Vodna znamenja – Ste rojeni v elementu vode?

VODNA ZNAMENJA so Rak, Škorpijon, Ribi.

Vodna znamenja so nadvse instinktivna in sočutna. Zanje so ključnega pomena čustva, gmotne dobrine jim ne pomenijo veliko. Pogosto se žrtvujejo za druge in za tuje ideale, kadar pa se ne počutijo koristne, hitro menjavajo razpoloženje.

Od vseh znamenj so najbolj dojemljivi za depresije. Te jih pogosto preganjajo tudi v sanjah, sploh če se ne čutijo koristne v skrbi za najbližje ali imajo družinske težave. Če naj najdejo notranji mir, potrebujejo zahtevne življenjske naloge, ki jih zaposlijo čez dan, svojega nezavednega stanja pa se najlažje rešijo z ustvarjalnostjo in v odprtem pogovoru z ljudmi, ki so vredni njihovega zaupanja.

Ta znamenja imajo zelo bogato notranje življenje. Emotivni, občutljivi, nestalni z dobro razvito domišljijo in intuicijo. Privlači jih mistika. Vodna znamenja se dobro dopolnjujejo z znamenji zemlje. Voda jih osvežuje, dve vodi skupaj pa lažje premikata barijere, ki jih posamično ne bi bilo mogoče.

Vodna znamenja so bolj usmerjena v preteklost. So zelo čustveni, umetniški, sanjači, vedno pripravljeni pomagati. Vedno jih vleče nazaj, manjka jim samozavesti in poguma. Zelo so dovzetni za vplive iz okolice, nežni, včasih delujejo nekoliko zmedeno.

VODNA ZNAMENJA NEGATIVNA PLAT

Pogosto so preveč emotivni, občutljivi, pretirano zaščitniški in subjektivni. Poplava čustev se pogosto izraža kot nagnjenost k depresiji.

POMANJKANJE ELEMENTA

Ko človeku primanjkuje vodnega elementa v karti, vidi, da daje premalo čustev in nima razumevanja do drugih. Ni tako predan drugim, ne nudi pomoči ljudem, kot bi jo z veliko vodnega elementa. Je bolj samosvoj.

ZDRAVJE IN POČUTJE

To je najbolj občutljiva skupina ljudi, ki poleg od hrane živi od čustev. Pravzaprav je pri njih vnos hrane tesno povezan z njihovim čustvenim stanjem. Nezadovoljstvo je povezano z veliko količino sladkarij, prigrizkov in škodljivih snovi, ki povečajo njihovo telesno težo. Zaradi zadrževanja vode v telesu so najbolj nagnjeni k debelosti.

Po drugi strani pa so mojstri kuhinje, ki so jim poznane najbolj neverjetne kombinacije začimb, ki ustvarijo odličen okus. Meso je na njihovem krožniku skoraj obvezno.

Preveč vode

Preveč svojega časa žrtvujejo za pripravo hrane. Imajo počasno prebavo, ki jih dostikrat pusti na cedilu. Pri njih se pogosto pojavljajo tumorji, ciste in druge bolezni, zato je nujno, da več časa posvetijo rekreaciji. Priporočljivo je uživanje tople, lahke hrane, v manjših obrokih, večkrat na dan.

Izogibajo naj se sadju in zelenjavi, ki vsebuje veliko vode. Zelenjavo je treba prekuhati in soliti, ampak v minimalnih količinah. Pecivo naj jedo posebej, najbolj priporočljivo je nekaj časa po glavnem obroku. Pijejo naj čaj lipe, bazilike ali timijana.

Premalo vode

Pri tem je problem, da se strupi ne odvajajo iz telesa in se kopičijo ter povzročajo različne bolezni. Tkivo je dehidrirano, pojavijo se težave s spanjem. Koža postane suha in telo šibko. Izogibati se je treba korenju in zeleni. Uživati je treba živila, ki vsebujejo veliko vode, npr. lubenico, kumarice, paradižnik …

Voda v telesu se lahko nadomesti tudi s sadnimi ali zelenjavnimi naravnimi sokovi, ki pa bodo vsekakor izboljšali tudi počutje.

Ste rojeni v vodnem znamenju? Rak, ribica in škorpijon, vodna znamenja so občutljiva in premišljena ter zasanjana.
Preverite značilnosti vodnih znamenj.

VODNA ZNAMENJA (Rak, Ribi, Škorpijon) IN NAJBOLJŠA TER NAJSLABŠA IZBIRA HRANE

Rojeni v vodnih znamenjih niste najbolj močni in bolj aktivni. Omejiti bi morali količino mesa, in ga jesti v majhnih količinah. Kalorije porabljate najbolje takrat, ko je šport vaš vsakodnevni prijatelj. Dejavnik, ki tudi povzroča debeljenje, je povezan z delovanjem ščitnice.

Vi ste namreč nagnjeni k prenizki ravni hormonov žleze ščitnice. To stanje, hipertiriodizem, se pojavi, ker večkrat v svojem organizmu nimate dovolj joda. Simptomi hipertiriodizma so med drugim tudi debeljenje, zastajanje tekočin v telesu, izguba mišic in utrujenost.

Zdravim smernicam najbolj sledijo…Raki.

Razen tega, da zmanjšate velikost obrokov in izberete bolj pusto meso, morate posamezniki rojeni v vodnem znamenju ločiti med hrano ki vam škodi in hrano, ki vam koristi. Vitkejši ste, kadar je vaše mišično tkivo v stanju rahle metabolične kislosti.

Hrana, ki je zelo priporočljiva:
Zajec, puran, tuna, oslič, skuša, postrv, sardine, kozji sir, mozzarela, ricotta, kefir, kozje mleko, skuta, olivno olje, orehi, kikirikijevo maslo, zelena leča, rdeč fižol, proso, ovseni otrobi, rženi kosmiči, proseni kruh, riževi kolački, ržena moka, vse vrste riža, jajčevci, pesa, brokoli, zelena, kumare, ohrovt, česen, gobe, gorčica, tofu, fige, brusnice, slive, grozdje, korenčkov sok, hren, peteršilj, kava, zeleni čaj.

Hrana, ki bi se ji naj izogibali:
Rdeče meso, koruza, pšenica, slanina, govedina, gos, raca, divjačina, svinjina, školjke, dimljen losos, sladoled, maslo, koruzno olje, sončično olje, lešniki, makovo zrnje, margarina, ajdovi žganci, koruzni kosmiči, koruzni kruh, ječmenova moka, ajdova moka, redkev, banane, kokos, kaki, granatna jabolka, kapre, želatina.

Preverite, kateri element prevladuje pri vas?