Kitajsko znamenje konj – Konj je postaven, lepega videza in eleganten.

Kitajsko znamenje konj. Njegov nastop je odličen, vedno je lepo oblečen in srečujemo ga na raznih prireditvah, v gledališču, na koncertih in športnih igriščih. Rad gre med ljudi in se večkrat sam uspešno ukvarja s športom. Konj je zgovoren in galanten, simpatičen in ustrežljiv. Povsod ga imajo radi, saj je lepo vzgojen. V politiki ima velike uspehe in pomaga mu dejstvo, da je dober govornik. Spretno zna pridobiti ljudi. Konj je udaren, naglo ugane misli sobesednikov in je zato zelo spreten v pogajanjih.

Nadarjen je duševno in telesno, vendar je bolj spreten kot inteligenten in ker se tega zaveda, mu včasih zmanjka samozavesti. V resnici ni tako močan, kot se zdi. Vročekrven je ter neučakan in če se ne zna obvladati, marsikje izgubi. V svoji jezi je otročji in neroden in si zna zapraviti zaupanje soljudi. Če želi v življenju uspeti, se mora obvladati. Poleg tega je egoist in se načeloma zanima le za svoje probleme, četudi se zna večkrat pogumno zavzeti za sočloveka.

Nadvse ljubi neodvisnost in ravna vedno po svoje.

Že od malega je utesnjen in najboljše je, da se čim prej osamosvoji. Ko pa ustanovi lastno družino, pomeni blagoslov za svoj dom. Stoji vedno v središču in vse se ravna po njegovih željah. Če ima težave, mu bodo vsi stali ob strani. Vselej ima zlikane srajce, na njegovi obleki ne manjka nobeden gumb. Konj potrebuje takšno nego, potem je zadovoljen in dobre volje. Takšna skrb pa je utemeljena, kajti dokler je konj doma, nudi svoji družini varstvo in blagoslov. Če pa jo zapusti ali umre, se ta hiša podre, kajti čeprav ta egoist misli le nase in svoj uspeh, prinaša njegovo delo vsem korist in blagostanje.

Vaš ključ: »Bodite bolj samozavestni, vendar ne pretiravajte. «

KITAJSKO ZNAMENJE KONJ

Samozavestni konj je dober delavec in zna ravnati z denarjem. Žal pa je muhast in nestanoviten in večkrat se česa naveliča. Tako je v poklicu in ljubezni. Vendar pa se vedno z vnemo vrže v kaj novega. Želi se uveljaviti in potrebuje priznanje, hvalo in celo prilizovanje. Ne prenaša samotnosti. V razmerju do drugega spola je nestanoviten in slaboten. Če je zaljubljen, je ves zmešan, opušča delo in pozablja dolžnosti. Konj je strasten in nepremišljen. Zaradi tega lahko navzlic dobrim lastnostim skazi svoje življenje. Če pa se zna obvladati bo srečen in uspešen.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Prvi dve življenjski obdobji sta nemirni in razgibani. Domačo hišo konj zgodaj zapusti, včasih celo v prepiru. V ljubezni mu nepremišljena strastnost dela preglavice. Tretje življenjsko obdobje pa bo spokojno. Omeniti je treba še ognjenega konja, ki se prikaže vsakih 60 let. Ta leta so za vse konje in njihove svojce zelo neugodna. V Aziji se takšnih let zelo bojijo. Ognjeni konji imajo iste lastnosti kot konj, vendar so bolj izrazite. So bolj marljivi, spretnejši, bolj nadarjeni in neodvisni, zato pa tudi večji egoisti, brezobzirni ljudje in polni strasti. Njihova divja narava lahko povzroči dosti nesreče. Vsekakor je usoda ognjenega konja živahnejša in polna nevarnosti, navadni konj je v primerjavi z njim mirnejši. Ognjeni konj lahko doseže veliko slavo ali se hudo osramoti. Paziti mora pač, kako bo uravnaval svoje življenje.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Konj se lepo razume s kozo. Njena muhavost ga ne moti, skupaj lahko marsikaj dosežeta. S tigrom in psom se kar ujame, saj se ukvarjata z velikimi nalogami in pustita konju ljubezenske pustolovščine in življenjske užitke. Nikakor se ne sme poročiti s podgano.

KITAJSKO ZNAMENJE KONJ – POKLICI

Konj je dober kvalificiran delavec, tehnik, obratovodja ali voznik tovornjaka. Prija mu poklic kemika, fizika ali geologa. Uspel bo kot zdravnik, zobozdravnik ali arhitekt z mnogo smisla za sodobne poglede na lepoto. Konji so predvsem odlični diplomati, politiki ali finančniki. Ležijo jim tudi umetniški poklici, zato bomo med njimi našli slikarje in pesnike. Konj pa je tudi pustolovec. Uveljavil se bo kot raziskovalec ali kozmonavt. Toda pazite, v umetnosti kuhanja bo blestel, prav tako kot strokovnjak za pijače. Lahko je tudi frizer.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Nihče ne bo presenečen ob dejstvu, da sta bila Buffalo Bill in Davy Crockett konja. Priljubljenost, delovno vnemo, retorični talent in lep obrok trme bomo našli pri Ciceru, Karlu Velikem, Leninu in Rooseveltu. Chopin in Musset potrjujeta pravilo, da so konji strastni ljubimci. Prav tako ne preseneča, da sta bila nesrečna, kajti George Sandova, ženska, ki sta jo oba ljubila, je bila podgana, najslabši partner za konja. Hitlerjev nadomestnik Rudolf Hess pa je bil ognjeni konj in zato se mu je zaletelo. Tukaj najdemo tudi Luisa Pasteurja, Maxa Plancka in vsekakor moramo omeniti še Cassiusa Claya, slavnega boksarja, ki je značilen za to znamenje.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo interpretacijo in razlago se obrnite na SVETOVALCE.