-2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 30 januarja, 2023
DomovSvetovanjeLara svetujeSkušnjava - možev poslovni partner me osvaja

Skušnjava – možev poslovni partner me osvaja

Skušnjava ne želim uničiti družine

Skušnjava – Že nekaj časa imam težavo, s katero se sama očitno nisem sposobna spopasti. Z možem imava dokaj urejen odnos. Odnos pa se je zakompliciral, ko je pred nekaj meseci prišel za nekaj dni k nama njegov poslovni partner. Takoj ko sem ga zagledala, sem začutila metuljčke v trebuhu, kot najstnica. Vse skupaj se je še bolj zapletlo, ko sem opazila, da me ta moški celo pred možem osvaja in se mi približuje.

Ko sem možu to kasneje iskreno omenila, mi je rekel, da si samo domišljam. Nato se je zgodna nadaljevala. Ta oseba me je poiskala na facebook in mi ponudila prošnjo za prijateljstvo, seveda sem jo z navdušenjem sprejela. Že nekaj časa prihajajo z njegove strani nespodobna sporočila in povabila. Zmedena sem, kaj naj naredim, saj ne želim uničiti zakona, po drugi strani pa nisem čisto ravnodušna?

Skušnjava – Magdalena svetuje

Spoštovana, iz vašega pisanja je razbrati, da se nahajate pred skušnjavo, za katero že v naprej čutite, da bi imela velike posledice. Prav je, da ste o tem spregovorili, prej kot bi naredili kakšen napačen drastični korak. Ta moški zagotovo ni možev dober prijatelj, saj v tem primeru zagotovo ne bi osvajal in vabil njegove žene. Vprašajte se tudi, če ste resnično edina na njegovem spisku. Takšne vrste moški v večini poskušajo srečo na več mestih in ne želijo nikakršne globine. Želijo le, enostavno povedano dobiti svoje in nahraniti svoj ego. Očitno jim v življenju primanjkuje adrenalina.

Prvi korak, ki bi ga morala storiti je:

Moškemu odkrito, jasno in glasno napišete oziroma poveste, da se z njim nimate namena zapletati, ter da se vam vse skupaj ne zdi pošteno do vašega moža, ki mu zaupa. Ker ste oseba, ki spoštujete tradicionalne vrednote in poštenost bi se težko sploh zapletla v kakšen intimni odnos z drugo osebo. Sama pa veste, da je za dober odnos lahko škodljivo tudi če sanjarimo o drugi osebi, zato se čim prej umaknite v realnost. Konkretno se vprašajte, ali imate res željo zaplesti se s takšnim moškim, ali je šlo morda le za trenutek šibkosti.

Razmislite tudi o tem, če boste vse skupaj povedala možu, kar lahko povzroči med njim in to osebo zaplete in nesoglasja, saj ta moški nikakor ne bo priznal, da vas je očitno osvajal. Svetujem vam, da zaprete to poglavje in se posvetite družini.

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.

 

PRIPOROČAMO

error: Content is protected !!