Zračna znamenja – Ste rojeni v elementu zraka?

ZRAČNA ZNAMENJA so Dvojček, Tehtnica , Vodnar.

Zračna znamenja so vedre narave in pogosto delujejo, kot da nimajo težav in jih nič ne more spraviti v slabo voljo. To so ljudje, ki imajo zelo dobro izostreno komunikacijo in se besedno znajdejo v skoraj vsaki situaciji.

Je pa res, da se njihovi strahovi kopičijo navznoter. Ne prenašajo tišine in negativizma. V življenju se jim vedno veliko dogaja. Nadarjeni so za umetnost in znanost. Polni so idealizma in želje po resnici. Radi se družijo in sodelujejo, najbolj suvereni so na področjih čistega razuma.

Včasih se oddaljijo od realnega in praktičnega, izgubljajo čas v sanjarjenju, vedno pa se raje ukvarjajo z idejami kot pa s konkretnimi stvarmi. Včasih toliko časa tuhtajo in govorijo, da jih pri realizaciji nekdo prehiti. Zrak vpliva na moč misli in spodbuja duševne procese.

Prioriteta jim je prijateljstvo z ljudmi iz različnih slojev od katerih se lahko nekaj naučijo hkrati pa tudi sami prispevajo drugim svoje izkušnje in pogled na svet. Imajo odličen občutek za barvne kombinacije in vse kar je lepo.

Dobro se dopolnjujejo med seboj in z znamenji ognja. To so zelo prilagodljivi, komunikativni in družabni ljudje. Primanjkuje jim odgovornosti in resnosti. Ljubijo igrivost, svobodo in dobro voljo.

NEGATIVNA PLAT

Izpostavljene so nestanovitnost, pogosto pretiravanje, ujetost v svet sanj ter nerealistične cilje in fantazije. Velikokrat skrivajo čustva, so depresivni in premalo povezani sami s seboj.

POMANJKANJE ELEMENTA

V kolikor v karti primanjkuje zraka, niste toliko družabni in zgovorni, nimate napredka in idej. Bolj se zatekate v samoto, ste zadržani, vaša komunikacija so knjige.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Element zraka vlada živčnemu in krvnemu sistemu. Ljudje zraka se zelo hitro prilagodijo in imajo hitre ter prodorne misli. Pretirana aktivnost, občutljivost, utrujenost, suha koža in težave s kapilarami so njihovi glavni problemi. Da se prizemljijo, potrebujejo hrano, ki je lahko prebavljiva.

Najbolje se počutijo po obroku testenin z zelenjavo ali po mešani solati, ki mora biti poleg odličnega okusa tudi mamljivega videza. Izogibati bi se morali težke hrane, maščob in sladkarij, ki jih ponavadi napadejo, ko so v stresni situaciji.

Preveč zraka

Prevelik vnos sladkarij, še posebej čokolade, ki jo zračna znamenja obožujejo, povzroči hiter dvig telesne teže in slabo počutje. Ko so napeti in nervozni, naj se izognejo prigrizkom, saj navadno, ko začnejo jesti, ne morejo nehati. Vsak dan naj bo na jedilniku zelenjava, še posebej zelene barve. Omake bi morali kombinirati z oreščki ter brez moke in kisle smetane.

Premalo zraka

Ko je zraka premalo, se pojavljajo težave s pretokom energije skozi telo. Oslabljen imunski sistem se lahko popravi z vnosom mineralov, kot sta kalcij in magnezij, ki sta nujno potrebna. Priporočljivi so tudi probiotični jogurti in kefir. Zaželena je suha in lahko prebavljiva hrana. Izogibajo naj se težki hrani in rdečemu mesu. To so ljudje, ki želijo vse poskusiti in se potem odločajo, ali jim je okus všeč ali ne.

Ste rojeni v zračnem znamenju?
Element zraka, vas zanimajo značilnosti?

ZRAČNA ZNAMENJA (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar) IN NAJBOLJŠA TER NAJSLABŠA IZBIRA HRANE

Pripadniki zračnih znamenj cvetijo ob vegetarijanski prehrani. Če ste povprečna oseba, rojena v znamenju zraka se vam bo premik od tipične prehrane z mesom in krompirjem k sojinim beljakovinam, žitaricam in zelenjavi morda zdel prevelik.

Še posebej pomembno pa je, da jeste hrano, ki je naravna, kot je le mogoče. Biološko ste predisponirani za bolezni srca, rak in diabetes. Ko boste iz vaše prehrane odstranili meso in vse strupe, boste zelo kmalu lahko opazili spremembe.

Zdravim smernicam najbolj sledijo…Tehtnice.

Morda ste že opazili, da se, ko jeste rdeče meso, počutite bolj lene in niste tako polni energije, kot kadar jeste rastlinske beljakovine. Vaš organizem slabo prebavlja tudi mlečne izdelke, ki povzročajo motnje v izločanju inzulina, poleg tega pa so mlečni izdelki polni nasičenih maščob, ki vodijo k debelosti in diabetesu. Pšenica je dvojni dejavnik. Lahko jo jeste, vendar pazite, da je ne pojeste preveč, saj bi vaše mišično tkivo postalo preveč kislo.

Hrana, ki je zelo priporočljiva:
Skuša, postrv, losos, sardina, sojin sir, laneno olje, olivno olje, arašidi, kikirikijevo maslo, bučna semena, črni fižol, leča, ajda, kruh iz kaljene pšenice, riževo pecivo, kruh iz sojine moke, ovsena moka, riževa moka, ržena moka, artičoke, brokoli, buče, čebula, česen, kalčki alfaalfa, koleraba, ohrovt, peteršilj, por, repa, špinača, tofu, zelena solata, marelice, češnje, fige, slive, ananas, kivi, grenivka, limona, marelični sok, korenčkov sok, ingver, kamilica, zeleni čaj, kava.

Hrana, ki bi se ji naj izogibali:
Slanina, jetra, govedina, svinjina, šunka, srčki, ledvičke, vampi, divjačina, teletina, školjke, kaviar, prekajeni losos, maslo, sladoled, mleko, skuta, pistacije, sezamovo olje, brazilski orehi, stročji fižol, pšenični kosmiči, kruh iz pšenice durum, navadna moka, moka iz pšeničnega zdroba, jajčevci, šampinjoni, paprika, paradižnik, pomaranče, papaja, pomarančni sok, kis, poper, vložena hrana, ketchup, majoneza.

Preverite, kateri element prevladuje pri vas?