MAŠA JE V RAZMERJU S SOSEDOM, ČEPRAV STA OBA POROČENA

Bralka Maša je obremenjena v intimnem razmerju s sosedom, čeprav sta oba poročena
Bralka Maša je obremenjena

Bralka Maša je obremenjena v intimnem razmerju s sosedom, čeprav sta oba poročena

Moja zgodba je malce nenavadna in ni me treba obsojati. Že nekaj let sem v razmerju s sosedom, to pa še ni najbolj grozno. Mož in jaz ter on in njegova žena smo družinski prijatelji, tudi naši otroci so povezani. Med nama se je začelo razmerje na njegovo pobudo, najprej sem se upirala, nato sem mu podlegla in se seveda po čudovitih skupnih trenutkih tudi zaljubila vanj.

Jasno mi je, da je za moje delovanje dolgoročno boljša izbira moj mož, ki je tudi bolj iskren, zvest, pripaden, spoštljiv, vendar kot opažam že nekaj časa zelo dolgočasen.

Bralka Maša je obremenjena v intimnem razmerju s sosedom, čeprav sta oba poročena

Sosed, oziroma ljubimec, pa je moški, ki je recimo v družbi sposoben užaliti svojo partnerko, vsi vemo, da je imel v preteklosti številne ljubezenske afere, ampak njegova žena to nekako ignorira. Ne vem kaj naj naredim, saj je to razmerje postalo moja navada, po drugi strani pa se vsaki dan, ko smo potem vsi skupaj počutim grozno umazano in neiskreno. Ne vem, kaj naj naredim, saj se ne počutim več srečno in zadovoljno?

Maša

Nasvet za bralko:

Spoštovana Maša, verjamem, da se v tem stanju ne počutite več srečno ali zadovoljno, saj dobesedno sedite na dveh različnih stolih in nobeden vam popolnoma ne odgovarja. Svetujem vam, da se najprej poglobite vase, v svoje želje in občutke in ugotovite, kaj je tisto, kar si želite. Imam občutek, da ni z vašim možem nič narobe, da ste z ljubimcem želeli le popestriti svoje življenje. Poleg tega poudarjate, da vam ljubimec kot partner nikakor ne ustreza, torej, kaj si sploh želite od njega. Še večji zaplet pa nastaja seveda zato, ker ste vsi skupaj povezani.

Bralka Maša je obremenjena v intimnem razmerju s sosedom, čeprav sta oba poročena

Ta igra skrivalnic je lahko za vse zelo obremenjujoča.

Kot ste opazili že sami, zato vam toplo svetujem, da skušate spoznati, da ni vredno izpostavljati se in sebe venomer spravljati v kočljiv položaj zaradi ljubimca, ki si tega resnično ne zasluži in ni vaša želja, kar se tiče dolgoročne prihodnosti. Odnos skušajte prekiniti, dokler se da zadeve še rešiti, vprašanje pa je, kako bo vse to sprejel vaš sosed, oziroma ljubimec, ki mu te skrivalnice očitno ne predstavljajo velikih težav.

Svetujem vam, da začnete bolj spoštovati sebe in si dovolite iskreno in svobodno življenje, ne pa življenje, kjer morate vsaki sleherni dan paziti, kako boste nekoga pogledali. Imam občutek, da ste s tem kar se dogaja izgubili svojo dodano vrednost.

Pripravljeno za Govori.se