Ognjena znamenja – Ste rojeni v elementu ognja?

OGNJENA ZNAMENJA so Oven, Lev, Strelec.

Ognjena znamenja, Sonce v ognjenih znamenjih kaže na visoko stopnjo motivacije, njegove značilnosti so entuziazem, optimizem in povečane duhovne težnje. Energija takega človeka je močna, fizično zahtevna, zelo aktivna in polna najrazličnejših vizij za bodočnost.

Napaja se preko podob, imaginacij in predstav, ki omogočajo človeku, da veruje v prihodnost na osnovi notranjega prepričanja in globokega zaupanja. Ta znamenja so temperamentna, hitre jeze vendar se tudi hitro ohladijo. Dobro se razumejo z osebami rojenimi v zračnih znamenjih, ter med seboj.

Ogenj greje zrak, zrak pa razplamti ogenj in ga naredi večjega in močnejšega. Kombinacija dveh ognjenih znamenj lahko normalno deluje, če oba upoštevata kompromis. Običajno pretiravanje sproži v tem odnosu pravi požar. To so ljudje, ki se v življenju zelo dobro znajdejo in skoraj nikoli ne komplicirajo.

V poslovnih zadevah so uspešni, če se le znajo držati nekoliko nazaj in upoštevati prilagajanje. Ognjena znamenja gredo vedno naprej. Njihova energija je usmerjena naprej, v prihodnost. So izredno samozavestni, borbeni in zelo pogumni. Imajo veliko volje in izkoristijo vsako priložnost.

NEGATIVNA PLAT

Premočna stališča ognjenih znamenj lahko privedejo do nepremišljenosti, egoizma in celo agresivnega obnašanja. Kadar ognjeno znamenje ostane brez nadzora, lahko zaide na čudno pot.

POMANJKANJE ELEMENTA

Če vam v karti manjka ognjenega elementa, potem vam v življenju manjka zdrave borbenosti in samozavesti. V tem primeru rečemo, da vam ne gre, da nimate energije, kaj šele, da bi se podali v nove življenjske priložnosti.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Ogenj vlada prebavi, on prečiščuje telo in odnaša bakterije, viruse in druge nečistoče. Ravno zato se ognjena znamenja brez težav borijo z boleznimi. Njihovo telo se bori že samo, tako da niso nagnjeni k pogostim prehladom, virusom …

Lastnosti ognjenega znamenja sta moč in energija. To so neposredni ljudje, ki vedno pridejo do cilja. Njihov egoizem jih prisili v to, da potrebujejo več energije in močno hrano. Količina hrane, ki jo zaužijejo, je majhna, vendar pogosto segajo po prigrizkih. Radi imajo meso in ga pogosto pripravljajo na nezdrave načine, kar jim lahko škodi. Nič čudnega ni, da je v tej skupini največ srčnih bolezni. Njihov tempo je prehiter. Za hrano bi si morali vzeti več časa.

Preveč ognja

Ko je ognja preveč, začnejo v sebi goreti. Preveč impulzivno, stresno življenje jih vodi v povišan krvni tlak in druge bolezni, povezane s stresom. Priporočljivi so lahka hrana, ki zmanjšuje energijo, ter sadje in zelenjava, ki jih nekako uravnovesita. Izogibati se morajo rdečemu mesu in začinjeni hrani. Kamilica in drugi umirjajoči čaji jim dobro denejo.

Premalo ognja

Težko se borijo proti bolezni. So občutljivi in prazni, kar se tiče življenjske energije. Prebava hrane je počasna, zato se lahko začnejo kopičiti odvečni kilogrami, ki povzročajo še slabše počutje. Izogibati se morajo hladne in jesti toplo hrano. Pomagajo lahko tudi cvetača, zelena in grah. Mlečne izdelke je treba uživati le občasno. Glavna jed naj se je kot zajtrk, ampak vedno ob istem času.

Element ognja
Element ognja

OGNJENA ZNAMENJA (Oven, Lev, Strelec) IN NAJBOLJŠA TER NAJSLABŠA IZBIRA HRANE

Ljudje, rojeni v ognjenih znamenjih cvetijo ob visoko intenzivni fizični vadbi in živalskih beljakovinah. Njihova prebavila ohranjajo spomin na starodavne čase. Visoko proteinska prehrana lovca nabiralca in velikanski telesni napori, ki jim je bil izpostavljen organizem, so verjetno te osebe držali v lahkotnem stanju vzdraženega telesnega organizma. Uspeh vaše diete je odvisen od tega ali boste jedli pusto, organsko meso, perutnino in ribe.

Zdravim smernicam najbolj sledijo…Ovni.

Ljudem rojenim v ognjenem znamenju se mlečni izdelki in žitarice ne bodo zdele tako prijazne, kot drugim, ker se njihov prebavni sistem nanje še ni povsem prilagodil. Z dieto, boste najprej shujšali, ko boste omejili uživanje žitaric in kruha.

Vodilni dejavnik pri pridobivanju telesne teže za vaš element je gluten, ki se nahaja v pšeničnih bakterijah in v polnozrnatih izdelkih. Namesto da bi vi ostajali vitki in polni energije, lektini glutena zavirajo presnovo inzulina, kar ovira učinkovito pretvorbo kalorij v energijo.

Hrana, ki je zelo priporočljiva:

Morske alge, ribe in morski sadeži, rdeče meso, ohrovt, špinača, brokoli, jagnjetina, jajca, sir, jogurt, mleko, laneno olje, olivno olje, bučna semena, oreh, lisast fižol, ajda, ječmen, kruh iz kaljene pšenice, artičoka, endivja solata, regrat, česen, por, čebula, paprika, peteršilj, blitva, repa, fige, slive, češnjev sok, ananasov sok, kajenska paprika, ingver.

Hrana, ki bi se ji naj izogibali:

Pšenični gluten, koruza, stročji fižol, leča, gorčica, slanina, šunka, svinjina, kaviar, dimljen losos, siri, koruzno olje, kikiriki, pistacije, leča, moka, koruzni kosmiči, žganci, koruzni kruh, polenta, testenine iz pšeničnega zdroba, gobe, črne olive, kokos, jagode, mandarine, jabolčni sok, kis, kečap, majoneza, vložene kumarice.

Preverite, kateri element prevladuje pri vas?