Kitajsko znamenje opica – Opica je najbolj muhasta med vsemi.

Kitajsko znamenje opica. Opica je šegava, pripravljena na šalo, ima smisel za humor, je večkrat celo duhovita in vedno nabrita. Opica je družabna in na zunaj se zdi, da se razume z vsakomer. Toda to je večkrat le taktika, kajti v resnici je zelo sebična. Vedno je vesela, ljubezniva in celo ustrežljiva. Toda za njeno vedrino se skriva pogosto slabo mnenje o soljudeh. Prezira vsa druga znamenja in misli, da je več vredna kot ostali. Domišljava je in samoljubna.

Opica je razumnik. Vedoželjna je, dosti bere, marsikaj pozna in ima dober spomin. In to ji koristi, ker je nasploh zelo neredna. Iznajdljiva je in skrajno izvirna, zato z lahkoto premaga najtežje probleme. Če pa nečesa ne zmore na prvi mah, se večkrat umakne, še preden je dobro začela. Opica je bistra in zna premotiti sočloveka. Prelisiči celo mogočnega, inteligentnega in spretnega zmaja in potegne za nos tigra. Opica je diplomat, prebrisanec, ki se zna vedno lepo izmotati iz težav. Neodvisna je ter svobodna in odloča o vsem, kar bo počela. V svoji brezobzirnosti se ne izogiba laži, če ji koristi. Včasih je celo nepoštena ali sleparska. Le redko jo zasačijo, saj je spretna. Zamika jo celo tatvina. Toda navzlic temu, ji ne zamerijo prehudo, ker je neizmerno očarljiva in se zna priljubiti ljudem.

Opica je stremuh, ki hrepeni po uspehu.

Z bistrostjo ali inteligenco doseže svoj cilj, včasih pa si pomaga tudi z lažjo ali brezobzirnostjo. Uspe lahko v vseh poklicih. Doma se počuti v trgovini, industriji ali politiki. Če ima visoko izobrazbo, lahko doseže dosti slave in časti, vendar pa ne sme pretiravati v klepetanju. Tu in tam utegne zabresti v finančne težave, vendar lahko nasploh trdimo, da bo dokaj premožna.

Vaš ključ: »Ne bojte se življenja in se predajte strastem. «

KITAJSKO ZNAMENJE OPICA

V ljubezni ima manj sreče. Njeno razmerje do drugega spola je majavo in spremenljivo. S svojo čezmernostjo pada v nove ljubezni, vendar pa se kmalu naveliča partnerja in nenehno išče nove predmete svoje pozornosti. Nasploh je preveč nestanovitna, plahutava in preveč kritična, da bi navezala trdno razmerje. Le redkokdaj najde tudi trajno srečo. Iz obupa se rešuje s svojim humorjem. Ima namreč dragocen dar, da se smeji lastni nesreči in da jo izkušnje izučijo.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Opica ima običajno dosti otrok, v srečnem ali nesrečnem zakonu. Prvo življenjske obdobje je srečno. Drugo je viharno in spremenljivo. Večkrat ji kaj prekriža načrte, marsikdaj tudi spodleti. Tretje obdobje pa je mirno, toda opica bo na starost osamljena daleč od svoje družine.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Opica lepo shaja z zmajem. Opičja premetenost in zmajeva moč pomenita dobro zvezo. Skupaj lahko spletata posle, toda prepametna bo vedno opica. Tudi podgana je dober partner. Opica jo obožuje in vse življenje jo bo strastno ljubila pa zato malo dobila. Opica se rada norčuje iz tigra in se mu posmehuje, svetovali pa bi ji previdnost. Sleherna zveza s tigrom, v ljubezni ali pri delu, je polna dinamita. Opica se res lahko posmehuje nenavadni tigrovski naravi, vendar tvega pri tem lastno kožo.

KITAJSKO ZNAMENJE OPICA – POKLICI

Prizadevna opica se lahko loti slehernega poklica in to je kajpak velika sreča.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Znamenite opice ljubijo predvsem uspeh. Da bi to dosegle uporabijo svojo domiselnost, spretnost, inteligenco in očarljivost. Dosti pa jim pomaga tudi dober spomin. V politiki sta bila opici ameriška predsednika Truman in Johnson, v gospodarstvu pa stari Krupp in Grundig. Pri Leonardu da Vinciju in Gauguinu bomo našli opičje poteze, prav tako v literaturi pri Bayronu in Dickensu. Opica je tudi slavni filozof Kant. Seveda je tudi dosti opic pri gledališču in filmu Fellini, Elizabeth Taylor, Michele Morgan.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo interpretacijo in razlago se obrnite na SVETOVALCE.