Kitajsko znamenje tiger – Tiger je uporen in nediscipliniran, njegova narava je vročekrvna in samosvoja.

Kitajsko znamenje tiger. Nikomur noče biti podložen, vedno je pripravljen na spopad in drzen. Rad vodi upore in poveljuje, vendar pa ne zasluži vedno zaupanja, ki mu ga ljudje izkazujejo. Kadar zatrobenta k napadu – v vojni, ljubezni ali podjetju – bi bilo treba najprej dobro premisliti, kajti tiste, ki mu sledijo lahko popelje v propad. Privlačen je in težko se mu upirate.

Njegova avtoriteta je samoumevna in vselej ga poslušajo, sam pa nikoli ne dopusti, da bi mu ukazovali. Če se mu posreči, da premisli in se zna ob tem obvladati, lahko marsikaj doseže. Z vso vnemo in obvladovanjem se zna žrtvovati in se ne boji niti smrti. Je pa trmoglav, samoljuben, gospodovalen in včasih tudi malenkosten. Vedno ima kakšnega sovražnika.

Tiger nikomur ne zaupa, vendar pa zna biti velikodušen.

Vselej naskakuje – red in zakon, malomeščanstvo in reakcijo, cerkev in državo ter družbeno ureditev. Toda navkljub temu se mu utegne zgoditi, da zaradi obotavljanja zamudi trenutek odločitve. Tiger lahko uspešno dela v poklicih, ki terjajo pogum in kjer nima predstojnikov. Tako je lahko vojskovodja, raziskovalec ali podjetnik. Tudi tigrice splezajo rade na barikade, da bi se borile za nove ideje ali proti nepravičnosti.

Vaš ključ: »Prilagodite se, hkrati pa bodite bolj odločni.«

KITAJSKO ZNAMENJE TIGER

Tigrovo življenje zaznamujejo izredni dogodki in nepričakovane okoliščine. Povsod preži na nevarnost. Vendar pa se za njegovo bojevito naravo skriva dosti nežnosti. Sposobni so velike in resnične ljubezni, vendar zaradi prevelike strasti le redkokdaj najdejo srečo. Tigrica ima več ljubezenskih pustolovščin, pogosto z nesrečnim izidom. Vsekakor tiger ne pozna dolgočasja in popolnega miru ne bo dočakal nikoli. Ljubi razgibano in nevarno življenje in vselej bo rad tvegal. Vendar pa je sreča na tigrovi strani. Potrebuje je kajpak več kot drugi, zato pa mu je tudi naklonjena.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Prvo življenjsko obdobje bo potekalo mirno, brez težav. Drugo bo vihravo in razgibano. Nič mu ne bo prihranjeno, denarne skrbi, ljubezenske tegobe, zakonske težave in družinske težave. Če tega ne bo sprotno uredil, se bodo nerodnosti nadaljevale še v tretje življenjsko obdobje. Toda njegova stara leta bodo spokojna, če jih bo doživel. Tigrovo življenje pa lahko poteka tudi povsem drugače. Odvisno je od tega, ali je bil rojen podnevi ali ponoči. Tiger, rojen ponoči, zlasti okrog polnoči, se nima česa bati. Na varnem je, ponoči je kralj in njegovo življenje bo mirnejše. Če pa se je rodil po sončnem vzhodu in morda celo blizu opoldneva, bo živel v nenehni nevarnosti. Preganjal bo, drugi pa bodo podili njega.

Tiger je utelešenje moči in poguma, varnosti in vladanja. Tiger preganja iz hiše troje največjih nevarnosti: razbojnike, ogenj in hudobne duhove. Vendar lahko vse to počne en sam tiger. Če sta dva, se bo moral eden umakniti.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Plemeniti in častivredni konj, močni in uravnovešeni zmaj ter zvesti in pravični pes so lahko dobri tigrovi partnerji. Kače naj se izogiba, prepametna je in ga nebi razumela. Opica je preveč prebrisana in bi ga zlahka prevarala, v ljubezni ali poslovnih zadevah. Nikakor pa se ne sme družiti z bivolom, ki bi ga poteptal. Tiger težko shaja tudi z mačko. Nikoli se ne bo odkrito spopadla, toda tigru bi bilo hudo.

KITAJSKO ZNAMENJE TIGER – POKLICI

Lastnik mehanične ali podobne delavnice, padalec, avtomobilski dirkač, matador, raziskovalec, najemnik. Tigre najdemo med revolucionarji pa tudi med državniki. So dobri podjetniki.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Tigrovo življenje je lahko srečno ali tragično, vselej pa je polno naključij ali izrednih okoliščin. Takšna usoda terja pogum in bojevitost. Prav vseeno je, na kateri strani barikade stojijo, vselej se vsi razdajajo za svojo stvar, svojo idejo. In zato so pripravljeni tvegati tudi svojo priljubljenost. Tigri so bili Bolivar, Robespierre, Karl Marx. Pisatelji Pasternak, Steinbeck, Romain Rolland in Andersch so nosili lastnosti tigra. Sem sodijo tudi Beethoven, Schumman, Goya. Številne tigrice potrjujejo značilnosti tega znamenja: Maria Stuart, Cesarica Josephine, Lola Montez, Marilyn Monroe. V znamenju tigra najdemo še Marca Pola in Fritza Langa.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

STE PRIPRAVLJENI NA VPOGLED V VAŠO PRIHODNOST?