[Horoskop] je zemljevid nebesnih znamenj, na osnovi katerih se določajo značilnosti osebe rojene ob določenem trenutku in v določenem kraju.

Horoskop – Če verjamete ali ne, v vsakem primeru je bolje malo preveriti in biti pripravljen.

Beseda horoskop izvira iz grške besede horoskopos in pomeni pogled na določen trenutek časa. Že od nekdaj so se ljudje ozirali v ozvezdje in razmišljali o svojem bistvu, razsežnosti sveta, preko nebesnega svoda, ter posledično tudi o svoji postavitvi v vesolje, ki mu pripadamo. Zvezdoslovje je predstavljalo že daleč v preteklosti eno izmed prvih znanosti.

Horoskop je prehajal v zgodovini skozi različne pomenske vsebine.

Najprej so jih risali in računali samo za voditelje, njihova napoved je veljala za celotno populacijo, ki so ji vladali. Horoskop so konstruirali z neposrednim opazovanjem neba. Z njim so se v zgodovini ukvarjali že v Mezopotamiji, Babilonu, Egiptu, megalitski kulturi, Indiji in Grčiji. Naraščanje natančnosti v izračunih tekom stoletij pa je nakazala trend horoskopa z večjo specifičnostjo in natančnejšo predstavitev informacij.

“Bodite zadovoljni, da živite, ker vam življenje ponuja priložnost, da ljubite in delate, se igrate in gledate zvezde.” Henry Van Dyke

Zgradba jezika horoskopa predstavlja direktno povezavo z najzgodnejšimi verami in astrologijo, kot tudi druge abecede vej astrologije. Razvoj le te je povezan z oblikami astroloških znamenj, ki jih uporabljamo tudi danes. Že v preteklosti so se posamezniki ob nejasnih situacijah, povezanih s kozmičnimi energijami počutili neprijetno. Skušali so dojeti utemeljitve in pojasnila, tem jih želeli izpostaviti v svojo korist. Iz tega se je razvila veda, ki je v položaju planetov videla ključ za napovedovanje prihodnosti ter razčlenitev psihičnih vzgibov človeka.

Horoskop – Primarna naloga horoskopa je, da prikaže točno določen položaj posameznika v zodiaku glede na planetarna telesa v prostoru in času.

S pomočjo ure in kraja rojstva določimo položaj Ascendenta in ostalih kotnih pozicij glede na 360 stopinj zodiaka. Hiše horoskopa pa predstavljajo 12 na približno 30 stopinj razdeljenih delov ekliptike, živalskega kroga, glede na ekvinokcijsko točko. Točka predstavlja črto, potujočo skozi nulto stopinjo ovna in tehtnice. Hiše so poimenovane z rimskimi številkami.

Enakonočje pomladi se nahaja v ovnu na 0 stopinj, enakonočje jeseni pa v tehtnici na 0 stopinj. Vsak dan preidejo zodiak nebesni planeti. Glavni planet Sonce prehaja skozi znamenja 1 stopinjo v 24 urah, kar pomeni v enem letu 360 stopinj. Z Ascendentom se začne tudi prva hiša v astrologiji, ki simbolizira znamenje ovna. Na nasprotni strani  je zahodna točka Descendent, meridijan pa je pravokotnica na horizont.

Nebesna sfera, ki prenaša energije nebesnih teles na zemljo, je v principu podobna zamisli avre. Polju, ki obdaja vsakega slehernega posameznika, s katerim zaznavamo zunanje vplive sveta. Horoskop – astrološki, je razlaga položajev Sonca, Lune, planetov in znakov zodiaka v trenutku rojstva, zato vsakemu izmed vas podaja svojo zgodbo.

Beseda zodiak izvira iz grške besede »zodaikos kyklos«, kar označuje živalski krog.

Znaki zodiaka se razdelijo na 12 enakih kotov, ki predstavljajo simbole horoskopa. Vsak znak predstavlja 30 stopinj celotnega kroga, ki tvori 360 stopinj. Krog se začne z ovnom in konča z ozvezdjem rib. Če je nekdo rojen v znamenju ovna, pomeni, da je bilo Sonce v trenutku njegovega rojstva v znamenju ovna.

Sonce v astrologiji ponazarja osebne karakteristike ali človekovo notranje bistvo.

