Kitajsko znamenje pes – Nemir je značilnost bojevitega psa.

Kitajsko znamenje pes. Z nasršeno dlako preži in je vedno pripravljen na skok ali obrambo. Zaprte narave je in se razkrije le tedaj, če res ne gre drugače.

Natančno ve, kaj hoče, je samosvoj in trmoglav. Lahko je tudi ciničen in ljudje se bojijo njegovih strupenih pripomb. Včasih se izgublja v drobnarijah, preveč kritizira in išče dlako v jajcu. To je rojen pesimist, ki od življenja ne pričakuje ničesar. Toda čeprav je malce nervozen, ga kritičen razum in duševna veličina varujeta pred malenkostmi. Vselej se pogumno postavi po robu krivicam. Sovraži pa velika zborovanja.

V ljubezni je hladen, toda to je le videz. V resnici je neučakan in zaskrbljen, nenehno dvomi v lastna čustva in v ljubljeno osebo. Navzlic napakam ima najplemenitejše poteze človeške narave, je pošten, zvest, pravicoljuben in ve, kaj pomeni dolžnost.

Na psa se lahko vedno zanesete.

Nikogar ne bo izdal in znal bo varovati skrivnost. Njegova diskretnost je zgledna. Izražati pa se ne zna, na tem področju je neroden. Vendar pa je zelo inteligenten in pazljivo posluša.

Vaš ključ: »Postavite se zase in ne omahujte. «

KITAJSKO ZNAMENJE PES

Psu lahko zaupate in vedno vam bo tudi pomagal. Zato ga upravičeno cenijo. Borci za pravičnost v zgodovini človeštva so bili večkrat psi. Ne prenašajo krivice in ne mirujejo, dokler je ne odpravijo. Psa prizadenejo zločini, lakota, vojna, siromaštvo, socialni konflikti in naravne katastrofe, boril se bo, da bi odpravil tegobe. Na srečo pa se le redkokdaj zavzema za kaj neumnega. Pes je filozof, moralist in revolucionar, se ne zmeni za denar. Velikodušen je ter nesebičen. Dobro shaja brez materialnih dobrin, razkošje mu ni domače, četudi morda v njem živi. Če pa nujno potrebuje denar, ga bo kmalu našel. Tudi v ljubezni je pošten in vesten, vendar pa si sam meče polena pod noge, išče ter najde probleme, tega je v bistvu sam kriv. Njegovi dvomi, nemir in pesimizem mu zapirajo pot do sreče.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Vsa tri življenjska obdobja so zelo spremenljiva. Otroška in mladostna leta so nemirna, v zreli starosti je pes zaskrbljen in zaradi pesimizma ter blaznosti večkrat zanemarja svoje delo. Na stara leta pa si očita, da ni dovolj delal. Njegovo življenje bo potekalo mirneje, če se je rodil podnevi. Ponoči mora namreč varovati hišo. Z ušesi striže, prisluškuje tudi najmanjšim zvokom, laja, da bi pregnal vsiljivce. Nikoli ne najde miru. Pravo pasje življenje…

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Pes najde srečo v družbi s konjem, ki ne bo motil njegovih velikih načrtov in mu namenil tudi nekaj neodvisnosti. S tigrom se bosta skupno borila za pravičnost in takšno življenje utegne biti zelo živahno ter pustolovsko. Pes in tiger večkrat sodelujeta. Pes nesebično pomaga tigru ter ostaja skromno v ozadju. Lahko se dobro razume z nežno in vedro mačko. Zmaj je preponosen, da bi prenašal kritično mišljenje in pasji posmeh. Koza bi bila slaba partnerka, kajti pes ne mara njene muhavosti. Zdi se mu preračunljiva in površna.

KITAJSKO ZNAMENJE PES – POKLICI

Sindikalni voditelj, industrialec, kritik, vzgojitelj, duhovnik. Med pse sodijo pisci, filozofi, misleci, moralisti, pravniki. sodniki, učenjaki in zdravniki. Lepo je, da najdemo tod mnogo nesebičnih politikov ter kakšnega tajnega agenta.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

V tem znamenju najdemo mnoge velike bojevnike, ki so delali in se često žrtvovali za svojo domovino, ideje in pravičnost. Med misleci so Sokrat, Voltaire in Marcuse, v zgodovini najdemo Savonarolo in Churchila. Dolga je vrsta znanih pisateljev Viktor Hugo, Gerhart Hauptmann, Hemingway… Psi so imenitni, odlični in inteligentni sodelavci vodilnih politikov. Tudi Ču En Laj je bil pes.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo interpretacijo in razlago se obrnite na SVETOVALCE.