Arhetipi, univerzalni vzorci obnašanja, ki vam, pomagajo bolje razumeti sebe

Arhetipi so naši energetski vodniki s pomočjo katerih dosežemo svoj vrhunski potencial. Arhetip je del strukture kolektivnega nezavednega, ki pomeni bazični vzorec ali organ duše.

 Arhetipske vsebine so vedno globoko zasidrane v sferi kolektivnega nezavednega in so del skupne dediščine, iz katere izhaja vsak posameznik. Iz tega sledi, da je prav vsak nezavedno povezan z bazičnimi vzorci,  arhetipi.

Arhetipi, univerzalni vzorci obnašanja, ki vam, pomagajo bolje razumeti sebe

Pomembno je, da kadar na določenem področju pride do nepričakovanih, nejasnih situacij in zastojev, je dobro, da preverimo kateri arhetip obvladuje to področje.

S tem, ko se z njim soočimo in ga presežemo ali uporabimo njegove kvalitete, si razjasnimo situacijo in olajšamo našo pot.

Narava naših arhetipov je dejansko osebna, pa tudi neosebna. Če jih gledamo skozi srce, so dovolj osebni, da jim lahko rečemo naši spremljevalci. Če jih zremo skozi um, so neosebni, simbolični vzorci, ki oskrbujejo organizacijo naše duhovne evolucije.

Vse dokler med našim srcem in umom ni pretoka jasnega sporazumevanja, bomo zbegani ob odločitvah, kaj storiti s svojim življenjem. Takoj ko vzpostavimo stik s svojo vročo življenjsko željo, ki lahko pomeni, da najdemo svoj poklic, svojega življenjskega partnerja ali celo svojo identiteto, bomo doživljali neke vrste duhovne muke, dokler se ne bomo odzvali na to strast.

Tovrstno trpljenje je pravzaprav oblika božanske motivacije, ki nas priganja, da bi si prizadevali za pristnejše, uspešnejše življenje.

Ko ozavestimo svojo višjo resnico, začne na psiho in duha delovati še časovni pritisk, kajti več kot vemo, hitreje se moramo odzvati.

Ljudje se moramo zavestno odločati in prevzeti odgovornost zase, vključno z našimi mislimi, naravnanostjo ter stališči. Delo z lastnimi arhetipskimi vzorci je najboljši način kar jih poznam, da ozavestimo sami sebe, učinke svojih dejanj in potrebo, da vsak dan znova izbiramo čim bolj modro.

Arhetipi

Naši arhetipi dobijo še večji pomen, saj pomagajo dešifrirati vzorce, ki delujejo iz ozadja. Pokažejo vam vaša doživetja in odnose kot duhovne drame, polne priložnosti za osebno rast in preobrazbo. Naša razpoloženja in čustva vplivajo na razvrstitev naših osebnih arhetipskih vzorcev.

Namen razumevanja arhetipov je razširiti naše razumevanje samih sebe. Arhetipski vzorci najbolje sporočajo svojo vlogo pri razgrinjanju naše osebnosti, poslanstva in delovanja. Naši arhetipi so kot magneti, ki pritegnejo bistvene elemente, potrebne, da bi se udejanjila neka izkušnja.

Dobro je, da najprej natančno preučite delovanje energijskih centrov, da boste lažje videli in razumeli, kaj vse v povezavi z arhetipi, planetarnimi vplivi, se lahko dogaja z vami in v vašem telesu na vseh nivojih.

Pripravila T.C.

Preberite tudi VEDEŽEVANJE: TAROT KARTE IN POGLED V PRIHODNOST