Kitajsko znamenje bivol – Bivol je tih, potrpežljiv, zadržan in počasen. Ne zbuja rad pozornosti in je uravnovešen, ter zelo natančen.

Kitajsko znamenje bivol. Metodično se loteva del in vseh načrtov. Bivol zbuja v ljudeh zaupanje in zaradi tega ima v življenju dostikrat uspeh na dlani. Zamišljen je in rad vse razumno pretehta. Zaradi tega ljubi samoto. Vendar pa je nagnjen tudi k alternativnim vedam in je včasih celo fanatičen. Pogosto so takšni ljudje pobožni in zelo spodobni, prepolni čednosti, kar jim marsikdo zameri.

Navkljub miroljubni zunanjosti pa je kolerične narave in je celo malce nagnjen k nasilnosti. Razbesni se sicer le redkokdaj, toda takrat je najbolje, če se mu spravimo s poti. Doživeli bi lahko tudi kaj neprijetnega. Sicer zbuja miren vtis, vendar pa je trmoglav in se kuje, če mu kaj spodleti. Bog varuj tistega, ki se mu postavi po robu, kajti bivol je lahko v določenih situacijah tudi hudoben in okruten. Kadar pobesni, ga ne more nihče zaustaviti. V bistvu je to človek, ki lahko ukazuje in vodi. V sili je tudi dober govornik, čeprav običajno molči.

Bivol sovraži vse, kar je novo in modno, takšne reči motijo njegov mir.

Sodi med ljudi, ki se razburijo zaradi abstraktnega slikarstva, moderne glasbe, mini kril in dolgih las. Nikoli nebi dopustil, da bi član njegove družine ali nekdo iz njegove okolice zapadel takšnim slabostim in modnim muham.

Avtoritaren je in njegova družina, v širšem smislu so to njegovi podrejeni, igra pomembno vlogo v njegovem življenju. Delaven je in zanesljiv. Njegovim ljudem ne bo nikoli ničesar manjkalo. Spreten je v ročnem delu in pameten. Uveljaviti se zna v svobodnih poklicih. Vendar ne potuje rad, zaradi tega bi trpela njegovo zdravje in spokojnost.

Vaš ključ: » Diplomatsko, vendar še vedno prodorno, se usmerjajte k svojim ciljem «

KITAJSKO ZNAMENJE BIVOL

Bivolica je izrazita gospodinja, ki lepo skrbi za otroke in ostaja najrajši doma. Pozorno sprejema goste in v hiši večkrat nosi hlače. Bivol pa žal, le redkokdaj najde razumevanje pri svojcih, ker mu trmoglavcu, manjka smisla za diplomacijo. Ljubezen je zanj prijetno opravilo in v tem smislu je zelo neposreden in nesentimentalen. Zna biti nežen, ustrežljiv in čuten, vendar pa ni romantik.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Njegova mladost in otroštvo potekata mirno. V drugem obdobju življenja lahko pričakuje zaplete na ljubezenskem področju. Njegov partner mu bo zameril ravnodušnost in zna se zgoditi, da bo drugje poiskal malce romantike. Bivol mora v takšnem položaju s pomočjo svoje inteligence premostiti težave. Tudi v tretjem življenjskem obdobju se bo moral spopadati z velikimi težavami, toda, če jih bo znal premagati, bo doživel mirno starost.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Idealni zakonski partner bivola je petelin. Toliko skupnega imata, da bivol petelinu ne zameri njegovih posebnosti. Zato se lepo ujema tudi s podgano. Če ga ljubi, mu bo zvesta do konca življenja. Tudi opica očara bivola. Njena domiselnost in fantazija mu pomagata do uspeha, vendar pa se tedaj utegne zgoditi, da bo tole konec mirnega življenja. Bivol pa tega ne zmore. Vsekakor zanj ni primerna koza. Njenih skokov, igrivosti in muhavosti ne bo prenašal. Kozji skoki čez plot bi lahko priklicali katastrofo. Bivol vsekakor ne sme živeti skupaj s tigrom. Bivol je močnejši in nemudoma bi se lotil tigra. Otrok iz znamenja tigra bi pri materi bivolici preživljal hude čase in najboljše bi bilo, če bi odšel zdoma. Bivol, rojen pozimi, bo imel lepo življenje. Ne bo težko delal. Poleti rojeni bivol pa bo moral vse leto garati in ne bo nikjer našel miru.

KITAJSKO ZNAMENJE BIVOL – POKLICI

Poljedelec, kmet, mehanik, kvalificirani delavec, tehnik ali obrtnik. Lahko je tudi risar in morebiti celo arhitekt, fotograf. Primerni poklici so tudi kuhar, stevardesa, bolniška sestra, frizer, zobotehnik in kirurg. Vendar pa bi bil lahko tudi policist, nočni čuvaj in celo diktator.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Seznam bivolov, ki so se odlikovali z avtoriteto in vztrajnostjo, je neskončen. Da jih odkrijemo, moramo zamenjati pojem družina z domovino in že jih imamo, saj so zelo domoljubni ljudje. Sem spadajo Katarina Velika, Napoleon, Hitler, Nehru, Nixon in Willy Brendt. Bivoli pa so bili tudi Clemenceau, Schacht in Malraux. Že to je dolga vrsta. Bivol je bil Dante, v to zvrst sodi nobelovec Hermann Hesse in pridružil bi jima lahko dolgo linijo: od R. Kiplinga do filozofa Heideggerja ali vsestranskega Cocteauja. Med glasbeniki je dvoje velikih imen-Bach in Handel. Prištejmo še slikarje Rubensa in van Gogha pa Charlija Chaplina. Skoraj vsi so bili avtoritarnih nadzorov, nagnjeni h konservativnosti in so verjeli v blagodejno moč dela.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

STE PRIPRAVLJENI NA VPOGLED V VAŠO PRIHODNOST?