Kitajsko znamenje koza – Koza je elegantna, umetniško nadarjena in zaljubljena vase.

Kitajsko znamenje koza. Lahko bi bila najbolj očarljiva med znamenji, če nebi bila tako nergava, počasna in predvsem zaletava. Nikoli ni zadovoljna s svojo usodo in s svojo muhavostjo drugim kali življenje. Zahtevna je in brezobzirna, vendar se tega ne zaveda. Vselej zamuja in je nedisciplinirana, zato pa tudi nepriljubljena. Toda če hoče, zna ugajati. Zna se okoriščati na račun drugih. Nesamostojna je in potrebuje pomoč, brž ko pa čuti vsaj malo varnosti, se povsod znajde.

Sramežljiva je, boječa kot dekletce in vselej pripravljena potožiti, kako hudo se ji godi. Rada vidi, če jo upoštevajo, vendar pa se vselej obotavlja, išče izgovore in tarna, da se ji godi krivica. S pesimizmom opravičuje svojo obotavljivost. Obnaša se spodobno in nežno, toda za tem se skrivajo muhe. Nagnjena je k okultizmu in je večkrat vraževerna. Bere horoskope in obiskuje vedeževalke. Koza rada pomaga drugim in zna biti radodarna. Vendar pa daruje večkrat tisto, kar sploh ni njeno. Nič čudnega, saj ji imetje ni pomembno.

Kozo lahko navežemo, vendar pa zna potem vleči za vrv.

Obnaša se tako, kot da je njeno življenje odvisno od drugih ali od naključja. Vse so vedno krivi drugi. Neodkrita je na moč, ne pozna odgovornosti in nima lastne volje. Včasih poskuša poveljevati, vendar je nihče ne jemlje resno. Po naravi je pač takšna, da bi morala ubogati. Pod dobrim vodstvom lahko uspe, naprimer v umetniškem poklicu, saj je nadarjena in ima smisel za lepoto. Primerna je tudi za tehnične poklice, kjer lahko pokaže svojo spretnost in inteligenco. Znamenje koze napoveduje človeka ženskih lastnosti. Koza bi rada živela na varnem in sanja o bogatem zakonskem partnerju, dobrih zvezah in velikodušnem mecenu. Koza lahko živi pri bogatih sorodnikih, v njej je namreč nekaj partizanskega. Utegne pa postati tudi velik pisatelj ali umetnik. Vse je odvisno od tega, kakšni bodo zunanji vplivi. Ne sme pa se spuščati v poslovne zadeve, ker je slab trgovec, ki preveč govori in nervozno ravna.

Vaš ključ: » Ne dovolite manipulacij in ne bodite naivni.«

KITAJSKO ZNAMENJE KOZA

Če ji vse spodleti, postane potepuh ali berač. Vendar pa zna vedno potrkati na prava vrata. Tisti, ki posedujejo udobno hišo na deželi in večkrat vabijo v goste umetnike, naj se varujejo koz. Takšna živalca se ugnezdi, in noče več iz hiše. Zakaj tudi, saj tam najde vse, kar potrebuje udobje in mir, občevanje z umetniki kot spodbudo in pristno življenje na deželi. Njeno ljubezensko življenje je razgibano in spremenljivo. Večjih težav pa ne bo!

ŽIVLJENJE SKOZI OBDOBJA

Njeno drugo življenjsko obdobje bo iz ljubezenskih razlogov zelo razgibano. V prvem in tretjem obdobju bo imela mnogo sreče. Zapomnimo si predvsem naslednje, koza potrebuje lepo pašo, varnost in dober nasvet, če hoče uspeti.

ODNOS Z OSTALIMI KITAJSKIMI ZNAMENJI

Koza lepo shaja z mačko, svinjo in konjem. Nudijo ji tisto, kar išče. Mačka se bo zabavala ob njenih muhah in tudi egoističnega konja ne bo motila. Vsa druga znamenja pa je ne prenašajo, še najmanj bivol. Bivol želi v zameno za svoje varstvo usluge, koza pa lahko ponudil le sebe in nič drugega. Zveza med kozo in psom bo v poklicu in ljubezni spodletela. Oba sta namreč pesimista. Koza nikoli ne nosi hlač.

KITAJSKO ZNAMENJE KOZA – POKLICI

Koza je lahko dober obrtnik, tehnik ali vrtnar. Umetniških poklicev tod ne manjka in naštejmo kar po vrsti igralec v gledališču ali filmu, umetniški fotograf ali snemalec, pisatelj, pesnik, slikar, glasbenik… Med kozicami najdemo lepe parazite in potepuhe. Pazite, da se vam takšnale koza ne ugnezdi kje doma. Kozel je tudi nevaren hišni prijatelj.

ROJENI V TEM ZNAMENJU

V tem znamenju so zastopane likovna umetnost, glasba in književnost. Kar poglejmo imena: Micheangelo, Liszt, Balzac, Puškin. In znana igralska imena Douglas Fairbanks, Eleonora Duse, Paula Wessely. Prištejmo še filozofa Henrija Bergsona. V politiki najdemo tod imena dvomljive vrednosti Rasputin, Mussolini, Juan Peron. Seveda pa ne smemo pozabiti, da koza, ki kam pririne, hoče tudi dobro pašo.

Preverite karakteristike kitajskega znamenja, v katerem ste rojeni glede na vaše leto rojstva.
Znamenja kitajske astrologije

Za podrobnejšo razlago naročite KNJIGO OSEBNI HOROSKOP.