Kitajsko znamenje kača – Kača je skrivnostna žival in vsi narodi ji pripisujejo poseben pomen, v dobrem in slabem smislu.

Kitajsko znamenje kača. V mnogih legendah in pravljicah hvalijo njeno modrost. Kačo častijo kot pametno, bistroumno, odločno in ljubeznivo bitje. Moški tega znamenja je šarmanten, čustven in uglajenega vedenja. Razumen je in ima smisel za humor. Ženska je ljubka in lepota ji pripomore do velikih uspehov. Če želite na japonskem polaskati žensko, ji rečete, da je lepa kakor kača.

Kača je elegantna in skrbna, včasih kar preveč modna.

Ni klepetava, govori malo, zato pa dosti razmišlja. Inteligentna je, zastavlja filozofska vprašanja in izkazuje veliko modrost. Poseduje tudi silovito intuicijo in se vselej zanaša na svoje vtise, navdihe in simpatije.

Dejstev, izkušenj, nasvetov in sodb skoraj ne upošteva. Zdi se, da poseduje šesti čut. Svoj cilj doseže z odločnostjo in zna naglo sklepati. Tisto, kar je sklenila mora uspeti. Ne prenaša poraza. Denar in posest ljubi in noče deliti svojega bogastva. Denarja ne posoja, je pa sočutna in zna pomagati. Prijatelju bo v stiski rada priskočila na pomoč z nasvetom in dejanjem, nikoli pa z denarjem. Pomaga pa včasih tako, da si kar prisvoji nesrečnika in ga lahko tudi zadavi. V denarnih zadevah ima srečo. Tod nima skrbi in tega se zaveda. Denar služi zlahka in ga dobro naloži. V starosti je lahko tudi skopa.

Vaš ključ: » Ne podlezite težavam, ampak dvignite glavo in se z njimi soočite. «

KITAJSKO ZNAMENJE KAČA

Primerna je za vse poklice, kjer lahko dobro zasluži, vendar pa ne prenaša tveganja in pretrdega dela. Kača je v bistvu lena. V ljubezni ne pozna kompromisa in je ljubosumna, četudi morda ne ljubi več. Lepo se ovije okrog žrtve, da se ne mora več ganiti in to stori večkrat iz muhavosti, kajti v bistvu je nezvesta. Moški tega znamenja lovi ženske in jih prevzame z eleganco in duhovitostjo. Ženske kače so lepe in šarmantne in rade skačejo čez plot. To večkrat zaplete njihovo življenje. Če se zna obvladati, ji bo po tej plati življenja marsikaj prihranjeno.

Kača ima značilnosti, kakršne ji pripisujejo, v dobrem in slabem smislu. Odlikujejo jo modrost, intuicija, okretnost, gracioznost in ljubkost. Zna zapeljevati pa tudi pridobivati in varovati zaklade. In slednjič jo najdemo tudi na Eskulapovi zdravniški palici.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Prvi dve življenjski obdobji sta razmeroma mirni, varovati pa se mora tretjega. Zaradi nestanovitnih čustev in veselja do ljubezenskih pustolovščin utegne kača doživeti marsikatero nevšečnost. Če pa se bo znala obvladovati, bo dočakala mirno starost. Življenje kače je odvisno od tega ali je bila rojena poleti ali pozimi, ponoči ali podnevi. Tudi vreme ob uri rojstva igra veliko vlogo. Potrebuje toploto in varnost. Mraz, dež, neurje in sneg ji škodujejo. Če je bila rojena v topli deželi okrog opoldneva ob sončnem vremenu, bo srečna. Njena usoda je pod vplivom vremena in kača, rojena v neurju, bo živela v nenehni nevarnosti.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Kača ima večkrat veliko družino. Lepo živi v zakonu z bivolom, ki se sprijazni z veliko družino, da je le gospodar v hiši. Kača mu rada prepušča to vlogo. Zveza v zakonu ali poklicu s petelinom, bi prinesla prepire, toda slednjič si le odpuščata napake. Svinji je odzvonilo, če pade kači v kremplje. Ovila jo bo in svinja bo pohlevno vse prenašala, kača pa bo počela kar bo hotela. Kača naj se varuje tigra. Lahko jo uniči.

KITAJSKO ZNAMENJE KAČA – POKLICI

Kača zna biti odličen učitelj ali profesor. Med kačjaki najdemo dosti pisateljev. Lahko je filozof, pravnik, politik, diplomat ali špekulant. Kača zna uživati. Filmska zvezda, to je zanjo, prav tako pa ima tudi smisel za astrologijo in vedeževanje. Zna prerokovati.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Mogočniki, rojeni v tem znamenju, radi jemljejo prostost svojim varovancem in tudi žrtvam. Modrost in strogost, v raznih razmerjih najdemo pri Calvinu, Elizabeti, Naserju in Janezu XXIII. Lincoln, Kennedy in nesrečna belgijska kraljica Astrid so se rodili ob viharnem vremenu. Znanstveniki Kopernik, Darwin in Fleming ter pisatelj Dostojevski so bili kače. Da bi izvedeli ali so značilni, bi morali natančneje poznati njihovo zasebno življenje. Med njimi najdemo še Schuberta, Brahmsa in Picassa. Frank Sinatra je v tem krogu, tako kot nezvesti in zapeljivi Casanova. Goethejev genij skriva v sebi vse kačje lastnosti. V nobenem drugem znamenju ne bomo našli toliko lepih žensk.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo razlago naročite KNJIGO OSEBNI HOROSKOP.