ZANIMIVI RECEPTI: KRALJEVA BUČNA JUHA

Kraljeva bučna juha
Kraljeva bučna juha

Zanimivi recepti, kraljeva bučna juha. Recept za kraljevo bučno juho.

Zanimivi recepti, kraljeva bučna juha. Priprava jedi Kraljeva bučna juha je zelo enostavna, hkrati pa je jed odličnega okusa.

SESTAVINE:
hokaido ali muškatne buče, narezane na kocke, riž, lovorjev list, vejica rožmarina in šetraja, sol, bučno olje, olivno olje

POSIP:
Orehova jedrca, nasekljana ali grobo zmiksana, Raznolike semenke (sončnična, bučne, sezamova…) nasekljana ali grobo zmleta.

PRIPRAVA:
V vrelo vodo damo narezane bučke, lovor in zeliščni šopek. Kuhamo 7 minut in dodamo riž. Vse skupaj naj še vre 20 minut. Odstavimo z ognja, izločimo lovor in zelišča, ter z mešalnikom (palični) zmiksamo. Solimo po okusu, pokapljamo z par kapljicami olivnega in bučnega olja, ter posipamo z pripravljenim posipom.

Kraljeva bučna juha in kako jo pripraviti?

Bučna juha

Priprava bučke juhe je zelo enostavna, zato ne bi smela predstavljati težav. Bučke so pomemben člen zdrave prehrane, poleg tega pa cenovno dokaj ugodne in enostavne za pripravo. Nekateri na njih gledajo kot na pravo zdravilo, saj naj bi njihovo uživanje koristilo kot preventiva pred boleznimi srca, varovale naj bi pred rakom, ker so lahko prebavljive, pa naj bi bile primerne tudi za tiste s težavami s prebavo. Strokovnjaki jih zaradi njihovih z vlakninami, minerali in vitamini bogatih plodov uvrščajo med živila, ki zagotavljajo zdravo življenje.

Primerna je tudi iz razloga, da se v njej skrijeta dve odlični olji, ki sta potrebni za čim boljše funkcioniranje.

Zanimivi recepti: Piščančji tris