KITAJSKI HOROSKOP

Kitajska je v svoji osnovi zelo tradicionalna in kulturno razvita. V tisočletnem obstoju so razvili svoj horoskop, ki se izredno razlikuje od nam poznanega zahodnega horoskopa. Pomaga vam prepoznati dobre in slabe lastnosti ter kitajski horoskop.

Živalska znamenja azijskih dežel so odvisna od lune oziroma od luninega leta. Na kitajske znake vpliva tudi letni čas, mesec rojstva, ura, vreme in zunanja temperatura. V Aziji torej povprašajo, ali so rojeni pod srečno luno. Lunino leto obsega dvanajst mesecev ali lun in azijska nova leta padajo v druge dneve.

Življenje je kot šahovska igra, spreminja se z vsako potezo. Kitajski pregovor

Leta so poimenovana po živalih, ki so na Kitajskem legendarne.

Živali v kitajski astrologiji naj bi prišle na Budovo večerjo medtem, ko so se odpravljale iz tega sveta. Poznamo petelina, psa, merjasca, podgano, bivola, tigra, zajca, zmaja, kačo, konja, kozo in opico. Na Kitajskem pravijo, da letnica rojstva pove, katera žival si po srcu. Žival odreja značaj človeka, rojenega v tistem obdobju. Simbolika tamkajšnjih znamenj je izredno pregledna. Podgana rada zabrede v past, bivol gara na riževih poljih, tiger je divji lovec, opica je burkaška itd.

V Aziji pripisujejo tem živalskim znamenjem velik pomen in se v življenju in ravnanju radi ozirajo nanje. Tisti, ki bo hotel v tem horoskopu najti sebe ali svojca, bo imel lahko delo. Na začetku slehernega poglavja so zapisana časovna razdobja. Ljudje, v njih rojeni sodijo v to Živalsko znamenje.

Zares nesporno je zgolj naslednje: tisti, ki so rojeni na prvi dan novega kitajskega leta, imajo bolj tipične lastnosti kot tisti, ki so rojeni v repu kitajskega leta. Običajno so ti tudi bolj uspešni v življenju, saj jih njihova žival še posebno varuje.

Poleg osnovnih znakov v kitajskem horoskopu so pomembni tudi elementi, ki vplivajo na življenje. Elementi, znaki kitajskega horoskopa so les, kovina, voda, ogenj in zemlja. Vpliv elementov se odraža na značaju vsakega znaka. Z elementi v kitajskem horoskopu so pomembne tudi polarnosti ali energije JING in JANG. Jing in Jang sta nasprotja, vendar sta neločljiva, eden brez drugega ne more delovati.

Kitajski horoskop je deležen velike pozornosti.

Če smrtno resno verjamete vanj, bo morda koga razočaral, nekaterim bo povedal resnico. Če ga boste uporabljali s pridom humorja in se ob njem zabavali, tem bolje. Želimo vam, da bi v njem odkrili kar najboljše.

Bivol
Podgana
Tiger
Mačka
Mačka
Zmaj
Kača
Konj
Koza
Opica
Petelin
Pes
Merjasec