Kitajsko znamenje mačka – zajec. Mačka je okretna in nadarjena, diskretna in zadržana, ugledna in čednostna in ne preveč samoljubna.

Kitajsko znamenje mačka – zajec. V mnogih deželah imajo za to znamenje zajca, vendar pa govorimo o spretni, ljubki in igrivi živali, ki se vedno ujame na lastne noge. In to je mačka. To je najsrečnejše znamenje. Rada pokaže svoje dobre lastnosti, saj se zna prilizniti in se uveljaviti. Vsekakor pa ima poleg teh odličnih lastnosti tudi napako: rada je površna.

Mačka ljubi družbo in povsod jo radi vidijo. Dobro se počuti na sprejemih in modernih zabavah. Rada klepeta, vendar obzirno in previdno, zlasti tedaj, če bi morala o komu povedati kaj neprijetnega. Mačka je pozorna gostiteljica in njena hiša je večkrat okusno opremljena. Ta svetovljanka ima rada lepo vedenje in je včasih kar pretirano natančna. Mačke se rade postavljajo z znanjem, ki so ga pravkar pridobile. Večkrat se tudi skrbno pripravijo na pogovore, tako, da blestijo s svojim znanjem.

Mačka ne ljubi razburjenja, je nežna in mirna.

Občutljiva je bolj kot čustvena in včasih se smili sama sebi. Vojna, lakota in beda je ne zanimajo, dokler ni sama prizadeta. Potem pa je hudo… Hitro se razjokajo, solze pa se naglo posušijo. So melanholične in mucke so spričo tega tudi šarmantne. Na zunaj so previdne, pa tudi malce boječe in zato ne storijo nič brez tehtnega premisleka. Njihovo previdnost povsod cenijo. Mačka sovraži vse, kar prinaša probleme in kali njen mir. Nujno potrebuje varnost in harmonijo. V tem smislu je konservativna.

Vaš ključ: »Upoštevajte nasvete drugih, vendar se varujte neiskrenosti. «

KITAJSKO ZNAMENJE MAČKA – ZAJEC

V denarnih zadevah ima srečno roko, spretno trguje in tisti, ki z njo sklene pogodbo, se je bo moral tudi držati. Špekulira dobro in pravilno ter zavoha dober posel. Poleg dobrega okusa in očarljivega nasmeha ima tudi velik uspeh v mnogih poklicih v trgovini in industriji, v bančništvu, umetnosti… Lahko pa napravi kariero tudi v diplomaciji ali pravniških poklicih. Ženske tega znamenja bodo zanesljivo uspele v poklicih, ki terjajo dober okus, odločen nastop in uglajeno vedenje. Mucka je torej idealna soproga politika. Mačka je nežna in pozorna, zna ljubiti in ostati zvesta, saj je čednostna. Toda nima dosti smisla za družinsko življenje in ne visi na starših ali otrocih.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Vsi trije življenjski razdelki bodo mirni, vendar ob pogoju, da ne bo zunanjih okoliščin, ki bi ogrožale mačjo varnost. Nepremagljive ovire in dramatične okoliščine jo lahko spravijo iz ravnotežja. Vojne, revolucije in naravne katastrofe jo pahnejo v obup. Udarcem usode ni kos. Skratka, ne prenaša, da karkoli kali njen mir. Če se znajde v težavnem položaju, hitro obupa in večkrat propade. Azijska ljudstva vidijo v mački coprnico in ji ne zaupajo. Tudi v Evropi so mačke v srednjem veku morili, češ da so čarovnice. Toda v Egiptu jih obožujejo. Večkrat se pri mački za nežnostjo skriva prav neverjetna moč.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Mačka se dobro razume s kozo in zna ceniti njena umetniška nagnjenja. Nudi ji udobno in brezskrbno življenje in prenaša celo kozje muhe. Tudi pošteni pes in zvesta svinja sta njena dobra partnerja. Petelin z nastopaškim vedenjem pa mačko moti. Podgane naj se veruje kakor kuge. Odnosi s tigrom so napeti, v ljubezni in poklicu. Mačka je slabša in v sporih se bo vedno spretno izmotala, saj predobro pozna svojega velikega sorodnika.

KITAJSKO ZNAMENJE MAČKA – ZAJEC – POKLICI

Mačka je lahko dober poslovni človek, modni ustvarjalec ali trgovec s starinami. Trgovanje ji leži, uveljavi se tudi kot lekarnar ali receptor v hotelih. Med njene poklice sodita časnikarski in igralski, je pa lahko tudi dober odvetnik, sodnik in bančnik. In slednjič se utegne uveljaviti kot diplomat, morda celo poslanec…, prija pa ji tudi ugodna renta za mirno življenje.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Številni politiki zanikajo teorijo da mačka ne prenaša nasilnih okoliščin: Garibaldi, kraljica Viktorija, Stalin, Trotski, Trujillo, Burgiba, Fidel, Castro in F. J. Straus. Toda pri mački se za blagim videzom skrivajo nevarne sile. Garibaldi, Ana, Boleyn, Rommel, Trotski so umrli v čudnih okoliščinah ali pa za posledicam nenavadnih dogodkov. Morda bi ravnali drugače in bili srečnejši, če bi bili rojeni pod drugim znamenjem. Filozofija in religija sta zastopani z Luthrom, znanost z Einsteinom, Robertom Kochom in Evo Curie.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo razlago naročite KNJIGO OSEBNI HOROSKOP.