ODPRITE SRCE ENERGIJI, PRIVLAČNOSTI IN KARIZMI

Kako odpreti srce energiji, privlačnosti in karizmi?
Kako odpreti srce energiji, privlačnosti in karizmi?

Kako odpreti srce energiji, privlačnosti in karizmi?

Predviden čas branja: 4 minute

Nekateri ljudje tako privlačijo s svojo energijo, optimizmom, pametjo in vedrino, da si poti ne utirajo na silo, pravzaprav si jim je pogosto sploh ni treba utirati. Vrata so jim na stežaj odprta in pripravljena, da stopijo skoznje. Njihova prisotnost je nevsiljivo pomirjujoča, z njimi je prijetno. Znajo prepričati, ne da bi jim bilo treba spregovoriti eno samo besedo. V družbi in svoji skupnosti so priljubljeni, v službi uspešni, njihova poklicna pot se strmo vzpenja. Prijazni ljudje so očarljivi, zato jih stežka prezremo. Na njih je nekaj, kar nas neustavljivo privlači, ne glede na to, kako zaposleni ali zaskrbljeni smo ali kako si ne želimo, da bi nas zmotili. Z ljudmi s takšno karizmo preprosto moramo stopiti v stik.

Osebni žar ni nujno nekaj, kar vam je bilo dodeljeno že v zibki.

Pridobi ga lahko vsakdo, ki si resnično želi razviti se v toplo, odprto, prijetno osebnost. Treba se je zgolj priučiti tehnik, ki vam bodo pri tem pomagale. Nekateri že sami po sebi izžarevajo privlačnost, in ko boste preučili njihov značaj, boste ugotovili, da imajo nekatere lastnosti, ki jih občudujemo vsi ljudje. Te lastnosti so radodarnost, velikodušnost, prijaznost, sposobnost sočustvovanja, odprtost, optimizem in pripravljenost priskočiti na pomoč.

Kako odpreti srce energiji, privlačnosti in karizmi?

Ne, to niso lastnosti, s katerimi bi se vam bilo treba roditi, da bi iz sebe oblikovali privlačno osebnost. Te odlike lahko brez težav pridobite, če si boste le vzeli dovolj časa in se potrudili, da bi jih dobro razvili. Naša osebnost presega fizično pojavo. Ni odvisno od tega, ali smo povprečnega videza ali privlačni, izobraženi ali neizobraženi.

Ne moremo skriti, kaj smo in kaj čutimo, saj to izžarevamo s svojo osebnostjo.

Lahko smo hladni ali prijazni, privlačni ali odbijajočo, vse to določajo naše poglavitne lastnosti in odlike. Lastnosti, ki privlačijo, so usmerjene navzven in se kažejo pogosto. Nasprotno pa so tiste, ki odbijajo, usmerjene sami vase in prepogosto razmišljajo zgolj o sebi. Ne dajejo dovolj, ves čas za čim stremijo, morda za priznanjem, ki bi ga radi sprejeli, da bi le bili boljši od drugih. Ne čutijo sočutja, prijaznosti in tovarištva ne poznajo, zato le stežka vzdržujejo odnose z ljudmi.

Naše okolje, sodelavci in druge razmere so fizični odraz medsebojne duhovne privlačnosti, saj smo se nanje osredotočali, se z njimi duhovno povezali, tem stvarem smo bili naklonjeni in z nami bodo ostale tako dolgo, kot bo trajala ta naklonjenost v nas samih.

Kako odpreti srce energiji, privlačnosti in karizmi?

Ne glede na to, s čim se ukvarjate, bosta vaš dober sloves in uspeh najbolj odvisna od tega, kakšen vtis boste pustili pri drugih. Pomembneje od vsega torej, da se razvijete v privlačno in prepričljivo osebnost. Če boste dobro spoznali lastnosti, ki karizmatične ljudi razlikujejo od tistih brez podobnega žara, bo odločitev, katere lastnosti spodbujati in katerih se znebiti, precej lažja. Zagotovo lahko v sebi spodbujate lastnosti, kot so radovednost, velikodušnost, vedrost ter pripravljenost pomagati, lastnosti, ki so njihovo nasprotje, pa se znebite.

Ne bojte se odpreti svojega srca. Ta vrata odprite na stežaj. Znebite se zadržanosti. Ne spoznavajte ljudi, kot bi vas bilo strah, da morda delate napako. K njim pristopite prepričani, da lahko postanete in boste postali njihovi prijatelji ter da boste z njimi vzpostavili prijeten, kakovosten odnos.

Povzeto po knjigi Kako uživamo v življenju in poklicu, avtorja Dale Carnegie