Šokirana sem, saj sem sina, ki načrtuje poroko zalotila z ljubico

V zadnjem mesecu se je moj duševni mir dobesedno podrl, saj se je zgodilo nekaj, kar si sama ne znam razložiti. Sem mama dvaintridesetletnega sina, ki ima čez par mesecev s svojo izbranko, s katero se odlično razumem načrtovano poroko.

Čisto naključno, v nerodnih okoliščinah, ko sem mu nesla določene zadeve, brez da bi se najavila v pisarno, sem ga zalotila v naročju s svojo sodelavko, seveda ne oblečenega.  Takoj sem odletela iz pisarne in doživela šok, saj tega od svojega sina resnično nisem pričakovala. Prosil me je, naj tega njegovi partnerki ne povem in mi zagotavljal, da se je to zgodilo samo enkrat. Česar mu žal ne verjamem, saj vsaki dan hodi domov ob zelo poznih urah.

Imata tudi majhnega otroka, ona je dobra mati in umirjena ženska, ki se mi na nek način smili.

Sodelavka pa je mlada, samska lepotička, ki verjetno išče le avanturo. Zmedena sem, saj se datum poroke približuje. Zato se obračam na vas, da mi svetujete. Saj sama ne znam presoditi, kaj je bolj prav.

Sonja

Spoštovana Sonja, dogodek, ki se vam je pripetil, vsekakor ni enostaven.

Kot mati je razumljivo, da vas je vse skupaj šokiralo, saj sina niste vzgajali v takšni luči. Ustrašili ste se zanj, ob enem pa ste začutili do njega jezo, saj enostavno ne razumete, kakšni so njegovi razlogi, da se nagiba k varanju in laganju.

Šokirana sem, saj sem sina, ki načrtuje poroko zalotila z ljubico

Glede na to, da ste zelo razgledani in vsakemu dopuščate svoje življenje in odločitve, ste se v zadevo resnično poglobili.

Vsekakor bi vam bilo lažje, če bi vam sin nekoliko bolj razložil, kaj ta situacija zanj in za bodočo družino pomeni, ter kaj on razmišlja v tej smeri. Poskusite se z njim pogovoriti in si ga drznite vprašati, če je v razmerju s svojo partnerko resnično srečen.

Matere včasih preveč hrepenijo po družini svojih otrok in idealizirajo njihove partnerje, samo da bi imeli otroci urejeno družino, tudi če v njej niso srečni.

Nikar se ne odločajte, da bi sinovi partnerki sami razlagali o situaciji, ki se je pripetila, lahko pa sinu predlagate, da izbere pot resnice. vendar v tem primeru obstoja le malo možnosti, da se bo njegovo obstoječe razmerje nadaljevalo v prijetnem slogu. Največja napaka bi bila, da bi dajali krivdo le nanj, saj ne poznate druge plati zgodbe.

Poleg tega, to da se vam njegova bodoča žena zdi fenomenalna še ničesar ne pomeni, morda pa ima lastnosti, za katere je on ugotovil, da mu niso najbolj všeč. Najboljša možna rešitev je, da se bo sin sedaj, ko vi poznate njegovo skrivnost ustrašil, se zamislil in se morda začel brzdati, ter nekoliko bolj posvečati svoji bodoči ženi.

Če se bo odločil za to možnost, mu stojte ob strani in mu povejte, da naj ga ne bo strah, da tudi v prihodnje njegovega razmerja ne boste rušila s temi informacijami in da je pri vas skrivnost na varnem mestu. Ni pa prav, da njegovo početje podpirate v nedogled, saj bi bilo to preveč obremenjujoče za vas.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi PREVARANA IN ZAPUŠČENA BRALKA PROSI ZA NASVET