Preverite zanimiva dejstva, ki jih nudi kitajski horoskop

Proučevanje kitajskega zodiaka je nedvomno zanimivo, zabavno in razburljivo. Poleg tega kitajski horoskop prinaša velik vpliv, ki že od antičnih časov vpliva na življenje ljudi. Preučevanje kitajske astrologije ni tako težko, vendar zahteva nekaj poglabljanja. Kitajska astrologija razkriva vašo izvorno naravo, ter pomaga živeti bolj polno ter kvalitetno življenje. Preverite kitajski horoskop, zanimiva dejstva.

Kitajski astrologija predstavlja 12 živali, in sicer so to:

Med znamenji je polovica domačih živali, ostale pa so divje in mistične živali, ki so jih občudovali in spoštovali. Živalska znamenja naj bi bila nekakšen odsev vesolja, ki skriva v sebi globoke filozofske povezave.

Stara legenda pravi, da je nekega dne Buda klical vse živali na veliko praznovanje.

Toda na povabilo Bude se je odzvalo le 12 živali. Da bi jim izkazal spoštovanje, se je Buda odločil, da bo vsako leto koledarja posvetil tem živalim. Za razliko od naše zahodne astrologije, je kitajsko znamenje bolj odvisno od leta kot od meseca, v katerem ste se rodili. Zanimiv je podatek, da se imena nekaterih znamenj kitajskega zodiaka lahko z obdobji spreminjajo. Bivol je v določeni literaturi Vol, Zajec je lahko Mačka, Koza je lahko tudi Ovca, Prašič pa Svinja ali Merjasec. Ta različna poimenovanja ne vplivajo na tradicionalni pomen znamenj.

Kitajski horoskop zanimiva dejstva

Kitajska astrologija deluje na povezovanju s petimi elementi. Poleg dvanajstih živ

ali je zodiakalni znak povezan tudi z elementi. Les, ki simbolizira jezo, ogenj, ki prinaša veselje, zemlja, ki predstavlja zaskrbljenost, kovino, ki simbolizira žalost in vodo, ki je prispodoba strahu.

Kitajski horoskop je že od nekdaj pomemben dejavnik pri določanju popolne ljubezni.

S pomočjo ujemanja med kitajskimi znamenji, so ugotavljali, ali sta dve osebi združljivi v zakonski ali romantični zvezi. Vsako kitajsko znamenje ima določene osebnostne lastnosti. Če ste rojeni v določenem letu, je ta žival vaše kitajsko znamenje. Domneva se, da znamenje vpliva na značilnost osebe. To je spodbudilo Kitajce, da so že pred davnimi leti razvili horoskope na osnovi znakov zodiaka, da bi napovedali usodo.

Leto posameznega kitajskega znamenja se ne začne 1. januarja.

Kitajsko leto zodiaka se začne na kitajski novoletni dan. Kitajski lunarni koledar se odvija od konca januarja do konca februarja. Med lunisolarne koledarje spada tudi kitajski koledar.

Kitajski horoskop zanimiva dejstva

Vsako kitajsko znamenje znak ima poleg srečnega, tudi nesrečno leto. Čeprav je prav, da vedno pričakujete najboljše, je neizogibno, da boste imeli tudi kakšno nesrečno leto. Vsako kitajsko znamenje se lahko sreča s slabimi energijami v starosti 12, 24, 36 let. Najboljši način, da se izognete nesreči, je, da v tem letu nosite več rdeče barve.

Kitajski horoskop zanimiva dejstva: Kitajski horoskop predstavlja šest jin/jang zodiakalnih parov. Jin in jang pa sta v ravnovesju samo navzven, navznoter pa sta v nenehnem navzkrižju in napetosti. Živalski krog se začne s Podgano, ki vedno ostaja jang.

Kitajski horoskop zanimiva dejstva: Obstajajo legende, da je najbolj nesrečno znamenje kitajske astrologije koza.

Nasprotno pa je zmaj najbolj zaželeno znamenje kitajske astrologije. Kitajska znamenja se ponavljajo vsakih 12 let, kar pomeni, da se lahko zgodi, da ste rojeni v enakem kitajskem znamenju kot vaši starši ali otroci.

S kitajsko astrologijo lahko izračunamo ujemanje za ljubezenska in poslovna partnerstva. Na poslovnem področju nekateri verjamejo, da je potrebno kitajska znamenja uskladiti preden gredo v odprtje podjetja ali razna poslovna partnerstva.

Kitajska astrologija in vsa znanja povezana z njo podarjajo nova spoznanja, pomoč in prednost, ki jo lahko koristno uporabite v svojem življenju, še posebej, ko se znajdete na pomembnih prelomnicah. Uporabite jo lahko, da stabilizirate svoje odnose, premagate dvome in šibkosti ter sprejemate odločitve, ki so za vas pozitivne narave.

Preberite tudi KITAJSKA ASTROLOGIJA IN KITAJSKI HOROSKOP