Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu? (1. del)

Predviden čas branja: 8 minutes

Rojeni 1. dan v mesecu

Zagotovo ste pravi voditelji, pogumni z veliko mero organizacijskih sposobnosti. Spodbuja vas vse, kar je ustvarjalno in predvsem izvirno. Spremlja vas šesti čut za to, da zaznate, kaj je možno in mogoče ustvariti in seveda, če je to tudi finančno donosno. Običajno se obnašate bolj razumsko kot čustveno.

Izredno odgovorni in skrbni, svojih bližnjih nikoli ne pustite na cedilu.

Navzven lahko delujete zelo mirni in tihi, s precejšnjo mero topline. V bistvu pa ste sami sebi čisto dovolj in vas drugi niti ne zanimajo. V negativnem smislu ste lahko sebični, trmasti, zadržani in brezčutni.

Rojeni 2. dan v mesecu

S svojo prikupno naravo ste skoraj popolni partnerji, kakršnega si večina želi. Nežni in občutljivi, razumevajoči in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Smisel življenja je za vas v razdajanju za svoje najbližje. Pri tem ste izjemno vztrajni, ne glede na ovire in težave. Spoštujete ravnotežje in harmonijo in takoj prepoznate človeka v težavah, ki mu z veseljem pomagate.

Ste odlični svetovalci, pogajalci in diagnostiki.

Družabni in toplega srca bolje delate v skupini kot individualno. V negativnem smislu ne prenašate samote, ter ste precej nezaupljivi do drugih. Delujete, kot da nimate lastnega mnenja.

Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu?

Rojeni 3. dan v mesecu

Vi ste izredno družabni, duhoviti in šarmantni, zaradi česar ste največkrat v centru pozornosti. Z lahkoto navezujete prijateljske stike, trudite se biti zabavni in prijetni za družbo, zato ste tudi zelo popularni. Vaše obzorje je zelo široko, zanima vas skoraj vse. Imate sposobnosti zdraviteljstva in negovanja ter izjemno dobro uspevate v poklicih, v katerih pomagate ljudem ali izpolnjujete njihova pričakovanja.

Vaš največji izziv je v enaki meri pomagati sebi in drugim.

Ste vzor lepote in skladnosti ter uravnovešene čustvene narave. Najbolj stresno počutje za njih je zaprtost vase in čustveno ne izražanje.

Rojeni 4. dan v mesecu

Nenehno ste v borbi za nečim in v pričakovanju rezultatov. Rojeni ste, da delate. Vse počnete skrbno, počasi in metodično, ter dosegate rezultate s pomočjo vztrajnosti in trme. Ste materialisti, ki imajo radi svoj dom. Želite ustvariti dobro osnovo za prihodnost in svoje mnenje vsiljujete tudi svojim bližnjim.

S praktično naravo, vse stvari pojasnite na razumski in logični ravni.

Nadarjeni ste za inženirstvo, arhitekturo, oblikovanje, gradbeništvo in fotografijo. Delujete tihi, umirjeni, zanesljivi in ker ste dobri organizatorji se večkrat znajdete na vodstvenih in vodilnih položajih.

Rojeni 5. dan v mesecu

Po naravi ste zelo nemirni in nestanovitni, ljubite spremembe ter raznolikost. Ste neverjetno ustvarjalni, stremite po izvirnosti, raziskovanju in spoznavanju prihodnosti. Strastni in predani lastni izvirni viziji se v življenju vedno znajdete. Lahko se hitro zaljubite, pa tudi hitro odljubite. Pogosto imate zelo vznemirljivo ljubezensko življenje.

Po duši ste temperamentni, čutni in strastni.

Rutina vas ubija. Vse kar počnete, delate hitro, jasno. Tudi razmišljate hitro, z lahkoto preskakujete iz teme na temo. Vse mora biti na pravem mestu, čut za estetiko vam je prirojen.

Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu?

