SEDEM TELES NAJ DELUJE V HARMONIJI

Poznate vseh sedem teles ali samo eno?
Poznate vseh sedem teles ali samo eno?

Poznate vseh sedem teles ali samo eno?

Estimated reading time: 4 minute

Da bi vibrirali na visoki ravni in se počutili žive ter bogate z energijo in pozitivnostjo, mora vsaka od naših sedmih teles ali plasti jaza delovati v harmoniji z drugimi.

Tega ni treba posebej pojasnjevati, vsi poznamo svoje fizično telo. Običajno je to edino telo, ki ga zaznavamo. Je tolmač med jazom in svetom. Z njim doživljamo, čutimo, občutimo in se izražamo.

To telo je tesno povezano z našimi čuti. Razvije se med sedmim in štirinajstim letom starosti, a če z njim tesno sodelujemo, se lahko spreminja vse življenje. V tem telesu so shranjene čustvene izkušnje, ki oblikujejo naše dojemanje sebe, drugih ljudi in sveta.

Razvije se skozi naše interakcije s svetom, zato je način, kako uporabljamo logiko, razum in moč razmišljanja, v velikem obsegu odvisen od tega, kako in kje odraščamo. Vendar lahko astralno telo, tako kot vsa telesa, razvijemo in se nanj osredotočimo tako, da spremenimo način razmišljanja ter ustvarimo nove vzorce, navade in novo motivacijo za učenje ter spremembe.

Poznate vseh sedem teles ali samo eno?

Namesto logike in razuma gre pri njem za intuicijo in globljo mentalno moč. Za intuicijo ni treba, da doživite ezoterično izkušnjo. Vsi ljudje jo imamo, vsi smo sposobni zaznavati stvari, ji predvideti in zaznati drobne signale, na podlagi katerih si ustvarimo sliko. Ustvarja bolj subjektiven svet, ki je pomemben enako kot vsaka objektivna izkušnja. To telo prispeva k polnosti življenja in pomaga, da postanete to, kar ste.

Bistvo tega telesa je povezava. Ko delamo z njim,  se odpremo globlji povezavi s svojim resničnim jazom. To je jaz v našem jedru, je stanovitnost in mir, ki vedno obstajata v nas.

Večina od nas kdaj v življenju izkusi kozmično telo, ne da bi se tega sploh zavedali. To je raven, na kateri posežemo same sebe in začutimo povezanost z vsem. Morda ste to že kdaj občutili, to je izkušnja, ko sedete v naravi in čutite, kako se svet vrti nekje pod vami, saj veste, da ste del nečesa večjega; ko na vlaku brez razloga začutite ljubezen ali občutek topline in prijaznosti do neznanca. Ko gledate v zvezde in se na osvobajajoč, čudovit način zavedate, kako majhni ste.

Poznate vseh sedem teles ali samo eno?

V tem telesu doživljamo popolno svobodo. Pravi občutek osvoboditve, nič na tem svetu nas ne more ustaviti ali nam preprečiti, da bi bilo to, kar smo. Ko redno in tesno sodelujete s tem telesom, se v vsakem trenutku počutite svobodno, ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas. Občutek svobode lahko pride in mine, vendar ga je vredno mogoče doseči. Travma ne obstaja v vakuumu, saj vpliva na vseh sedem teles. Ker pri našem počutju, gibanju, dihanju, delovanju in življenju vsako od teles igra svojo vlogo, notranje zdravljenje ni mogoče, če zdravimo samo eno telo. Delati moramo z vsemi sedmimi in omogočiti, da se med njimi oblikujejo nove povezave.

Sedmih teles vam ni treba ohraniti v spominu. Ni se vam treba zapletati v telesa ali se z njimi preveč poistovetiti. Razmišljajte o njih kot o zasnovi, ki vam pomaga, da k notranjemu zdravljenju pristopite ciljno. Ni treba, da posamezna telesa ali plasti jaza postanejo konkretna resničnost v vašem umu. Uporabljamo jih le kot okvir, ki nam pomaga pri celovitejšem raziskovanju samega sebe. 

Povzeto po knjigi Anatomija Duha: Sedem stopenj moči in zdravljenja

Preberite tudi SKOČITE S PONORELEGA VLAKA OSEBNE RASTI in MENTALNA HIGIENA JE ORODJE, KI NAM POMAGA RAZUMETI SEBE