Zdravje: bolezen kot pomemben vir informacij

Bolezen predstavlja način, na katerega nam naše telo pove, da nekaj ne deluje pravilno. Bolezen deluje kot sistem za podajanje povratnih informacij,  ki nas opozarja, da je prišlo do okvare omrežja za notranjo komunikacijo med telesom, umom in duhom. Naj bo torej bolezen kot pomemben vir informacij v smeri dobrega zdravja.

Bolezen nas opozarja, da so naravni ritmični vzorci telesa moteni zaradi porušenega ravnotežja ali motnje v delovanju telesnih organov.

Ko se bolezen pojavi, jo moramo poslušati in se osredotočiti na to, kar nam pripoveduje. Da lahko zopet vzpostavimo prejšnje delovanje.

Preberite tudi ZDRAVJE: MREŽA ORGANOV, KI SO ZELO POMEMBNI

Zdravje: bolezen kot pomemben vir informacij

Bolezen ima mnogo pomenov, od katerih so eni bolj očitni kot drugi.

Ko se v fizičnem telesu pojavi bolezen, je na podlagi fizičnih simptomov, ki jih ustvarja, lahko razvozljati, kaj nam poskuša povedati. Fizični simptomi takoj vzbudijo pozornost uma in mu povedo, kaj telo potrebuje. Tako na primer, potrebuje več spanja, spremembo prehrane, spremembo življenjskega stila, manj stresa in več gibanja.

Bolezen, ki je ustvarjena na globlji ravni, na ravni našega energetskega sistema, predstavlja način, na katerega naš duh opozarja, da smo mu pozabili priznati pomembno vlogo, ki jo ima pri našem splošnem zdravstvenem stanju in dobrem počutju.

Opozarja nas, da je duhovni jaz prav tako pomemben kot fizični jaz. Če torej želimo ostati zdravi in zagotoviti, da bo naše fizično telo pravilno delovalo. Moramo hraniti, negovati in razgibavati tudi duha.

Svojega duha ne moremo zanemariti, ne da bi s tem porušili ravnotežje in povzročili motnjo v delovanju vseh drugih vidikov tega, kdo smo: mentalnem, čustvenem in fizičnem. Bolezen, ki je ustvarjena na mentalni ravni, nam govori, da moramo spremeniti svoje misli, dojemanja in prepričanja.

Zdravje: bolezen kot pomemben vir informacij

Mnogo ovir in skritih blokad, ki so povezane z boleznijo, se nahaja bolj v naših prepričanjih kot pa v naših telesih.

Zato prisluhnite svojemu notranjemu glasu in prisluškujte svojim mislim. Na čustveni ravni nam bolezen sporoča, kako naše misli vplivajo na nas. Čustva so sodbe, ki jih ustvarjamo, da bi podprli naše razmišljanje in prepričanje.

Raziskovalci so odkrili, da se  pri ljudeh, ki neprestano obolevajo, kažejo zelo specifični vzorci. Tot so: negativen pogled na življenje, nesposobnost za spopadanje s svojimi čustvi, nerešene čustvene težave, pomanjkanje smisla za humor. Nagnjenost k odrekanju stvarem, ki bi izboljšale kakovost življenja, občutek nemoči, pomanjkanje prilagodljivosti, dojemanje življenja kot nesmiselnega. Ter nepripravljenost, da bi obvladati stres.

Preberite več ASTRO ZNAMENJA IN NAGNJENOST K BOLEZNIM