Kitajsko znamenje podgana – Tale podgana se zdi na prvi pogled mirne in zmerne narave, vendar pa je očarljiva in sočasno tudi napadalna.

Kitajsko znamenje podgana. Zato se nikar ne zanesite na prvo sodbo, ki vara, kajti za videzom se skrivata nenehen nemir in napadalnost, ki jo težko brzda. Človek jo mora dodobra spoznati, da ve, kako je nervozna in jeznorita.

Ljudje tega znamenja ljubijo družbo in radi klepetajo. Imajo več znancev, kot pa resničnih prijateljev, to pa predvsem zaradi svojega jezika in tudi prirojenega nezaupanja. Svoje težave ohranjajo zase, saj so v bistvu zaprte narave. Podgane so očarljive in to neizmerno izkoriščajo, da pridejo do svojega cilja. Povsod iščejo dobiček, ki je zanje ključnega pomena. Iščejo ga pri sorodnikih, prijateljih, znancih in v službi. Podgana živi v nenehnem strahu pred lakoto in bedo in čeprav želi uživati v slehernem užitku, sanjari vedno o prihrankih, ki bi ji zavarovali starost.

V bistvu je požrešna, rada pa bi se tudi igrala.

Ženska, rojena v tem znamenju, rada nabira zalogo za svojo shrambo in omare. Srečali jo bomo npr. na razprodaji, kjer vneto in slepo nabira vse mogoče, da nebi zamudila dobre priložnosti. Podgana pa je tudi zelo domiselna. Lahko je ustvarjalna, zna pa kritično razsojati, zato je dobro, če poslušamo njene nasvete, vendar pa se ta lastnost včasih izrodi in takšna podgana nam lahko tudi grdo zagode. Vendar pa ne smemo misliti, da je hudobna. Sicer je res malenkostna in malomeščanska, toda v bistvu poštena. Tisto, kar je sklenila, bo tudi speljala do konca, in sicer zelo natančno. V življenju lahko zanesljivo kam pride, vendar pa mora premagati svoje večno nezadovoljstvo in čezmerno uživanje. Napreduje predvsem s premetenostjo in ukano in le nerada z delom. Delajo naj drugi. V najslabšem primeru je domiselna zajedavka, ki morda tudi rada posoja.

Vaš ključ: »Ostanite zvesti sebi in umirite svoja čustva.«

KITAJSKO ZNAMENJE PODGANA

Zaradi prirojene lenobe in želje po varnosti so podgane dobri uradniki pri kakšnem okencu. Uspeh imajo tudi v trgovanju in politiki pa v umetnosti. Torej tam, kjer potrebujemo glavo in ne roke. Podgana zlahka zasluži, pa tudi dosti zapravlja. Ničesar noče izgubiti in ne mara odrekanja. Pa vendar je v bistvu sentimentalna. Ljubljeni osebi velikodušno podari vse, čeprav ji morda ne vrača ljubezni. V ljubezni se namreč pokaže njeno pravo bistvo.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Podgane preživljajo otroštvo v sreči in njihova mladost je brezskrbna. Druga polovica življenja pa utegne biti dokaj razgibana. Zaradi slabega gospodarjenja lahko izgubi premoženje. In lahko se zgodi, da bo zaradi nesrečne ljubezni ob srečo. Tretji in poslednji del življenja pa je miren. Starost bo brezskrbna. Vse je odvisno od tega, ali je bila rojena poleti ali pozimi. Pozimi je zalog malo in mora zdoma, da išče hrano in tako lahko spotoma zabrede v past, v zapor ali nenadno nevarnost. Poleti pa je lepo, kajti kašče so polne.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Požrešna, igriva in čutna podgana je namreč v ljubezni strastna in zelo čustvena. Zelo bi ji koristilo, če bi se navezala na zmaja. Nudi ji lahko moč in uravnovešenost, ona pa bi mu pomagala s kritičnim razumom. Lepo se ujame tudi z bivolom, ki ji nudi predvsem varnost. Opica jo očara, čeprav tega ne bo priznala. Hudo se bo zaljubila vanjo. Konja naj se izogiba, ker je velik in neodvisen individualist, tako, da nebi prenašal njenih malenkosti in dobičkaželjnosti. Prava katastrofa pa bi bila, če bo moški iz znamenja podgane dobil ženo iz konjskega znamenja. Predvsem pa naj se izogiba mačkov.

KITAJSKO ZNAMENJE PODGANA – POKLICI

Višji ali nižji uradnik, trgovec, zastopnik ali trgovski potnik, tudi starinar, knjigovodja, časnikar, poslovnež, glasbenik, slikar, pisatelj, izposojevalec denarja, nastopač, poklicni kritik.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

V znamenju podgane je bilo rojenih zelo dosti pisateljev. Tako na primer Shakespeare, Racine, Tolstoj, Jules Verne, Saint Exupery, Katherine Mansfield, Zola;T. S. Eliot, Hermann Kesten in Johannes Mario Simmel. Če je kdo kritične narave, mora znati tudi opazovati in od tukaj sta se ti lastnosti srečno združili. Nikar ne bodite presenečeni, toda med podganami boste našli tudi velike glasbenike, na primer Mozart, Haydna, Schuberta, Čajkovskega, de Fallo, Casala in Louisa Armstronga. Šarmantnost, izrazita čustvenost in veselje v uživanju rodijo namreč genije kot svoj najvišji izraz. Isto velja tudi za slikarja Toulouse-Lautreca. Med razumniškimi podganami bomo našli tudi raketarja Wernhera von Brauna in Henrya Dunanta, ustanovitelja rdečega križa, ki bi ga pričakovali menda v kakšnem drugem znamenju. Med poslovnimi ljudmi je dosti podgan.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

STE PRIPRAVLJENI NA VPOGLED V VAŠO PRIHODNOST?