LASJE: MAJHNE IN VELIKE LEPOTNE NAPAKE

Lasje in lepotne napake
Lasje in lepotne napake

Lasje in napake, ki jih počnemo skoraj vsi

Lasje so nekakšen odraz lepote. Vsi delamo napake in občasno znova in znova ponavljamo iste napake, ne da bi ugotovili, da so sploh napake. Izbrali smo najpogostejše lepotne napake, da se boste lažje izognili temu, da bi znova in znova ponavljali nekaj, kar vas v bistvu jezi.

Napačna izbira krtače za lase.
Pri suhih laseh uporabite krtačo z mehkimi ščetinami. Najbolj priporočljive so tiste v kombinaciji najlona in živalskih ščetin. Če so vaši lasje skodrani, suhim s krtačo prizanašajte. Večkrat na dan samo s prsti spolzite skoznje in dosegli boste dober učinek. Naj bo izbira krtače pomemben korak za vaše lasišče, zato pri tem ne skoparite.

blankUporabljate balzam samo na konicah las.
Splošno prepričanje je, da bi morali balzam uporabljati le za konice las, v resnici pa so lasje zelo krhki in potrebujejo dodatno podporo balzama. Lasje so najšibkejši, ko so mokri in se lahko raztegnejo do 30%, zaradi česar so nagnjeni k lomljenju, rešitev je uporaba lahkega balzama od korenin do konic, ki vlaži in krepi lase, ne da bi jih uničil.

Lase sušite z brisačo.
Uporaba brisače za sušenje las, še posebej na grob način je najhitrejša pot do loma las. Namesto, da skočite iz prhe in začnete z brisačo močno drgniti lase, jih ovijte vanjo in nežno masirajte. Verjeli ali ne, lasje bi morali biti približno 60% suhi, preden jih začnete sušiti s sušilcem.

Lasje in lepotne napake
Lasje in lepotne napake

Uporabljate previsoko temperaturo sušilnika za lase.
S prevročo temperaturo sušilnika zagotovo lasem ne delate nobene koristi in tudi če se vam zjutraj zelo mudi, uporaba vročine ni priporočljiva. Začeti bi morali s sušenjem las z najnižjo možno temperaturo, nato jo malce povišajte.

Lasje so odraz zdravja, lepote in urejenosti

Uporabljate preveč suhega šampona.
Čeprav je po eni strani preveč-kratno pranje las škodljivo, je dolgotrajna uporaba suhih šamponov prav tako nezaželena. Največja nevarnost pre-doziranja s suhim šamponom so zamašene pore. Mešanica s suhim šamponom bo preprečila dihanje lasnega mešička in ga zamaši.

Niste dovolj nežni s svojimi lasmi.
Čeprav se zdravi lase počutijo, kot da so praktično neuničljivi, nikar ne bodite grobi z njimi, nikar jih preveč ne zavijajte in obremenjujte.

Preskočite uporabo maske za lase.
Kljub uporabi balzama je pomembno, da nudite lasem globinsko nego vsaj dvakrat mesečno. Globinsko hranjenje las bo pomagalo popraviti napake, tako da bodo lasje mehki, sijoči in obvladljivi.

Lasje in lepotne napake

Uporabljate izdelke na osnovi silikona.
Silikon ustvarja iluzijo zdravih in sijočih las, medtem ko se z njegovo uporabo v resnici lasje še bolj izsušujejo. Silikon prevleče las z mehkim, sijočim videzom, vendar preprečuje, da bi prave hranilne snovi prodrle v las.

Vaši pripomočki za lase so umazani.
Vaše ščetke za lase in ostale pripomočke za urejanje las je treba redno čistiti, saj pobirajo umazanijo in odpadke iz lasišča ter zbirajo bakterije, ki jih nato ponovno odložijo nazaj, ko jih ponovno uporabite. Ni jih treba čistiti zelo pogosto, toda naj vam jih ne bo težko večkrat sprati.

Lase preveč pogosto barvate.
Če mislite, da potrebujete barvo vsakih štiri do šest tednov, se motite. Ni dobro za lase, niti za vašo denarnico.

Napačne izdelke uporabljate na napačnih mestih.
Nekateri izdelki za styling so namenjeni za koreninam, medtem ko so drugi namenjeni za uporabo na konicah. Splošno pravilo je, da se vse, kar je namenjeno volumnu približa lasišču, olja, serumi in kreme za glajenje pa se dodajajo na konice las.

Šampona ne zamenjate.
Čeprav vam je določen šampon najbolj pisan na kožo, je pomembno, da ga izbirate glede na sezono. Šampon za povečanje volumna lahko vašim lasem daje popolno zaščito v poletnih mesecih, ko so lasje manj nagnjeni k suhosti, vendar je smiselno v hladnih mesecih preklopiti na vlažilno formulo.

Povzeto po: stylecaster.com