ZANIMIVI RECEPTI: PIŠČANČJI TRIS

Piščančji tris
Piščančji tris

Recept za Piščančji tris

Piščančji tris – Priprava jedi je zelo enostavna, hkrati pa je jed odličnega okusa.

SESTAVINE:

piščančji file, narezano na trakove (cca 1 cm x 6 cm), čebula, koromač, paprika, korenček, bučke, melancani, paradižnik, česen, limonin sok, sveža zelišča, lovor, drobnjak, peteršilj, stročji fižol, kuhan krompir

PIŠČANČJI TRIS PRIPRAVA:

Na vročem olju na hitro popečemo puranji (ali poljubno piščančji) file, po dveh minutah dodamo čebulo, čez 1 minuto dodamo koromač in papriko, po 2 minutah dodamo korenček, melancani, bučke ter česen, lovor in zeliščni šopek, ter pokapljamo z limoninim sokom, po 3 minutah dodamo paradižnik, zalijemo z vodo in dušimo še 7 minut.

Nato dodamo kuhan stročji fižol in kuhan krompir v kockah z malo krompirjeve vode. Vse skupaj še 2 – 3 minute dušimo, da se povežejo okusi. Odstranimo zeliščni šopek, posolimo in potresemo z nasekljanim drobnjakom in peteršiljem. Zraven lahko postrežemo ajdov ali ržen kruh.

Piščančji tris
Piščančji tris

Piščančji tris je jed, ki je zelo primerna iz razloga, da vsebuje številne vitamine in minerale v kombinaciji z beljakovinami. Zaradi pisane zelenjave je privlačna tudi na pogled. Priprava ne bi smela povzročati težav, saj je podobna pripravi rižote. Tudi otrokom bi naj bila jed zanimiva, saj je njen izgled nekoliko drugačen, vendar vsebuje poznano zelenjavo in perutnino.

ALTERNATIVA: namesto perutnine lahko uporabite sojo

Jed je najbolj priporočljiva za zračna znamenja, ki obožujete hitro pripravo obroka.