MIRJAM JE OBUPANA, SAJ JE VSE KAR NAREDI DOMA NAROBE

Bralka Mirjam se obrača po nasvet, saj jo mož neprestano kritizira

Bralka Mirjam se obrača po nasvet, saj jo mož neprestano kritizira

Predviden čas branja: 3 minute

Pišem vam, ker sem zelo razočarana. Vsa leta smo delovali kot dokaj srečna družina, vse skupaj se je poslabšalo, ko se je hči odselila k partnerju in sva z možem v hiši ostala sama. Vem da so to močne besede, ampak mož izvaja nad mano psihično nasilje. Karkoli naredim je narobe, karkoli skuham, ni dovolj dobro, karkoli prinesem iz trgovine je narobe. Žaliti me je začel tudi v krogu prijateljev, pred mano govori da sem nesposobna, da nisem za nobeno rabo itd.

Čeprav fizično ni bil do mene nikoli agresiven sem se ga začela bati.

Nanj gledam čisto drugače kot prej. Hčerki si sploh ne upam povedati, kakšen je do mene, saj je bil v njenih očeh vedno najboljši oče in ne želim, da to vpliva na njun odnos. Skrušena sem, jemlje mi še zadnjo samozavest, da ne govorim o tem, da se ob njem sploh več ne počutim ljubljena. Ne vem, kaj naj naredim, da bom zopet srečna in zadovoljna, saj je mož iz dneva v dan bolj nesramen do mene. Svetujte mi prosim! Mirjam

Bralka Mirjam se obrača po nasvet, saj jo mož neprestano kritizira

Nasvet za bralko

Spoštovana Mirjam, znašli ste se v primežu dolgoletnega zakona, ki ga drugi faktorji običajno obdržijo v normalnih energijah. Ta faktor je bila vaša hči, saj pišete, da se je začel še posebej grdo obnašati po njenem odhodu. Dobil je navidezno moč in prav imate, ko v mislih sklepate, da se je pred hčerko delal, da ni pokazal svojega pravega obraza. Sedaj, ko sta sama si dovoli več.

Po vsej verjetnosti je nezadovoljen s sabo, zato svojo jezo in slabe občutke stresa na vas, nepremišljeno.

Bralka Mirjam se obrača po nasvet, saj jo mož neprestano kritizira

Poskusite možu razložiti, da se vas njegove besede močno dotaknejo in da v vajinem odnosu zadnje čase trpite, namesto da bi uživali srečo in zadovoljstvo. Skušajte biti osebnostno manj občutljivi, saj predvidevam, da ko začuti, da se ga bojite in da ste nemočni, dobi še večjo moč za manipulacijo. Nekaj boste morali storiti, ali se boste soočili z njim in se postavili zase, ter zahtevali spoštovanje, ali pa se boste vedno bolj predajali žalosti.

Razmislite tudi o tem, da o vsem skupaj spregovorite tudi s hčerko, ne glede na dejstvo da ga vedno zagovarja. Morda mu bodo bolj zalegle njene besede, naj svojo ženo vendar bolj spoštuje. Predvsem pa si ne dovolite v, da ste nesrečni zaradi obnašanja drugih, v vašem primeru moža.

Pripravljeno za Govori.se