Kaj o vas pove vaša najvišja točka astrološke natalne karte?

Sredina neba ali medium coeli, na kratko MC je stopnja zodiaka, ki je ob času in kraju vašega rojstva na vrhu neba. MC je vrh 10. hiše v astrološki natalni karti, točka kulminacije in zenita. Znamenje, v katerem se nahaja MC ob vašem rojstvu je močno povezano z vašim kariernim področjem.

IZRAČUNATE JO TUKAJ

MC V OVNU

Če imate MC v znamenju ovna v svoji karieri neprestano potrebujete navdušenje, izzive in akcijo. Rojeni ste da branite druge, izražate mnenja in imate nadzor. Spremlja vas sposobnost krmarjenja po karierni poti z vizijo in odločnostjo. Ste pogumni in lahko storite karkoli, kar izpolni vaš občutek za pustolovščino na delovnem mestu. Delajte na sledenju in disciplini in ne mislite, da vas bo vedno rešila sreča.

MC V BIKU

Če imate svoj MC v biku potrebujete varnost in občutek za smer v svoji karieri. Rojeni ste za ustvarjanje lepote in izboljšanje ljudi in predmetov. Imate talent za opazovanje dobrih poslovnih priložnosti, pripravljeni ste se umazati in trdo delati, da bi dosegli svoje cilje. Delo je za vas pomembno, saj menite, da ga nihče ne more opraviti boljše kot vi. Naučite se spregledati pozitivne lastnosti drugih in zaupati v njihov potencial.

MC V DVOJČKIH

Če je vaš MC v znamenju dvojčkov, potrebujete raznolikost, svobodo izražanja in miselne izzive v svoji karieri. Večkrat si izberete dve karieri, da imate dovolj izzivov. Rojeni ste da sledite stikom z drugimi ljudmi, da bi lahko aktivno izražali svojo modrost in znanje s poučevanjem, novinarstvom, oglaševanjem, odnosi z javnostmi, komedijo, trženjem ali prodajo. Najbolj zadovoljni ste s službo, ki vam daje čas in prostor za raziskovanje.

MC V RAKU

Če imate MC v raku, potrebujete kariero, ki vam omogoča uporabo intuicije in sposobnosti skrbi za druge. Rojeni ste s sposobnostjo, da na globlji ravni zaznavate situacije in ljudi. Na vaši karierni poti se lahko zaradi negotovosti in prirojene nemirnosti ter zaradi zatiranja vaše čustvene strani pojavijo vzponi in padci. To se lahko spremeni, ko najdete svojo strast, ki morda ni na področju, ki vključuje visoko plačo. Na katerem koli področju dela ste, je ustvarjalnost vaša prednost.

Kaj o vas pove vaša najvišja točka astrološke natalne karte?

MC V LEVU

Če je vaš MC v levu, morate biti vodja, biti vidni in sijati kjerkoli ste prisotni. Pogumni v svojih odločitvah, sledite svojim ciljem z neomajno vero vase. Znate voditi in usmerjati, tudi tiste najbolj ležerne in zdolgočasene. Paziti bi morali na prekomerno samozavest, arogantnost ali nestrpnost. Bodite ponosni na to, kako sami projicirate in ne bojte se bleščati v vsem svojem sijaju, to je vaša pot do boljšega zaslužka.

MC V DEVICI

Če imate MC v devici, je za vas kariera, ki nudi stabilnost in praktičnost, prednostna naloga. Razvijati morate notranjo umirjenost, konstruktivno usmerjati svojo energijo in samozavest. Vaš analitični um in pozornost za podrobnosti skušajte uporabiti za izboljšanje in urejanje obstoječih situacij v korist sebe in okolice. Najraje delate v zakulisju, privlačijo vas znanost, raziskave, medicina, psihologija ali literarna umetnost. Bodite lahkotni in ne prestrogi do sebe.