Rojeni 6. dan v mesecu

Hrepenite po umirjenem življenju in miru v hiši. Izredno senzualni, največ energije vlagate v dom, družino, zakon. Konflikte želite reševati na miren in strpen način. Veliko vam pomeni, da se vsi člani družine med seboj dobro razumejo in ste nekakšen pomirjevalni in povezovalni faktor med njimi.

Sposobni ste spodbujati in navdihovati ljudi vseh starosti in generacij.

Dobro se razumete s starejšimi, znate ugajati ljudem s še tako težkim karakterjem, otroci vas ponavadi obožujejo. Niste pretirano ambiciozni, ne odrekate užitkom zaradi uresničevanja velikih in dolgoročnih načrtov.

Rojeni 7. dan v mesecu

Če postanejo vaša razmerja preveč enolična in dolgočasna, znate hitro vnesti duhovito  spremembo. Za vas je bistvena združitev miru in dejavnosti. Če je miru preveč, postane dolgočasno in neznosno. Dejavnost brez vidnih rezultatov pa v vas povečuje tesnobo. Velikokrat ste razpeti med dvema enako močnima potrebama, in sicer potrebi po ljubezni in partnerstvu ter potrebi po neodvisnosti in suverenosti.

O sebi imate največkrat precej nerealno mnenje.

Preveva vas občutek in tiha misel, da se morate zaradi svoje superiornosti vedno rešiti sami. Velikokrat se jim pojavljajo razne frustracije.

Rojeni 8. dan v mesecu

Ste resnicoljubni, pravični, prijazni in vztrajni in imate velike sposobnosti za organizacijo v njenem najširšem smislu. Svoje organizacijske sposobnosti znate uporabljati doma v družini, pa tudi na službenem področju. Z lahkoto opravljate vsa dela materialne narave, posebno tista, ki so povezana s financami. Zelo ste razumevajoči in svojih prijateljev ne pustite samih v stiski.

Pogosto se žrtvujete za svoje sorodnike in prijatelje.

S svojim naravnim žarom izžarevate zaupanje. Prirojena vam je sposobnost, da pomagate tistim, ki imajo težave s samospoštovanjem. Zavedate se, da sta aroganca in samo-poniževanje zgolj znaka, da se ljudje ne spoštujejo dovolj. Ne silite se v ospredje, radi imate mir in varnost poznanega okolja. Spremembe in selitve vas lahko pahnejo v veliko stisko.

Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu?

Rojeni 9. dan v mesecu

Znani ste po toplini, toleranci ter sočutju do drugih. Predstavljate mešanico nežnosti in moči, čustvenosti in borbenosti. Čeprav ste romantični, so vaše odločitve trezne in praktične. V različnih življenjskih obdobjih ste se primorani trdo spoprijeti s prevarami, ki lahko izvirajo iz lastnih notranjih zablod ali spletk s strani drugih ljudi.

Cenite prvobitne, pristne vidike življenja, stik z zunanjo in svojo notranjo naravo.

Neredko je vaš partner tujec, saj imate v ljubezni več sreče v tujini kot doma. Nikoli ne bi smeli omejiti svojega bivanja samo na rodni kraj, poznavanje vsaj enega tujega jezika je za vas skoraj nujnost.

Rojeni 10. dan v mesecu

Vi s svojo naravo blagodejno delujete na ljudi, ki vas obkrožajo. Neprestano želite izboljševati svojo bivalno okolico, ste kot nekakšni varuhi okolja. Navdihuje vas ustvarjanje tistega, kar še ni bilo narejeno. Za vas je največji izziv, zaupati v lastne, izvirne zamisli, s katerimi lahko pomagate sebi in drugim.

Ste odgovorni, vedri in polni optimizma.

Še tako težko situacijo lahko obrnete v lepo, saj verjamete, da je tudi nemogoče mogoče. Vaša sposobnost razmišljanja je neverjetna. Ponavadi ste uspešni in po svojih uspehih znani v širši okolici.

Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu?

