Kitajsko znamenje petelin – Petelin je sanjač, ki pa zahteva, naj bi ga ljudje jemali resno in ljubi prilizovanje.

Kitajsko znamenje petelin. Rad odkrito zine in se zaradi tega zdi včasih napadalen, surov in nesramen. To bi mu utegnilo škodovati, toda tisti, ki ga poznajo, vedo, da gre to njegovo lastnost pripisovati pretiravanju in njegovi odkritosti. Pove namreč, kar misli, toda ta odkritost je oblika egoizma, vseeno mu je ali rani čustva drugih. Za diplomata vsekakor ni rojen. Njegova ekscentričnost je zgolj zunanja. Rad se nenavadno oblači in kaže v javnosti, v resnici pa je hudo konservativen, tudi v političnih sodbah.

Vedno je prepričan da ima prav in da vse ve.

Nikomur ne zaupa, zanese se le nase. Zelo rad pa svetuje. Nastopa drzno, vendar je poln absurdnih in neuresničljivih načrtov. Rad sanjari in premišljuje in si domišlja, da je junak. Toda to je le en sen filozofa iz zapečkarske kamrice. Petelin ni boječ, prav nasprotno. Če mu zraste greben, je zelo pogumen in zna žrtvovati tudi svoje življenje. In zato je dober bojevnik. Nasploh se zdi ljudem zanimiv, vendar pa zna razočarati, kadar se ne obvlada. Rad se namreč baha, pretirava in preveč govori. V družbi je dober sobesednik, v dvoje pa ne pokaže dosti. Sanjar je in pomislili bi, da je lenuh. V resnici pa je velik delavec, ki se predaja svojim nalogam in želi narediti pogosto več kot zmore. Če se loti stvari, ki jim ni kos, je hudo obupan. Nasploh pa je njegova pridnost upravičena, kajti uspeh si mora pošteno prislužiti. In če dela na plodnih tleh, lahko tudi obogati. Marljivost je njegov adut, kajti če se prepušča sanjarjenju, postane premišljujoč potepuh, ki brska po smeteh.

Vaš ključ: »Osredotočite se in poiščite svojo srečo. «

KITAJSKO ZNAMENJE PETELIN

Petelin je primeren za kmetijstvo in vse poklice, ki terjajo dosti stikov z drugimi. Rad bleščeče nastopa. Petelin je zapravljiv in se spušča tudi v velika finančna tveganja. Večkrat stoji na robu poloma ali katastrofe, ker je pač sanjaril… Nikoli ne zna varčevati. V ljubezni si bo moral prizadevati, da bo pridobil ljubezen in jo tudi ohranil. Partnerja zna razočarati, kajti njegove sanje ne ustrezajo sivi resničnosti. Navzlic temu pa ostaja zvest in odkrit. Moški petelinček je rad v ženski družbi, kjer blesti z besedo, komplimenti in dvorjenjem. Vendar se ne veže rad. Moški pa ga dolgočasijo.

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Vsa življenjska obdobja petelina označujejo vzponi in padci, v ljubezni in poklicu. Spoznal bo siromaštvo in bogastvo, idealno in nevarno ljubezen. Na stara leta pa bo srečen. Stara ljudska modrost pravi, da dva petelina ne moreta živeti na istem dvorišču.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Petelin bo našel srečo v družbi z bivolom, ki ima smisel za družino in tradicijo. S kačo bi lahko razpravljal o filozofiji. V ljubezni in poklicu bi mu kačja modrost koristila. Vendar pa naj se kača varuje petelina, ker bi jo lahko uničil. Zmaj bi utegnil osrečiti petelina, zlasti žensko in ji pomagati do uspeha. Varuje pa naj se mačke, ki ne trpi bahaštva in petelinje pisanih oblačil. To prezira.

KITAJSKO ZNAMENJE PETELIN – POKLICI

Petelin je morda kavarniški natakar, kuhar ali lastnik bifeja in zajtrkovalnice. Je pa lahko tudi trgovski potnik, zastopnik ali reklamni agent. Sem sodijo zobozdravniki, kirurgi, damski frizerji ali ljudje, ki se ukvarjajo s kozmetiko. In dalje uradniki, vojaki, gasilci, nočni čuvaji in policisti. Priporočali bi še poklic telesnega stražarja, kriminalista in plesnega učitelja.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

Goebbles žalostnega spomina je bil petelin, vendar tudi Dubček in papež Pavel VI. Heinrich von Kleist je bil petelin, tudi sloviti zgodovinar Golo Mann. Richard Wagner je značilni primerek petelinjega znamenja, med glasbeniki pa uvrščamo semkaj še Verdija in slavnega pevca Carusa. Petelin lahko z marljivostjo dosti doseže, to dokazujeta npr. avtomobilski konstruktor F. Porsche ali Niels Bohr.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo razlago naročite KNJIGO OSEBNI HOROSKOP.