Bralka Petra je prevarana in zapuščena, prosi za nasvet saj se ne znajde

Stara sem 36 let in pred kratkim me je zapustil partner, s katerim sem bila v resnem razmerju 15 let. Glede na dejstvo, da sva skupaj živela, planirala življenjem poroko itd., me je njegov odhod močno prizadel, saj se je odločil dobesedno čez noč.

Rekel mi je, da je prišel do zaključka, da ga ne osrečujem, da sva si različna in da me že nekaj časa ne ljubi več. V upanju, da je to začasna prekinitev sem ohranila trezen razum in čakala…

Dokler nisem od znanca izvedela, da je moj preljubi partner že kakšno leto v razmerju s sodelavko iz njegovega oddelka.

Porušila so se mi tla pod nogami. Torej me je varal in jaz tega nisem opazila. Torej ni krivo, da sva si različna, krivo je, da se je zaljubil v drugo. Sedaj sem v močnem precepu jeze, razočaranja in žal še vedno po tihem želje, da bo morda ugotovil, da je ta ženska slabša od mene in se bo vrnil k meni. O novih začetkih nisem sposobna razmišljati, saj sem se njemu popolnoma predala in si sploh ne predstavljam, da bi se zapletla s kom drugim. Kako se naj rešim teh bolečin?

Bralka Petra je prevarana in zapuščena, prosi za nasvet saj se ne znajde

Petra

Spoštovana Petra, vedite da je razpad dolgega razmerja eden izmed najbolj stresnih dogodkov v življenju. Zato je popolnoma normalno, da se nahajate v fazi trpljenja.

Izgubili ste partnerja, ljubimca, prijatelja in osebo, ob kateri ste se počutili varno. Sedaj te varnosti ni več, saj ste sama prepuščena sebi. Izgubila ste tudi smer svoje življenja, saj je bila začrtana z njim. Torej, vaše življenje se je postavilo na glavo, vi pa ste tista, ki ga lahko sestavite nazaj, ali morda celo v boljšo obliko.

Čas v katerem se nahajate je najtežji, saj se vam po glavi pojavljajo mešani občutki.

Bralka Petra je prevarana in zapuščena, prosi za nasvet saj se ne znajde

Nikar ne iščite sedaj vzrokov, zakaj vas je prevaral in kaj bi takrat lahko naredila boljše, saj niste več v preteklosti. Zato se boste morala soočiti sama s sabo in si žal na glas priznati, da je razmerje zaključeno, ter da se bo potrebno usmeriti naprej, drugam.

Nikar si ne želite, da spozna, da je ta ženska slabša izbira, saj bi se vam v primeru, da bi želel nazaj zadeve še bolj zakomplicirale, ker mu ne bi nikoli več verjela in zaupala, kar pa sami veste da je zelo slaba preddispozicija za uspešno ljubezensko razmerje.

Sedaj ste na vrsti vi, da se potegnete iz sveta labilnosti, jeze, žalosti in maščevanja, ter si dovolite živeti in ljubiti s polno paro.

Ne bo enostavno, zagotavljam pa vam, da prej kot boste naredili ključen korak v smeri popolne samostojnosti. Prej boste ponovno deležni sreče in zadovoljstva, ki bi ju pa s tem človekom v takšnem stanju, kot je sedaj, težko dosegla. Zaupajte vase in uspelo vam bo!

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi IRENO PREVEČ ZAHTEVEN MOŠKI SPRAVLJA V OBUP