Znamenje, v katerem je Sonce, torej opisuje notranje potrebe ali drugače povedano, kakšen je ta človek po srcu. Od Sonca, ki je najpomembnejši astrološki planet, je odvisno, kaj smo po horoskopu. Položaj Lune pa nam pove, kako se človek odziva na življenjske situacije, kot so na primer razpoloženje, spomini, čustvene situacije, odnos z materjo itd.

Funkcija nebesnih teles vpliva na delovanje vseh nas in nas nekako določa v svoj smisel, v čemer se nakazuje poglavitni smisel horoskopa, astrologije. Zaključen krog, ki ga predstavlja horoskop je presečišče nebesne krogle z ekliptično ravnino. To je geometrijska ravnina srednje tirnice Zemlje okoli Sonca in se nanaša na ravnino sončnega sistema glede na zemeljsko perspektivo.

Simbolizira krog, ki ga predstavlja v grafični obliki v kombinaciji z matematičnimi izpeljankami. Znamenja zodiaka tvorijo šest nasprotnih parov, ki predstavljajo opozicije. Opozicije so med ovnom in tehtnico, bikom in škorpijonom, dvojčki in strelcem, rakom in kozorogom, levom in vodnarjem ter devico in ribo.

Značilnosti in karakteristike nebesnih znamenj zodiaka v horoskopu

Horoskop – Znamenja horoskopa, ki so rojena v pomladnem času simbolizirajo nezavedne karakteristike in značilnosti, ki jih ima človek kot posameznik. Poletna znamenja predstavljajo nezavedne skupne idealne smotre za katere se zavzemamo. Jesenska znamenja predstavljajo zavedne skupne vrednote. Znamenja, ki so rojena pozimi zavestne lastnosti in značilnosti posameznika.

Znamenja razdelimo na štiri elemente. To so ogenj, ki vlada ovnu, levu in strelcu, zemlja, ki vlada biku, devici in kozorogu, zrak, ki vlada dvojčku, vodnarju in tehtnici ter voda, ki vlada raku, ribi in škorpijonu.

Glede na njihove psihološke značilnosti in kakovost ter kvaliteto, delimo znamenja tudi na kardinalna, fiksna in spremenljiva. Večini znamenj vlada eden planet, nekaterim znamenjem pa vlada več vladarjev. Znamenja delimo tudi po spolu, na pozitivna in negativna, oziroma moška in ženska, pri čemer negativnost ne pomeni slabo.

Življenje je velik energijski sistem, v katerem so prisotni manjši sistemi, z namenom zagotovitve materialne ali duhovne navzočnost v stvarnosti. Bistven pomen astrologije in horoskopa je, da je vse, kar se odvija prilagojeno zakonitostim. Le te vzpostavljajo red in se izogibajo neurejenemu stanju. Iz tega sledi, da za vsem tem stoji zakonito dogajanje.

Ali verjamete v horoskop? Bolje je biti malce pripravljen.
Spremljajte naše dnevne, tedenske, mesečne in letne horoskope.

Razlaga horoskopa zahteva sposobnost resnega presojanja in zaključevanja na osnovi znanja o tem, kaj bi se utegnilo zgoditi pod določenimi astrološkimi pogoji. Za bolj poglobljeno interpretacijo horoskopa moramo najprej preučiti njegova simbolna dejstva ter uvid. Za znamenji horoskopa je prisotnih mnogo alkimističnih razlag, kot pri umetniških in ostalih vedah.

Horoskop

vam omogoča, da dogajanja v svojem življenju in v življenju drugih ljudi spoznate z več razumevanja. Horoskop je postal del našega življenja in vsakdana, saj nam polepša trenutke življenja. Vlije nam novo upanje, ali pa nas opozarja na določene zadeve, na katere moramo biti še posebej pozorni.

Horoskopi, ki jih prebirate v revijah in raznih medijih, so lahkotne, zabavne vsebine, ki so sicer povezane s planetarnimi kombinacijami, vendar bolj na splošni ravni. Za podrobno interpretacijo horoskopa vašega znamenja, uporabljamo astrologijo. Astrologija podaja smiselnost, natančne odgovore in pomembna spoznanja.

Na naši strani za vas pripravljamo dnevni, tedenski, mesečni in letni horoskop.