Zemeljska znamenja – Ste rojeni v elementu zemlje?

ZEMELJSKA ZNAMENJA so Bik, Devica, Kozorog.

Zemeljska znamenja najmanj trpijo zaradi svojih značajskih lastnosti in vedenja, kajti njihova narava je racionalna in stabilna. Za pripadnike teh zemeljskih znamenj je pomembno, da lahko sami skrbijo zase, da so zaposleni in dobro plačani.

Če so prisiljeni v tveganja in tekmovalnost z drugimi, navzven ostanejo hladni, razburjenost v sebi pa premagujejo v sanjah. Te jim razkrivajo, kako se znajdejo v posameznih situacijah in kje so nemočni, da bi karkoli spremenili.

Ko jih zajame takšno razpoloženje, potrebujejo nekoga, ki jim vrne gotovost in zaupanje vase, najboljša pomoč pa je konkretno delo, četudi samo začasne narave.

Ta znamenja so praktična, previdna in spontana. Stojijo trdno na svojih nogah, konservativni, egoistični vendar disciplinirani. Ljubijo udobno življenje vendar sanjarijo o emotivnih in mističnih osebah. Dve zemlji skupaj, čvrsto stojita in čuvata svoje imetje. Z znamenji vode se dopolnjujejo.

Ljudje z veliko zemlje v karti so zelo praktični in stabilni. Zelo se držijo tradicije, so bolj konservativne narave, dajejo nam občutek varnosti. V življenju znajo poskrbeti za materialno varnost, ne marajo tveganj in sprememb, pravimo jim ziheraši.

ZEMELJSKA ZNAMENJA NEGATIVNA PLAT

Negativne plati tega elementa je mogoče opaziti kot trmoglavost osebe, ki si želi zagotoviti varnost v življenju, je pogosto odvisna od drugih in ne pristaja na tveganja.

POMANJKANJE ELEMENTA

V kolikor vam primanjkuje v karti zemlje, niste tako stabilni in trdni. Tudi materialni svet vam toliko ne pomeni, ste zapravljivec,  v življenju imate številna vzpone in padce.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Element zemlje vlada sestavi kosti, zemlja je potrebna za rast in razvoj, razmnoževanje in obnavljanje tkiva. So morda prisotne težave s preveliko telesno težo? S hormoni ali žlezami? Pozitivni odgovori na ta vprašanja so ponavadi povezani z zemeljskimi znamenji. Prevelik vnos hrane in mastna prehrana povzročata presežek.

Premalo gibanja pa še poslabša celotno situacijo. Dobra stran pa so močni in lepi zobje. Zemeljski tip je zelo odporen proti mrazu, toploti in gripi, a ko zboli, se zelo težko pozdravi. Sumničavi so glede novih proizvodov in tistega, česar nikoli niso jedli.

Če je vnos ogljikovih hidratov enak vnosu beljakovin, se lahko zelo hitro poveča teža. Težko se uprejo tudi sladkarijam.

Preveč elementa zemlje:

naredi telo težko, pasivno in leno,
počasna prebava in metabolizem,
groba koža,
skleroza,
pomanjkanje kalcija,
izpadanje las.

Lahka hrana, sadje, solate, zelenjava z začimbami, sokovi, juhe, čaji. Glavni obrok naj bo okoli poldneva, ko je prebavni sistem aktiven. Izogibati se je treba mlečnim izdelkom in pečeni hrani. Uporabljati je treba pekoče začimbe, kajenski poper, črni poper, da se dovede organizmu nekaj ognja.

Premalo elementa zemlje:

Ti ljudje pogosto ignorirajo svoje telo in jih ne zanima, kako bi se morali prehranjevati. Potrebujejo rutino, ki naredi njihovo življenje stabilnejše. Njihova hrana mora biti močna in hranljiva, npr. krompir, korenje, mlečni izdelki.

Zelenjava naj se postreže s sirom in maslom. Seveda pa je treba paziti, da se ne preseže vnos sladkorja in maščob. Pomaga tudi uživanje mesa.

Ste rojeni v zemeljskem znamenju? Bik, devica in kozorog so zemeljska znamenja in so trdna, odločna, realna, premišljena in dobro motivirana.
Element zemlje. Bik, devica in kozorog.

ZEMELJSKA ZNAMENJA (Bik, Devica, Kozorog) IN NAJBOLJŠA TER NAJSLABŠA IZBIRA HRANE

V mnogih pogledih na področju prehranjevanja ste zemeljska znamenja tako podobna vodnim znamenjem, da se zdita, kot da sta v sorodu. Nato pa naenkrat prevzamete popolnoma drugačno obliko. V celoti ste kljub nežnemu videzu budni in krepki, zmožni se upreti mnogim današnjim boleznim. Če pa kljub temu zbolite, imate večjo verjetnost, da jih boste preživeli.

Zdravim smernicam najbolj sledijo…Device.

Ker pa imate malce neobičajne lastnosti, se zdi vaš organizem bolj nagnjen k manj značilnim motnjam imunskega sistema, kot so kronična utrujenost in multiplaskleroza. Vaša prehrana je uravnotežena in polna, ter vključuje veliko izbiro hrane. Vaši najpomembnejši dejavniki pri pridobivanju telesne teže so: mesnine, moka in razne slaščice.

Hrana, ki je zelo priporočljiva:

Jajca, jetra, zajčje meso, divjačina, oslič, morski list, skuša, sardine, skuta, feta sir, mozzarela, kozje mleko, kefir, manj mastno mleko, olivno olje, nizki fižol, proso, ovseni otrobi, riževi kolački, ovsena moka, jajčevci, pesa, zelje, korenje, cvetača, zeleni ohrovt, gorčica, peteršilj, paprika, sladek krompir, brusnice, grozdje, papaja, slive, ananas, sok iz papaje, poprova meta, šipek, žajbelj, zeleni čaj.

Hrana, ki bi se ji naj izogibali:

Koruza, leča, arašidi, ajda, pšenica, slanina, šunka, svinjina, školjke, jastog, kozice, prekajen losos, repično olje, koruzno olje, arašidovo olje, sončično olje, lešniki, pistacije, sončična margarina, čičerka, leča, rž, bele štručke, koruzni kruh, kruh iz pšenice durum, polenta, rženi kruh, avokado, artičoke, olive, buče, redkvice, tofu, paradižniki, kokos, paradižnikov sok, cimet, poper, želatina, kečap.

Preverite, kateri element prevladuje pri vas?