Nežen, provokativen ali športen stil?

Kakšen stil vam najbolj ustreza? Nežen graciozen, ki poudarja vašo srčnost, provokativen, ki vam omogoča da se izpostavite ali raje izbirate športen stil? Nežen stil je najbolj pisan na kožo rakicam, bikicam, ribicam in tehtnicam, provokativen stil imajo najraje ovnice, vodnarke, škorpijonke in strelke, športen stil pa najbolj ustreza dvojčicam, kozoroginjam, devicam in levinjam. 

NEŽNOST IN GRACIOZNOST

Ta stil je primeren predvsem za ženske. Je stopnjevana oblika udobnega stila, saj poleg mehko padajočih linij poudarja tudi krhkost njihovih nosilk. Prevladujejo svetle pastelne barve, kajti temne barve se zdijo zagovornicam tega stila mrtve in puste. Tudi močne zasičene barve jim ne ustrezajo.

Zdijo se jim preveč vpadljiv, vsiljive, surove in včasih celo brutalne.

Ljubiteljice nežnosti in gracioznosti prisegajo na: romantične obleke z naborki in čipkami, pentlje v laseh in na oblekah, svetle čevlje s srednje visoko peto.

Nežen, provokativen ali športen stil?

Včasih posegajo tudi po klasičnih krojih, vendar so tudi ti vedno v pastelnih barvah. Ta stil je primeren predvsem za otroke in romantične najstnice. Če postane prevladujoči stil oblačenja odrasle ženske, lahko deluje otročje in nedoraslo. Značilen je predvsem za ženske, ki poskušajo čim očitneje sporočati svojo krhkost, nežnost in ranljivost, kar vključuje indirekten krik moškemu. Zaščiti me!

Vendar ženske nežnega in romantičnega tipa niso vedno tako nebogljene, kot je videti na prvi pogled.

Pogost so posesivne, pohlepne, ljubosumne in gospodovalne. Nekoliko bolj delujejo ženske, ki posegajo klasično krojenih oblačilih, vendar izbirajo svetle, mehke in zabrisane barve. Te namreč poleg krhkosti posredujejo tudi informacijo o izbranem okusu

Vendar taka oblačila niso primerna za ženske na vodilnih položajih, saj zbujajo vtis pomanjkanja moči in odločnosti. Zato jih moški, ki so jim nadrejene ali jim konkurirajo, ne jemljejo dovolj resno.

PROVOKATIVEN STIL

Glavna značilnost provokativnega stila je ekstavaganca. Zato si lahko ta stil privoščijo le tisti, ki dejansko utelešajo to lastnost. Provokativnost mora biti ena od osebnostnih potez ljudi, ki izbirajo taka oblačila. Razvidna mora biti tudi iz njihovega vedenja.

Nežen, provokativen ali športen stil?

Ta stil je močno odvisen od modnih smernic.

Temelji na želji po opaznosti, ali celo vpadljivosti in je posebno priljubljen med ljudmi, ki radi prestopajo meje vsakdanjega meščanskega življenja. Ekstravagantnost in provokativnost pri ženskah navadno nakazujejo: drzna oprijeta mini krila, tesni telirani suknjiči, ki poudarjajo postavo, elegantni salonarji z visokimi petami ali izredno okorni modeli čevljev.

Pri moških so pogosti elementi provokativnega stila: oprijeta oblačila, ki poudarjajo postavo, podložena ramena, ki povečujejo dejanski obseg ramen, usnjen jopič in usnjene hlače, kar najpogosteje povezujemo z drznostjo.

ŠPORTEN STIL

Športen stil je primeren predvsem za ljudi, ki tudi sicer namenjajo precej časa športnim dejavnostim. Pri tistih poklicih, ki so vezani na šport in rekreacijo, je primeren tudi za službena oblačila, sicer pa je bolj ustrezen za aktivnosti, ki so vezane na prosti čas. Primeren je predvsem za mladino, vendar ga lahko nosijo tudi nekoliko manj mladi ljudje.

Športen stil

Pomembno je le, da nimajo težav s prekomerno težo, saj debeli ljudje v športnih oblačilih ne delujejo precej športno.

Športni stilne deluje prav nič erotično in ne poudarja niti moških niti ženskih atributov. Taka oblačila lahko namreč enako uspešno nosijo pripadniki obeh spolov.

Njegove najpomembnejše lastnosti so: uporaba grobih, naravnih tkanin, kot so tweed, cord, flanela in volna za hladnejše vreme ter bombaž in lan za poletje, hlače in jopiči iz jeansa, široke športne srajce ali majice, športni copati ali škornji in čevlji z nizko peto. Za ženske so primerni predvsem ravni čevlji brez pete balerine, če pa imajo raje čevlje s petami, morajo izbrati med čevlji z močno in ne preveč visoko peto.

Preberite tudi MODNE NAPAKE, KI PREPREČUJEJO DA ZASIJETE