VAM NE USPE SHUJŠATI? MORDA OVIRATE SAMI SEBE

Odpuščanje je povezano s pridobivanjem odvečnih kilogramov
Odpuščanje je povezano s pridobivanjem odvečnih kilogramov

Odpuščanje je povezano z nabiranjem odvečnih kilogramov

Predviden čas branja 4 minute

Še kar ne morete shujšati in vam je težko, ker morate dati vse od sebe? Vprašajte se, zakaj. Vse osredotočanje na napake, ki jih vidite, odvrača od resničnih problemov, tistih, s katerimi se nočete spoprijeti? Mislite, da si zaslužite čudovito in zdravo telo? Morda je lažje obdržati takšno telo in življenje, kot ga imate zdaj, čeprav veste, da niste najbolj srečni, a veste, da boste morali ven iz cone ugodja, če boste začeli kaj spreminjati. Mogoče se je lažje pritoževati, kot pa da bi si ustvarili novo življenje, tisto, ki ga zares hočete. Mogoče vas je strah, kaj vam lahko življenje prinese. Telovadba in zdrava prehrana pomenita veliko več kot lep videz- sta namreč metafori za življenje.

Pri sprehodu ali teku gre za to, da lahko stojite na svojih nogah in veste, da lahko greste, kamorkoli hočete.

Vsakič ko telovadite, si gradite samozavest in moč, da lahko obvladate stvari, ki vam jih prinaša življenje. Če ne delate potrebnih sprememb in ne dosegate ciljev, morate ugotoviti, kaj vas ovira. Oviranje samega sebe, to je vaš vzorec obnašanja, ko se ne počutite vredni, da bi dosegli potencialni cilj. Ker ste ž navajeni na čustva, kot sta razočaranje in prevara, ste v situaciji, kjer je bolje, da imate pekel, ki ga že poznate, kot pa pekel, ki ga ne poznate.

Odpuščanje je povezano s pridobivanjem odvečnih kilogramov

Ni pomembno, kako nezadovoljni ste, ostali boste v coni ugodja.

Mnogi ljudje se zelo trudijo, da bi pozabili na preteklost in jo izbrisali. Pretvarjajo se, da časi, ki so jih prestali, ne vplivajo več nanje, vendar so njene brazgotine zelo globoke in te jih zadržujejo na istem mestu, ne da bi se tega zavedali. Vse, kar smo preživeli, nas je naredilo takšne, kot smo zdaj. Dobri in slabi časi so del tega, kar smo. Postavili smo si prepričanja, ustvarili vzorce, ki temeljijo na izkušnjah. Ni potrebno, da preteklost določa prihodnost, ampak le, če smo se kaj naučili iz preteklosti.

Ni treba, da vlačimo na dan stare boleče spomine, da bi se potem znova in znova grozno počutili. Namesto tega raje poskusimo razumeti in najti smisel v vsaki situaciji, ki se zgodi. Začnite se imeti radi in se spoštujte, dokler ne predelate bolečine, ki vas zadržuje. Če ste se kot otrok ali najstnik počutili zanemarjeno, zapuščeno, brez ljubezni ali če ste bili prizadeti na kakšen koli drug način, se morate s tem soočiti, poglejte vase in odkrijte česa vas je strah in česa se poslužujete, da bi se vedno znova ognili tem strahovom.

Odpuščanje je povezano s pridobivanjem odvečnih kilogramov

Če mislite, da niste vredni telesa in življenja, ki ga hočete, se še naprej zlorabljate, se zaničujete in se nimate radi.

Ne živite v polnem zanosu, ampak se tlačite k tlom. Če držite zamero in bolečino v sebi, vse to počasi ubija, vaše telo misli in dušo. Edini način, da greste v življenju naprej, je, da odpustite tistim, ki so vas prizadeli, naj bo to tujec ali prijatelj. Odpuščanje pomeni, da počistite tablico, zbrišete vse iz virtualnega koša za vedno.

Ta lekcija je ena najtežjih, ampak odpuščanje ne pomeni, da pometete težave pod preprogo in greste naprej. To pomeni, da morate spustiti vse zamere na dan. Mnogi ljudje enostavno ne morejo odpustiti. Ne dovolijo si tega. Resnično verjamejo, da je njihova bolečina pregloboko, da bi jo lahko pozabili. Drugi lahko oprostijo, ampak ne pozabijo. Oboje povzroča globoko in gnijočo zamero.