Dnevni horoskop za četrtek 5. maja 2022

horoskop
Dnevni horoskop za četrtek 5. maja 2022

Dnevni horoskop za danes, četrtek 5. maja 2022

Predviden čas branja: 3 minutes

Dnevni horoskop za četrtek 5. maja 2022. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Vsa dejstva bodo zaradi konjunkcije med Soncem in Uranom obarvana z vztrajnostjo, zato se vas tudi neuspehi in padci tokrat ne bodo preveč dotaknili. Znali se boste izogniti napetostim ter se zazreti v prave rešitve.

Horoskop nasvet za današnji dan: Pogum bo tisti, ki bo premagal še tako veliko neodločnost. Ne oklevajte, ampak ukrepajte.

horoskop
Luna preide v znamenje Raka

Danes ob 01:05 uri Luna preide v znamenje Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje. Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Zgodovina se ponavlja, najprej kot tragedija, drugič kot farsa.

Karl Marx

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Karl Marx, nemški politični filozof in ekonomist
  • Petar Konjović, srbski skladatelj
  • Michael James Adams, ameriški astronavt
  • Brigitta Boccoli, italijanska igralka
  • Adele, angleška soul pevka

Na današnji dan je bil ustanovljen Svet Evrope. V Ajdovščini je bila ustanovljena Narodna vlada Slovenije. Začetek petih olimpijskih iger. Rodil se je Anton Cebej, slovenski slikar in Søren Kierkegaard, danski filozof. Rodil se je tudi kolesar Andrej Hauptman. Umrl je Napoléon Bonaparte, francoski cesar in Josip Cimperman, slovenski pesnik.

Da bi držali besedo, je najbolje, da je sploh ne damo.

Napoleon Bonaparte
Kaj bo v današnjem dnevu najbolj pomembno?

Dnevni horoskop napoveduje, da bo najbolj pomembno biti ljubljen in sprejet.

Katera znamenja zodiaka bodo danes preveč občutljiva?

Najbolj občutljivi boste rojeni v vodnih znamenjih.

Preberite tudi: LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC MAJ 2022

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nočete popustiti, čeprav veste, da to morda ni najboljša odločitev. Zato preračunajte s pomočjo lune v znamenju raka vse razloge za in proti, preden se boste dokončno odločili.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Zaradi nežne energije lune v raku bo lažje pluti in delovati skozi globoke čustvene energije, in slediti notranjim občutkom. Odprite srce, prisluhnite bližnjim in lažje vam bo.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Pričakujte nekaj zapletov, še posebej pri novih nalogah. Ljubezen je področje, ki vas trenutno ne prepriča, saj točno veste, kaj bi radi slišali, vendar opažate veliko nerazumevanja.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Ne zastavljajte vprašanj, za katera že vnaprej veste, da ne morete dobiti odgovora, ki si ga želite. Na osebnem področju se določeni dogovori morda niso obnesli, sicer pa je to le začasen zastoj.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Čas vas priganja in ugotavljate, da ste v zaostanku, kar vas notranje obremenjuje. Nehajte se tako zelo trmasto oklepati istega, namesto da bi poskusili tudi kaj novega.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Na poslovnem področju bo veliko izzivov, ki jih bo težko uskladiti s potrebami družine in partnerja. Pomirite se in se posvetite svojim najbližjim, še posebej zvečer, ko vas bodo potrebovali.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Težko vam bo zaradi lune v znamenju raka pozabiti na nekaj, kar še vedno odmeva v vaših mislih. Opazili boste, da je še nekaj motečih dejavnikov, na katere nikakor niste pomislili.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Pokažite kljub nežni energiji lune v raku, da ste samozavestni in da se ne boste ustavili. Prebudili se boste ravno takrat, ko drugi ne bodo pričakovali takšnega pogumnega odziva.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Presenečeni boste nad pozitivnim razpletom zanimive situacije, še posebej, če ste skoraj že obupali. V ljubezni vas bo navdihnil nekdo, ki vas zelo dobro pozna in razume.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Dogovor, ki se ga veselite, bo pustil pečat. Pogovor bo potrdil, da se na to osebo lahko zanesete, vendar kljub temu pozorno in previdno izbirajte besede, da se preveč ne zapletete.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Pazite pri delovnih pogajanjih, saj se lahko hitro zapletete v konflikt, ki ga bo težko rešiti. Energija lune v znamenju raka se bo najbolj razbohotila na ljubezenskem področju.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Sočutna energija lune v raku vam bo pomagala, da boste uredili vse potrebno in si končno oddahnili. Družinski člani bodo ključne osebe, ki bodo znale prisluhniti vaši zgodbi in vas razveseliti.

Vas zanima: Mesečni horoskop MAJ 2022