SE ZAVEDATE, KAKŠNO OGROMNO MOČ IMA ZNANJE?

Znanje, volja in cilji
Znanje, volja in cilji

Znanje, volja in cilji

Predviden čas branja 4 minute

Znanje, ki ga prenesemo na naše področje, ima ogromno moč. Morda nas bo sreča ali previdnost srečala, vendar je ne bomo mogli pravilno zaznati ali si je razlagati. Sreča je naklonjena tistim, ki so pripravljeni, tistim, ki so pridobili dovolj spretnosti in znanja, da bi jo izkoristili, ko pride, če pride. Vsi imamo močno orodje za doseganje svojih ciljev. Ne pozabite, da se vaša najboljša različica pojavi, ko napnete vse sile in se z disciplino, vztrajnostjo in delom osredotočite na svoje sposobnosti. Naučiti se morate vsak dan dati vse od sebe, glede na sposobnosti, ki jih imate. Moč volje je sposobnost odlaganja nagrade in takojšnjega zadovoljstva.

Oseba z voljo ima dolg pogled na življenje in si je sposobna postaviti določene cilje in si jih prizadevati doseči.

Volja zahteva odločnost in vztrajnost. Razlika med tem, da nekaj hočemo ali si želimo, je prav v volji. Hotenje zahteva trdno odločitev. Želja išče takojšnjo posest ali zadovoljitev nečesa. Ima komponento hitrosti in človeka za trenutek zadovolji, vendar ga ne izboljša. Nasprotno, če nekaj hočemo, iščemo bolj oddaljen cilj, ki zahteva konkreten, dobro zasnovan načrt in nenehno prizadevanje, da bi ga dosegli. Je bolj poln proces, ker nam kot človeškim bitjem pomaga rasti.

Znanje, volja in cilji

Dobro izurjena volja je posledica dolgotrajnega osebnega dela, ki temelji na trudu in odrekanju, kar nas spremeni v močne in dosledne posameznike, sposobne iskati ne najlažjega, ampak tisto, kar je najboljše za vsakega od nas.

Ni genetsko pogojeno, ampak pridobljeno, z voljo se ne rodite, ampak jo lahko pridobite. Moč volje je v odločnosti. Izberite določeno smer, premislite o tem, ocenite prednosti in slabosti ter določite smer za ta cilj. Eden najjasnejših kazalcev osebnostne zrelosti je močna volja. In obratno; eden najbolj očitnih simptomov nezrelosti osebnost je šibka, krhka, volja, ki se hitro zlomi in opusti boj za doseganje zastavljenega cilja.

Red, vztrajnost, neomajnost in trud so motorji, ki poganjajo vsak projekt ali podjetje. Brez njih zamisli, ne glede na to, kako dobre so, a koncu zvodenijo in izgubijo moč. Dobro izurjena volja nas vodi do najboljše različice vašega življenjskega cilja.

Cilji so dolgoročni, namere kratkoročne.

Znanje, volja in cilji
Foto jannoon028/lookstudio on Freepik

Kdor nima načrta, je suženj trenutka. Odziva se po nagibih, čustvih ali občutkih, zato je še predvsem v naši družbi z njim izjemno lahko manipulirati. Nekateri so svoj projekt začeli v razmerah, veliko slabših od vaših, toda uspelo jim je priti tja, kamor so si zadali.  Zato se ne bojte spremeniti svojih ciljev in namer, če je to potrebno za vaše telesno in duševno zdravje ali za izboljšanje odnosa s partnerjem, družino in prijatelji. Navade in običaji, ki so se izoblikovali okrog vašega obstoja, imajo ogromen vpliv na vaše življenje.

Človek se odloči za resnično spremembo v resnih, osebnih, finančnih, družinskih krizah ali v bolezni.

Življenjski projekt se začne tako, da si najdemo nekaj, na kar se lahko osredotočimo, in to uporabimo za podporo. Imejte načrt, bodite realni in ga uresničite. Ne bojte se nad nečim navdušiti, si zamisliti nekaj velikega, narediti načrta in ga uresničiti. Načrt prinaša osebno zadovoljstvo, da lahko uživate v različnih dosežkih ali doseženih mejnikih. V teh malih korakih se skriva prva sreča. Ne da ste obsedeni s ciljem. Bistvenega pomena je znati načrte preusmeriti glede na okoliščine, sicer ste lahko zaradi neuspeha zelo razočarani.