PREVZEMITE ODGOVORNOST ZA SVOJO SREČO

blank

Začnite prevzemati odgovornost za svojo srečo in ne valite krivde za nezadovoljstvo na druge

Predviden čas branja 4 minutes

Ko govorimo o sreči, je verjetno najpomembnejša odločitev, ki jo lahko sprejmemo, ta, da jo izberemo za središče svojega življenja. Sreča je za tiste, ki imajo sebe radi, prvo vodilo vsega, kar počnejo. Ne odlašajo s stvarmi, ki jim prinašajo veselje, kar počnejo. Ne odlašajo s stvarmi, ki jim prinašajo veselje , češ da bo to njihova nagrada v prihodnosti. Ne zadovoljijo se z opravljanjem težaškega dela vse življenje, da bi pozneje lahko preživljali srečne dni po upokojitvi.

Odločite se, da se bo v vašem življenju vse vrtelo okrog tega, kar vas najbolj veseli.

Odločite se, da boste vsak dan kar najbolje izkoristili in počeli stvari, v katerih uživate. Te odločitve vam omogočijo, da v celoti izrazite to, kar ste. Ne dovolite drugim, da bi spodkopavali vašo osredotočenost na srečo. Vedite, da, če se drugi upirajo vaši odločitvi, da bo sreča v središču vaše pozornosti, to še ne pomeni, da imajo prav. To počnejo zato, ker se bojijo zase, za svojo lastno srečo, na katero še nimajo občutka, da bi jo nadzorovali. Ko se postavite zase, bodite odgovorni, prevzemite polno odgovornost za svoje misli in dejanja.

Prevzemite odgovornost za svojo srečo.

Ne osredotočajte se na težave. Ne razpredajte o svojih omejitvah. Ne obsojajte nikogar. Raje se usmerite k iskanju rešitve in k svobodi, ki jo imate, da to storite. Prevzemanje polne odgovornosti za svojo srečo pomeni, da ugotovite, kam si želite od tod, in nastavite pot, po kateri boste korak za korakom prišli do tja. Toda prepričajte se, da sledite svoji lastni predstavi sreče. Z vseh strani vas po ves dan in iz dneva v dan napadajo predstave drugih, kaj pomeni biti srečen. Drugim ves čas poskušamo vsiliti svoje predstave o sreči, ker si želimo njihove potrditve.

Želimo si, da bi se ljudje strinjali z nami. Vaša ljubljena oseba, vaši starši in vaši prijatelji vam dopovedujejo, kaj naj počnete, da bi bili srečni. Iskanje, kaj je tisto, kar vas osrečuje, vam odpira oči za to, kdo v resnici ste. Se pa ta proces samo spraševanja o sreči ne nanaša le na velike stvari. Uporabljamo ga lahko v vsakem trenutku svojega vsakdanjika. K njemu se zatečemo, ko se odločamo o tem, kaj naj oblečemo, pojemo in kaj si želimo početi danes.

Iskrenost gre z roko v roki z odločitvijo najti in živeti v skladu s svojim lastnim pojmovanjem sreče.

Je odločitev biti pošten do sebe in sčasoma tudi do okolice. Ljudje nenehno lažemo samim sebi in drugim. Tudi tisti, ki se ponašamo s svojo iskrenostjo, si še vedno delamo utvare o sebi in drugih. To delamo tudi tedaj, ko mislimo, da govorimo resnico. K lažem in skrivnostim se zatekamo zato, ker se bojimo, da bomo, če povemo resnico, utrpeli posledice ali ne bomo ljubljeni. Toda ljudje, ki imajo radi sami sebe, živijo svojo, živijo svojo osebno resnico.

Poštenost je neke vrste svoboda. Ne moremo imeti radi sami sebe in se hkrati skrivati.  Dokler teh stvari ne ozavestimo, da bi jih lahko razumeli, razgrajajo po naši notranjosti in na skrivaj upravljajo naše življenje. Dokler povsem ne razumemo resnice o sebi, bomo sprejemali različne odločitve, ki na zavestni ravni ne bodo imele smisla. V resnici se skriva ključ do notranje uglašenosti. Samoopazovanje je proces, ki traja vse življenje, in je proces, ki neizogibno vodi k sreči.