KOZOROG: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja
Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 10 minut

Kozorog simbolizira začetek zime, čas ko postaja vedno hladneje, vendar še vedno precej suho. Njegova osebnost je tesno povezana s hladnimi ter zadržanimi energijami, ki dograjujejo celoto, dokler ne dosežejo vrha. Neomajna energija ter vztrajnost sta glavno vodilo uspešnosti, ki se lahko prevesi v preobremenjenost. Tukaj ni prostora za spontane misli in dejanja, vse mora biti stabilno, dorečeno ter načrtovano. Ljubezenske vibracije spremlja občutek strahu in nezaupanja, za vse kar lahko postane trajno ali dolgoročno, je potrebnega več časa.

Namig za lepše leto

Trdno zakoreninjena prepričanja se bodo morala sprostiti, le tako si boste znali narediti prostor za spremembe. Usmerjeni v željo po uspehu se boste marljivo trudili dohiteti druge, pri tem pa ne pozabite, da potrebujete tudi sprostitev. Stabilnost na področju ljubezni bo odlično pomagalo, da bodo urejena tudi druga področja.

LJUBEZEN IN ODNOSI

Vse kar si želite je trden temelj, na katerega se lahko ko ste šibki oprete. Začetek leta bo postregel s težavnimi vsebinami, spraševali se boste, če je to kar imate tisto kar si želite v prihodnosti. Varujte se prehitrega sklepanja, ki vas lahko zavede, saj bodo že v marcu vaša čustva veliko bolj stabilna, vi pa zadovoljni z delovanjem v ljubezenskem razmerju. Presenečenja, vzponi in padci vas lahko v mesecu maju obremenijo tudi na ostalih področjih. Pri nasprotovanju in nesoglasjih boste težko popustili, za kar vas lahko Saturnova energija kaznuje. V jesenskem obdobju boste končno razumeli, da je ključ do umirjenega delovanja in odgovorov samo dobra komunikacija.

Kozorogi, ki se nahajate v stabilnih razmerjih boste tekom leta sprejeli pomembne odločitve glede odnosa.

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Izražanje čustev in obujanje lepih stvari bo glavno vodilo na poti do še bolj poglobljenega razmerja. Zavedala se bosta, da morata težave, ki so del življenja rešiti in prebroditi tudi tiste stvari, ki bi se jima najraje izognila. Samski kozorogi, čeprav si močno želite biti z nekom in pripadati, v letu pred vami nikar ne hitite preveč. Najprej skušajte do potankosti razumeti svoje potrebe, želje in zahteve. V bivša razmerja se ni priporočljivo vračati, čeprav se bodo v poletnem obdobju nakazovale možnosti, da obnovite nekaj kar ste že zaključili. Ne nasedajte sladkim besedam, saj bi se hitro lahko ponovno znašli v težavni situaciji, razočarani. Srečo in optimizem vam bodo prinašale nove osebe nasprotnega spola, ki bodo naključno stopale v vaše življenje.

KARIERA IN FINANCE

Že v preteklem letu ste na področju kariere in financ uvedli spremembe, s katerimi ste si olajšali strogo delovanje pod pritiskom. V leto se boste kljub splošni paniki podali dokaj umirjeni, pripravljeni na trdo delo in morebitno odrekanje. Ker ste s poslovnim delovanjem dobro seznanjeni in imate izkušnje tudi s težjimi situacijami, bodite pripravljeni na situacije, v katerih vam bo prej kot ostalim popolnoma jasno, kaj je potrebno narediti in kako se jih je potrebno lotiti. Dobre energije se bodo dotikale področja nepremičnin, zato se lahko v drugi polovici leta odločite za nakup stanovanja ali hiše. Ne samo, da bo vse kar boste počeli donosno, uspelo vam bo tudi znebiti se starih težav in dolgov.

V jesenskem obdobju bodite bolj pozorni na vse dejavnike, tudi na neiskrenost sodelavca, ki bi vas lahko zavedel.

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Pravne zadeve vam lahko v tem obdobju povzročijo nezadovoljstvo, saj nečesa ne boste videli v pravi podobi. To je leto, v katerem lahko preuredite stanovanje, nakupujete zase ali presenečate svoje bližnje, seveda vse brez slabe vesti in občutka, da delate nekaj narobe. V decembru bo potrebno razumeti, da ni nič narobe, če vedno ne deluje vse po vašem načrtu. Morda bi bilo smiselno, da se kdaj tudi vi prepustite, da drugi načrtujejo namesto vas, vi pa jim produktivno sledite. Tisti, ki iščete službo, zaupajte vase, saj se bo tekom leta stanje izboljšalo, kar vam bo pomagalo jasno videti stvari in pričeti s službo, tudi če vam ni popolnoma pisana na kožo.

DRUŽINSKO OKOLJE

Če želite skozi leto delovati umirjeni brez odvečnih negativnih vzorcev, poskrbite za urejene družinske odnose. V prvi polovici leta bo družina temelj in hkrati odskočna deska za občutek, da ste cenjeni ter da nekam pripadate. V februarju se bodo prebudili občutki, ki vas bodo vodili k temu, da razrešite tista vprašanja, ki so jih ostali družinski člani postavili na stran.