MC V TEHTNICI

Če je vaš MC v znamenju tehtnice, potrebujete harmonijo in ravnotežje v svoji karieri. Rojeni ste za iskanje pravičnosti in enakosti in pripravljeni ste se boriti za to. Lahko ste odlični psihologi, terapevti, pravniki, sodniki, diplomati, notranji oblikovalci, arhitekti in glasbeniki. Borite se za svojo strast in svojo kreativnost, ki nima meja. Naučite se biti odgovorni tudi takrat, ko vaša kreativnost zaradi narave dela ni izražena.

MC V ŠKORPIJONU

Če imate MC v znamenju škorpijona, potrebujete kariero, ki izpolnjuje vaše potrebe po radovednosti in finančni varnosti. Rojeni ste, da prižigate luč na temnejših območjih človeškega obstoja, ki pogosto niso prepoznana. Resnico lahko vidite tudi pod lažmi in zgodbami, ki si jih ljudje tako pogosto pripovedujejo, in verjamete, da je razkrivanje teh resnic težko, vendar potrebno za dobro vseh. Vaša sposobnost osredotočanja na naloge za daljše časovno obdobje je blagoslov, vendar strast do kariere izgine, ko začutite, da ste jo osvojili.

Kaj o vas pove vaša najvišja točka astrološke natalne karte?

MC V STRELCU

Če je vaš MC v strelcu, potrebujete kariero, ki vam omogoča, da potujete v nove kraje, raziskujete tuje dežele in izkušate druge načine življenja, da nahranite svojo filozofsko radovednost. Rojeni ste, da delujete v gibanju, da ste večen učenec in učitelj ter da delite svojo modrost in humor. Ste raziskovalec, ki uspeva, uživata v druženju, raziskovanju in povezovanju, ko gre za ideje. Poiščite delo, v katerem boste lahko ohranili svojo neodvisnost, ko gre za vaš urnik.

MC V KOZOROGU

Če imate MC v kozorogu, potrebujete kariero, ki vam omogoča, da ste šef in pustite svoj pečat. Ambiciozni, jemljete kariero še kako resno. Z lahkoto motivirate in osredotočite sebe in druge. Na svetu ste, da si zgradite dobro kariero in zaslužite veliko denarja. S svojo prizadevnostjo boste na kakršni koli poti, ki jo zasledujete, dobili položaj, ki je spoštljiv. Ko ste na oblasti, ste lahko strogi in zastrašujoči. Naučiti se morate, da lahko izkazovanje večjega sočutja privede do večje produktivnosti.

MC V VODNARJU

Če imate MC v vodnarju, potrebujete kariero, ki vam omogoča svobodo in ki prinaša več priložnosti na nenehni napredek. Brez dvoma sanjate o tem, da bi svet naredili boljši in prav zato ste bili rojeni. Najbolj vam je všeč, če ste edini usposobljeni za določeno delo, potem vas nihče ne more preverjati in vam govoriti, kaj naj naredite. Radi se učite prek prijateljev in družbenih skupin. Vaš napredek pri delu lahko prinese več znanja, če se držite tradicionalnih miselnih vzorcev, da poiščete nove načine in nova odkritja. Izogibajte se trmi.

MC V RIBAH

Če imate MC v ribah, potrebujete kariero, ki vam omogoča, da uporabite svojo intuicijo ali sledite svojim sanjam. Številni ljudje imajo vtis, da nimate stika z resničnostjo, vendar vi še kako dobro veste, kaj je potrebno narediti v smeri uspeha. Denar za vas ni tako pomemben kot strast in zmožnost, da nekaj spremenite. Objemite svoja čustva. Raziščite svoje meje, vendar pazite, da jih ne prekoračite. Naučite se uporabljati svoje darove ustvarjalnosti, sočutja in duhovnosti, saj vam bodo prinesli priložnosti.

Pripravljeno za Elle.si

Preberite tudi OSNOVNA ABECEDA ASTROLOŠKE NATALNE KARTE