Rojeni 11. dan v mesecu

Obdarjeni ste z nevsakdanjo, magnetično privlačnostjo, sanjate velike sanje in greste v življenju skozi mnoga razočaranja, prevare in izdajstva. V zrelih letih, po mnogih izgubah in krizah, se vaše življenje umirja. Odločeni ste, da se boste z vsemi življenjskimi položaji spoprijemali tako ustvarjalno, kot se le da.

Izžarevate moč, pogosto se spuščate v velika tveganja.

Nagnjeni ste k ustvarjalnim umetnostim, v tradicionalne pristope vnašate izvirnost. Na čustvenem področju ste nagnjeni k napačni izbiri partnerja, zato ste čustveno zelo nestabilni, pogoste so skrite zveze. Ne znate biti sami, zato ste v življenju večkrat zaljubljeni.

Rojeni 12. dan v mesecu

Ste izredno atraktivni, fizično in duhovno. Označujejo vas za pravične, z zelo visokimi moralnimi vrednotami. Na svoja ramena si naložite veliko več odgovornosti, kot bi bilo potrebno. Zaradi velike pripravljenosti pomagati, vas ljudje večkrat izkoriščajo. Ker ne morete neopazno mimo človeka v stiski, si nalagate bremena drugih.

Za vse se čutite odgovorne, iz vseh težav iščete rešitve in velikokrat izpadete glavni krivci, če ne pride do rešitve problema.

S humorjem pomagate drugim gledati na življenje iz drugega zornega kota in najti izhod iz morebitne slepe ulice. Na delovnem mestu hitro pridete do odgovornega položaja.

Rojeni 13. dan v mesecu

Število 13 ni tako nesrečno kot se večinoma misli. Imate skoraj neomejene delovne sposobnosti, čeprav ste v otroštvu delovali popolnoma nezainteresirano za kakršnokoli dejavnost. Vendar vam resnično uspeva svoje slabosti spremeniti v vrline. S svojo vestnostjo, doslednostjo in zanesljivostjo se dvignete na najvišje položaje.

Lenobe ne prenesete, težko se sprostite.

Tudi v družbi lahko delujete precej tihi in mirni, čeprav dobra družba deluje zelo blagodejno na vas. Na videz ste blagi, v resnici pa skrivnostni in trmasti. Prerekanja in spopadov ne marate, raje se tiho umaknete brez besed.

Kakšen je vaš karakter, če ste rojeni na določen dan v kateremkoli mesecu?

Rojeni 14. dan v mesecu

Vi ste vizionarji, iniciatorji in posvetitelji, visoko cenite učenje in poučevanje. Vedno znova iščete poti, kako čimbolj preprosto uresničiti zamisli in s tem pomagati sebi in drugim. Vidite kombinacije in možnosti, ki si jih drugi ne bi mogli niti zamisliti. Za vas so značilne hitre spremembe, kot da bi se vam življenje odvijalo v krogu, posebno na poslovnem in finančnem področju.

Raje se pogajate kot vztrajate na nekem določenem stališču.

Umirite in uravnotežite lahko situacije, ki so videti nepomirljive. Nasprotni spol velikokrat napačno razume vašo prijaznost. Ker ste sposobni in prebrisani, lahko hitro zaslužite veliko denarja, vendar vam sreča zelo hitro obrne hrbet.

Rojeni 15. dan v mesecu

Spremlja vas močno izražen čut odgovornosti do doma in družine, kar vas lahko ovira pri doseganju lastnih ciljev in sreče. Z nesebično pomočjo svojim najdražjim lahko greste tudi preko meja, ki jih sploh zmorete prenesti. S tem pa omejite svoj lastni intelektualni in duhovni razvoj.

Za vas je značilna nekakšna čustvena lakota, potrebujete ogromno potrditev s strani drugih, da ste privlačni, prijetni, zabavni.

Zaradi občasnega pretiravanja sčasoma izgubljate stik sami s seboj, s svojo lastno osebnostjo. Na finančnem področju padate iz ene skrajnosti v drugo.

Rojeni od 16. v mesecu dalje pričakujte 2. del članka, kjer najdete razlago zase.

Pripravljeno za Čvek v križankah