Organizacija in astro znamenja, ki izstopajo

Vsakemu izmed nas je podarjena na razpolago enaka količina časa. Na nas pa je, da se odločimo, kako ga bomo porabili in načrtovali. Nekateri izmed vas si brez organizacije sploh ne predstavljate življenja, drugim pa preveč organizirano življenje ni najbolj pisano na kožo in imate lahko težave z organizacijo, vendar ni nujno, da vas to obremenjuje. Katera znamenja pa, ko govorimo o organizaciji izstopajo?

ODLIČNO SE ZNAM ORGANIZIRATI

DEVICA

Devica je mojster organizacije, ki je zanjo v življenju glavna prioriteta. Je oseba, ki mora imeti svoje življenje popolnoma pod nadzorom. Če tega ni, postane nemirna in nervozna, skratka nevzdržna za okolico. Njene organizacijske sposobnosti so ji položene že v zibelko. Če jih zna pravilno izkoristiti, jo lahko popeljejo do uspeha. Devica ima organizirano vse, od jutranjega vstajanja, do obrokov, ki morajo biti ob točno določeni uri, vse tja do nakupov, ki jih skoraj vedno spremljajo nakupovalni listki.

Ko se devica odpravi na dopust, ga planira in rezervira že nekaj mesecev prej, ko pakira, to traja običajno teden dni, saj se ji ne sme zgoditi, da bi karkoli pozabila. Devica se zelo dobro zaveda, da velika količina stresa negativno vpliva na zdravje in počutje. Zaradi svoje odlične organizacije, je uspešno kos vsem obveznostim v svojem življenju. Zato se je slabe energije manj dotaknejo. Nima občutka, da ji stvari uhajajo izpod nadzora in da nanje nima nobenega vpliva. Zaveda se, da če je dobro organizirana, se tudi veliko lažje drži različnih dogovorov.

Organizacija in znamenja ki izstopajo
Organizacija in znamenja ki izstopajo

KOZOROG

Kozorog je odličen organizator, ki mu je spontanost tuja. Njegova organizacija je najboljša na področju dela, denarja in družine. Kozorogi ste znani po svojem praktičnem pristopu. Vedno uporabljate svojo inteligenco ter logiko ter upoštevate vsa dejstva, preden se dokončno organizirate. Organizirani ste, ker si želite varno prihodnost za sebe in svojo družino. Kozorogi ste tudi disciplinirani in imate veliko spoštovanje do tistih, ki so osredotočeni na svoje cilje.

Nikoli ne bodo izgubljali časa za nepomembne zadeve. Kozoroge spremlja velika mera potrpljenja in razumejo, da je za uresničitev stvari potrebno nekaj časa in seveda dobra organizacija. Kozorog se organizira tako, da si določa naloge po njihovi stopnji pomembnosti. Tako skoraj nikoli brezglavo ne porablja svojega časa. Njegovi cilji so zaradi dobre organizacije natančno določeni, stvarni, časovno omejeni in vsebujejo konkretna dejanja. Organizacija se v njegovem življenju prepleta z vestjo, svobodno voljo, samozavedanjem in ustvarjalnostjo.

ORGANIZACIJA MI POVZROČA VELIKE TEŽAVE

STRELEC

Strelec, ki je bolj razpršene in raztresene narave, se v življenju zelo težko organizira. Ko je pred njim nekaj resnega, preden se organizira vdihne, nato ga vse skupaj obremeni, saj organizacija ni v njegovi domeni. Prepričan je, da bo kljub temu, da se ne bo organiziral uspel in pridobil ravno toliko prednosti kot ostali. Seveda s svojim neverjetnim optimizmom. Strelec se zjutraj ne ukvarja s pospravljanjem postelje.

Njegova oblačila za spanje običajno odletijo na stol, ampak se s tem ne obremenjuje. Ker nima vsega na svojem mestu, se zjutraj neorganizirano znajde in se kljub temu uredi do potankosti, tudi če pozabi na kakšno malenkost. Po kosilu se ne ukvarja s pospravljanjem, ampak najprej poskrbi za svoje zadovoljstvo. Tudi če nekdo v tem trenutku, ko je kuhinja polna umazane posode pozvoni na vrata, se strelec ne obremenjuje. Tega, da ni najboljši organizator, ko govorimo o pospravljanju ne skriva.

Organizacija in znamenja ki izstopajo
Organizacija in znamenja ki izstopajo

OVEN

Oven ima vse pod kontrolo, kljub temu da se običajno ne zna najboljše organizirati. Organizacija mu peša, ko je potrebno začrtati si kakšen resni podvig. Oven smatra, da se najboljše stvari v življenju odvijejo spontano. Ne razume, da si ljudje delajo dnevne sezname, kaj bi morali narediti, misel na to ga plaši. Na koncu dneva se oven ne ukvarja z načrti in analiziranjem. Raje preprosto uživa v trenutku, tukaj in sedaj, brez načrta.

Neorganizirana sta tudi njegov računalnik in mobilni telefon. Polna starih slik, stikov in aplikacij, vendar to ovna ne moti. On mora vendar imeti vedno vse pri roki, počisti pa ju takrat, ko skoraj ne delujeta več. Ko gre oven v trgovino, ne potrebuje seznama, saj je vendar najpametnejši, kljub temu, da se večkrat vrne domov brez pomembnega izdelka, le zamahne z roko in se s tem ne obremenjuje preveč. Težko se drži rutine in preveč podrobna organizacija ga naredi nervoznega, saj se počuti kot ujetnik, brez spontanosti in svobode.

Članek je bil pripravljen za Govori.se

Preberite tudi KOMUNIKACIJA, KAKO IZBOLJŠATI SPORAZUMEVANJE?