Kitajsko znamenje zmaj – Zmaj ima nadnaravni lesk, očarati zna dokler mu verjamemo.

Kitajsko znamenje zmaj. Zmaj je poln življenjske sile in uveljavljanja. Zelo je pošten in zanesljiv, skratka, pravi možakar. Ne pozna sprenevedanja in malenkosti, manjka pa mu tudi diplomatske spretnosti. Ni naiven kakor svinja, vendar pa je dobroveren in ga lahko osleparijo. Ne izmika se težavam, dosti gara in nikoli ne sprašuje, ali se vse to splača. Povsod išče popolnost in zastavlja sebi in drugim visoke zahteve. Vesten je do skrajnosti. Dosti zahteva, vendar tudi mnogo daje.

Zmaj je razdražljiv in trmoglav.

Širokousti se in v tem večkrat zgreši, vendar pa zna vselej tudi dobro svetovati. Vihrav čut in besni zanos ga večkrat zaneseta. Ne prenaša kritike in sovraži kompromise. Ponosen je upravičeno, saj je inteligenten, odločen, velikodušen in nadarjen za marsikaj. Ima velik vpliv in ljudje ga radi poslušajo.

Denarnih skrbi ne bo poznal in vedno bo živel v blagostanju, saj uspe v slehernem poklicu. Povsod blesti, v politiki, industriji, znanosti, umetnosti ali vojski. Vse, česar se loti, popelje do uspeha. Žal velja to tudi za njegove slabe in zgrešene načrte. Srečo ima tudi v ljubezni. Čeprav le redkokdaj ljubi, po njem hrepenijo in tako ne pozna razočaranj in nesrečne ljubezni. Večkrat stoji v središču ljubezenskih afer ali povzroči dramo, ne da bi bil čustveno močno soudeležen. Ženske tega znamenja imajo dosti oboževalcev in snubcev. Zmaji pa se neradi vežejo in ni jim do poroke. Osamljenost jih ne moti, zadovoljni so s seboj in najsrečnejši so kadar so sami.

Vaš ključ: »Okrepite medsebojne odnose z iskrenim in direktnim pogovorom. «

KITAJSKO ZNAMENJE ZMAJ

Zmaj je srečno znamenje, simbol življenja in rasti. Prinaša bogastvo, harmonijo, čednost in dolgo življenje. Toda sleherna medalja ima dve plati. Zmaj je res pogosto deležen uspeha, vendar pa ne smemo pozabiti, da je pravljična žival in zato le utvara. Zmaj vedno bleščeče nastopa, toda ta lesk ljudi ne oslepi in njegova močna osebnost je le navidezna. V resnici ga ni, je le utvara, izmišljena parada. V azijskih deželah na slavjih bljuva ogenj ali vodo, toda ob koncu ga sežgejo. In naslednje leto se spet pojavi, prebudi se in vstane kot Feniks iz pepela. Zmaj je značilna pravljična žival.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

V prvem življenjskem obdobju ima zmaj nekaj težav, ker zastavlja svoji okolici prevelike zahteve. Tako očita marsikaj staršem in jih strogo presoja. V drugem obdobju bo imel opravka s svojimi umetniškimi nagnjenji. Zdelo se mu bo, da ga ne razumejo. Vendar pa bo deležen tudi pozornosti in občudovanja in v primerjavi z uspehi bodo nadležne malenkosti odpadle. In ker hrepeni po popolnosti, ne bo nikoli zadovoljen. Navkljub temu pa bo zelo srečen, čeprav se bo tega zavedal šele v poslednjem življenjskem obdobju, ko se bodo izpolnile vse njegove želje.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Zmaj bi lahko živel s podgano. Zaljubljena podgana bi se zadovoljila z njegovo ravnodušnostjo. Podgana bi se kajpada okoristila s to zvezo, vendar pa bi mu tudi koristila s svojim kritičnim razumom in smislom za denar. Isto velja za kačo. Njen humor lahko omili zmajevo ostrino. Zmaj tudi občuduje lepoto ženske kače. Bahavi petelin dobro shaja z zmajem. Z veseljem pobira drobtinice njegovega uspeha. Opica in zmaj se dopolnjujeta v poklicu in ljubezni. Zveza ukane in moči jima koristi, vendar se tega zaveda le opica. Premetena je in lahko bi ukanila zmaja. Sožitje s tigrom ne gre brez trenj. Predvsem pa naj se zmaj izogiba psa, ki je preveč kritičen in prevelik realist, da bi veroval zmaju. Tega pa zmaj ne prenaša.

KITAJSKO ZNAMENJE ZMAJ – POKLICI

Zmaj je odličen igralec ali umetnik. Njegovi poklici so trgovec, človek ki je zaposlen kje v industriji, arhitekt, zdravnik ali odvetnik. Med zmaji boste našli tudi razbojnike, preroke ali celo duhovnike. Leži mu tudi diplomatska služba in uveljaviti se utegne kot poslanik. Politik, ravnatelj ali velik junak, tudi to so obeti za to znamenje.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Vsekakor je zvezdnik. Sarah Bernhardt, Marlene Dietrich, Cary Grant in Jean Gabin so značilni filmski in gledališki zmaji, kajti uspehi tega znamenja so vedno na velikem prizorišču. In sem lahko uvrstimo Salvadorja Dalija, Oscarja Wilda in Menuhina. V politiki in zgodovini pa jih najdemo kot simbole osebnosti: Devica Orleanska, Danton, Petain, naš pokojni predsednik Tito, Martin Luther…Zmaja sta bila tudi S. Freud in Harold Wilson.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

STE PRIPRAVLJENI NA VPOGLED V VAŠO PRIHODNOST?