V PARTNERSTVU JE POTREBNO SPODBUJATI POSLANSTVO OBEH

Kadar ima partner težave s svojo energijo, lahko postanemo nejevoljni, še posebej če se ne strinjamo
Kadar ima partner težave s svojo energijo, lahko postanemo nejevoljni, še posebej če se ne strinjamo

Pomagajte postaviti partnerju poslanstvo na prvo mesto

Predviden čas branja 4 minute

Pomoč partnerju pri uresničevanju njegovega poslanstva je tako ključna za uspešen odnos, da pari ob koncu tradicionalnega poročnega obreda obljubijo, Kot par bova skupaj vztrajala na poti življenja. To ne pomeni, da partnerjevo energijo vzamete za svojo. Pomeni pa, da naredite prostor zanjo. Pogosto se zdi, da je v odnosu prostor samo za poslanstvo enega partnerja. Z uresničevanjem svojega poslanstva se obenem učimo, kako lahko pri tem pomagamo partnerju.

Ljudje pogosto ne vedo, kje začeti. Opazujte, ob čem se vašemu partnerju zaiskrijo oči in o čem se navdušeno pogovarja. Opazujte, kaj ga radosti in v čem je dober, nato pa ga pri tem spodbujajte in podpirajte. S temi uvidi mu boste pomagali pospešiti učenje in eksperimentiranje. Bodite dober guru.

Kadar ima partner težave s svojo energijo, lahko postanemo nejevoljni, še posebej če se ne strinjamo

Do spoznanj mora priti sam, v svojem tempu in ob svojem času. Tega ne morete izsiliti. Lahko mu samo stojite ob strani. Vaša naloga ni, da mu pomagate narediti naslednji korak na svoji poti, ampak na njegovi. Če ima partner zanimanja, o katerih ne razmišlja kot o svojem poslanstvu, ga spodbujajte pri njegovem raziskovanju, ne da bi presojali njegovo pot. Ne rodimo se s poznavanjem svojega poslanstva niti s pripravljenostjo, da mu sledimo. Pomagajte mu, da začne raziskovati svoja zanimanja. Ne poskušajte biti mentor svojemu partnerju.

Mentor dobro pozna področje, ki zanima njegovega učenca. Ima izkušnje in znanje, s pomočjo katerih ga lahko vodi do uspešnega opravljanja njegovega poslanstva, obenem pa mu je pri tem pripravljen pomagati. Vaš partner je vaš ljubezenski partner. Sta guruja drug drugega, pri učenju o sebi in drug drugem. Ni treba, da sta drug drugemu mentorja ali poslovna partnerja. Namesto tega mu pomagajte razmisliti, kako lahko najde svoje mentorje in kakšna vprašanja jim lahko postavi.

Včasih je težko opazovati partnerja, ki svoj čas in pozornost namenja nečemu drugemu kot nam. Morda boste imeli občutek, da ga osrečuje njegovo poslanstvo ne pa vi. Hočemo, da nam parter namenja več pozornosti kot pa svojemu poslanstvu. Ampak, če nam nekdo namenja čas, ker to od njega zahtevamo, ob nas ni takšen, kot bi lahko bil.

Kadar ima partner težave s svojo energijo, lahko postanemo nejevoljni, še posebej če se ne strinjamo

Prav tako si zapomnite, da ne boste užaljeni niti ne boste tekmovali za čas, ki ga nemenja svojemu poslanstvu, če boste uresničevali svojega. Če hočete živeti srečno, se osredotočite na cilj, ne pa na ljudi ali stvari. Partnerju ne preprečujte uresničevanja njegovega poslanstva, ne omejujte ga in mu ne vzbujajte občutkov krivde.

Kadar ima partner težave s svojo energijo, lahko postanemo nejevoljni, še posebej če se ne strinjamo z njegovimi odločitvami in strategijami. Če bi rad odnehal, če nenehno spreminja svoj pristop ali deluje nepremišljeno, moramo biti dober guru. Ko nam pove idejo, ki nam ni všeč, ga poslušamo. Hvaležni smo, da je do nas iskren. Ni treba, da nam je zamisel všeč, da jo sprejmemo ali da ga imamo za najboljšega stratega na svetu. Dovoliti pa mu moramo, da nam jo pove. Pozorni smo in pazljivo poslušamo. Trudimo se razumeti, ne pa projicirati nanj svoje želje in omejitve.

Preberite tudi KO SE PARTNER RAZIDE Z VAMI in KAKŠEN VPLIV NA PARTNERSKI ODNOS IMAJO OTROCI