KOŽA: MAJHNE IN VELIKE LEPOTNE NAPAKE

Koža, lepotne napake
Koža, lepotne napake

Koža in napake, ki jih počnemo skoraj vsi

Vsi delamo napake in občasno znova in znova ponavljamo iste napake, ne da bi ugotovili, da so sploh napake. Izbrali smo najpogostejše lepotne napake, da se boste lažje izognili temu, da bi znova in znova ponavljali nekaj, kar vas v bistvu jezi.

Uporabljate napačno kremo.
Poskrbite, da boste izbrali kremo, ki je primerna za vašo kožo.

Spite na boku ali trebuhu.
V tem položaju ne vplivate najbolj ugodno na svojo kožo. Dermatologi pravijo temu spalne gubice.

blankNapačno nanašate kremo za zaščito pred soncem okoli oči.
Uporaba sredstev za zaščito pred soncem preveč blizu oči je lahko nevarna, še posebej, kadar znoj povzroči, da se krema za sončenje premika, koža okoli oči pa je najtanjša. Ker številne formule vsebujejo dišave, ki dražijo oči, uporabljajte okoli oči zaščitne kreme ki so telesu prijazne.

Prekomerno uporabljate pilinge.
Piling pomaga pri hitrejši regeneraciji kože, kar lahko povzroči, da vaša polt izgleda mlajše in bolj žareče, toda preveč pilinga načne kožo, zaradi česar izgubi vlago in je celo bolj dovzetna za rdečico in akne. Namesto da pretiravate, se odločite za tedenski nežni piling, ki sprosti mrtve kožne celice z uporabo kisline (salicilne, mlečne) ali encimov.

Zanemarjate vrat.
Vaš vrat je izpostavljen enakim učinkom staranja kot obraz. Koža je podobno občutljiva in dobiva sončno svetlobo skoraj celo leto.

blankObraz perete z vročo vodo.
Ne glede na to, ali se z vročo vodo prhate, jo brizgate po obrazu ali z njo izpirate roke, vroča voda odstrani iz kože naravna olja. Namesto tega sperite obraz s hladno vodo.

Uporabljate vlažilne izdelke na osnovi mineralnih olj.
Balzami za ustnice in vlažilci, narejeni iz mineralnega olja, se ne absorbirajo; namesto tega ustvarjajo pregrado na površini kože. To sicer pomaga ujeti vlago, vendar ne hidrira kože. Namesto tega poskusite izdelke s hialuronsko kislino, ceramidi ali celo oljem, ki prodrejo v kožo, ter jo vlažijo preko površine.

Koža in napake, ki jih počnemo skoraj vsi

Krema za sončenje je potekla.
Rok trajanja sončne kreme je tri leta. Po tem času se sestavine začnejo ločevati in postanejo manj učinkovite. Poiščite novo kremo in zavrzite staro.

Zaspite z ličili.
Večkrat, ko greste spat z neočiščenim obrazom, bolj škodite svoji koži. Ponoči je najpomembnejša funkcija kože, da se obnovi. Nošenje ličil in podlage ponoči preprečuje proces obnavljanja in povzroča škodo vaši koži.

blankNe spite dovolj.
Kakovost vašega življenja se kaže na vašem obrazu, zato je dolgočasna, suha koža pa je pogosto posledica slabih spalnih navad. Vaša koža potrebuje lepotni spanec.

Uporabljate umazane ščetke za ličenje.
Umazana orodja za ličenje so idealno gojišče za potencialno škodljive bakterije, ki lahko povzročijo akne, draženje in še bolj resne bolezni, kot so okužbe oči.

Ne jeste dovolj zdravo.
Zdrava prehrana je ključnega pomena za zdrav videz kože. Poskrbeti morate, da vključite čim več zelenjave, koristnih ogljikovih hidratov in vlaknin.

Poskušate odstraniti akne ✓ koža.
Odstranjevanje mozoljev je začaran krog, zato čim prej prenehajte s tem početjem.

Povzeto po: stylecaster.com

Lasje: majhne in velike napake