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Drugačni pogledi, s katerimi jih boste presenečali bodo spremenili miselnost in jih motivirali, da naredijo nekaj zase. Bodite pa v poletnih dneh pripravljeni na nekaj izbruhov jeze in prepirov z brati in sestrami. Močan boj za prevlado lahko vključi tudi starše. Sprte strasti se bodo pomirile v oktobru, ko se lahko vsi skupaj ponovno povežete v soju ljubezni in sočutja. Nekdo bi lahko v decembru zaradi zavisti poskušal škoditi ugledu družine, vendar boste imeli dovolj moči da vse skupaj pravočasno preprečite.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Kozorogi, ki ste stabilni in neobčutljivi na manjše težave, morate v prvem delu leta paziti, da ne boste preveč prepričani, da se vam nič ne more zgoditi. Zadeve preteklega leta, ki jih niste rešili vas bodo na psihičnem področju vznemirjale, pomembno bo, da boste znali o njih spregovoriti, v nasprotnem primeru se vam nakazujejo težave na območju prebavil. Nepravilna prehrana bo počasi izginila iz jedilnika, saj se boste v letu pred vami vedno bolj zavedali, kako pomembno je, da se bolj zdravo prehranjujete. Skozi leto se lahko starejšim kozorogom ob vremenskih nihanjih pojavljajo bolečine v kolenu, prisotne bodo tudi težave, povezane s hrbtenico in kolki. Joga in telovadba bosta odlični tehniki, s katerima bi se lahko obvarovali pred resnimi posledicami. Ženskam se lahko proti koncu leta pojavi nekaj zapletov na ginekološkem področju, vendar bodo k sreči prehodnega značaja.

MINI HOROSKOP

JANUAR

Ne pustite svojih bližnjih, tudi če boste preobremenjeni na cedilu, raje jim pomagajte v težkih trenutkih. V odnosih bo vsa skrb ležala na vaših ramenih, kar lahko povzroči nemir. Po službi se ne pozabite otresti skrbi, preden pridete v domače okolje. V zadnjih dneh meseca se bodo finance uredile.

FEBRUAR

Z veseljem se boste podali v februar, ki ga bo polepšal vpliv Sonca v vodnarju. Prihajajo zanimivi dnevi, ki vas bodo razveseljevali ter vas prepričali, da ste na pravi poti. Povečala se bo tudi motivacija, ki jo bo še dodatno okrepila samozavest in vas popeljala k finančno donosnim odločitvam.

MAREC

Področje financ vam v marcu ne bo povzročalo večjih težav, saj boste denar preudarno znali razporediti ter ga porabiti le za nujne zadeve. Čustva, ki vas že nekaj časa preganjajo, bodo proti koncu marca vedno bolj intenzivna. Nikar ne oklevajte, raje naredite kakšen korak in se soočite.

APRIL

Če želite, da se zgodba razvije, podarite pozitiven kompliment in nato pričakujete razigrano nadaljevanje. Na področju dela se boste žal ukvarjali z manjšimi zapleti, ki bodo od vas terjali veliko zbranosti. Kljub vsemu, vas čaka pozitiven rezultat, na katerega boste s finančnega vidika ponosni.

MAJ

Toplejši dnevi bodo prebujali željo po počitku in oddihu, vendar se za nekaj časa še uprite ležernosti, saj bo sredina maja od vas zahtevala trdo delo in predvsem prilagajanje, ki vam ni najbolj pisano na kožo. Nikar ne bodite prepričani, da morate vse postoriti sami.

JUNIJ

Zavedate se, da določeni odnosi niso urejeni, vendar boste imeli močan dvom, da bi s prekinitvijo sami sebe pahnili še v slabše stanje. Izogibali se boste samoti in na vsakem koraku iskali priložnosti, da lahko sproščeno poklepetate ter se dogovorite za nekaj nenavadnega.

JULIJ

Poletna sapica vam bo pisana na kožo, topli večeri bodo vaša poslastica, vendar boste kljub vsem drobnim prijetnim malenkostim notranje malce nemirni. Beseda ljubljene osebe bo drezala v svet čustev in iskala resne odgovore na dolgoročna vprašanja, ki jih tokrat ne boste našli.

AVGUST

V avgust se boste podali polni raznih domislic, vendar vas lahko sodelavci s svojo hladno energijo ustavijo. Težko bo, vendar boste znali vse skupaj popeljati tudi višje ter se soočiti z napakami in strahovi. Ustrezna pot bo tista, ki vam dolgoročno prinaša materialno varnost.

Astrološko znamenje kozorog: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

SEPTEMBER

V prvi polovici septembra vas bodo mikale poslovne in finančne zgodbe, saj boste skušali napredovati. Nato bodite pripravljeni na razne dogodke, povezane s področjem čustev. Vse skupaj vas lahko obremeni, vendar ne obupajte, saj ste dovolj močni da prenesete vse, kar se bo dogajalo.

OKTOBER

Tisti, ki jih imate radi vas bodo v kolikor boste jezni ali žalostni pomirili, na zunaj ter znotraj. Napetost bo kmalu ugasnila, pripravljeni boste na kompromise. Nasmejali se boste svojim napakam in se brez občutka slabe vesti zazrli v prihodnost, od katere boste pričakovali veliko več.

NOVEMBER

Ker boste zelo strastni boste nekoga presenetil s svojo prodornostjo in dokazali, da ste sposobni nalog, ki vam jih bodo dodelili. Ljubezensko področje bo v zadnjih dneh meseca ubralo nekoliko bolj nenavadno in nepredvidljivo pot, kar vam bo pisano na kožo. Zahtevajte, da vas spoštujejo in ugodeno vam bo.

DECEMBER

Visoka pričakovanja doma in na delovnem mestu izrazite jasno in pri svojih začrtanih odločitvah vztrajajte. Izzivi in nove možnosti zahtevajo prilagajanje, kar pa za vas tokrat niti ne bo tako zelo težko, saj boste sposobni počasnega in hkrati premišljenega delovanja.

Kozorogi, kaj je tisto, kar bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da bo potrebno biti bolj svobodni.

Kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

V letu 2023 vam bo najbolj naklonjen februar, najmanj pa julij.

Pripravljeno za Sensa.si