Bralka Marjetka je obupana, saj partner živi na njen račun, doma ne naredi ničesar

S partnerjem sva skupaj že štiri leta in pred kratkim sva se preselila v skupno najemniško stanovanje. Dokler sva živela vsak v svojem stanovanju je bil najin odnos odličen, tudi stroške sva plačevala vsak svoje, poleg tega se nisva vtikala v gospodinjstvo od drugega. Že pol leta, odkar bivava skupaj pa se je vse skupaj popolnoma spremenilo, oziroma obrnilo na glavo.

On v stanovanju ne naredi ničesar. Ne pomaga mi, ne pokaže nobene hvaležnosti, tudi položnic ne plačuje. Svoj denar ohranja zase in se vsakemu plačilu spretno izmika. Tudi v trgovino ne hodi, niti ne nosi smeti. Torej se počutim, kot da imam doma majhnega nebogljenega otroka, ne pa moškega. Ne vem več, kaj naj naredim, da bi se njegov odnos spremenil. Naj poudarim še to, da je njegov avto vedno popolnoma očiščen. Prosim za nasvet!

Marjetka

Bralka Marjetka je obupana, saj partner živi na njen način, doma ne naredi ničesar

Marsikatero razmerje je že razpadlo, ob odločitvi za življenje v skupnem gospodinjstvu.

V odnosih je verjetno najlažje funkcionirati, dokler je vsak na svojem koncu, saj lahko ohranjamo svoja pravila in navade. Skupno življenje, za katerega mnogi psihologi priporočajo naj se zgodi čim prej, je velika prelomnica v vsakem razmerju, saj prinese s sabo veliko prilagajanja, osebi pa se pokažeta v pravi, realni luči.

Očitno se s partnerjem niste dovolj pogovorili, preden sta se vselila, da izkorišča vaš čas in denar in se tega sploh ne zaveda. Pomembno je, da vse skupaj izpostavite in da ne čakate, da se bodo situacije samo še negativno stopnjevale ali rešile same od sebe.

Napišite mu, kakšni so stroški in razdelite hišna opravila, ki jih nanizajte na seznam, kar bo njega verjetno še bolj razjezilo. Vendar boste le na takšen način dosegli, da se bo začel zavedati svojih stroškov in nalog.

Bralka Marjetka je obupana, saj partner živi na njen način, doma ne naredi ničesar

Z vsem tem njegovim početjem, ki je negativne narave, ste v zadnjem času dobili tudi občutek, da vas ne spoštuje.

Ter da vas ne ljubi dovolj, kar je glede na situacijo, ki se odvija nekaj čisto normalnega. S tem pada tudi vaša samopodoba. Če ima z vami dolgoročne in poštene namene, potem se bo z vašimi predlogi strinjal in vaše želje skušal upoštevati.

Imate občutek, da ste v slabem odnosu? KATERO ZNAMENJE IMA NAJVEČ LASTNOSTI SLABEGA PARTNERJA?

Če boste dobili občutek, da vaše predloge ignorira je morda čas, da začnete razmišljati o prekinitvi odnosa, saj si razmerja na takšen način nikakor niste predstavljali. Nikakor pa si ne smete dovoliti, da ste še naprej v takšnem položaju, saj vse skupaj močno vpliva tudi na vaše zdravje in počutje, ter seveda na vaš jaz, ki že nekaj časa ni več stabilen. Pomembno je, da mu razložite, da ga sicer ljubite, vendar da tako ne morete več živeti.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi PREVARANA IN ZAPUŠČENA BRALKA PROSI ZA NASVET