Exodus: omogoča vam prehod v bolj polno in srečno življenje

Izumitelj Exodusov in dolgoletni terapevt Jože Ulčar s teorijo, ter praktičnim delom prikazuje delovanje Exodusov na izboljšanje našega počutja, odpravo bolečin in zaščito pred tujimi vplivi.

Kaj pomeni Exodus?

EXODUS je izhod iz labirinta, v katerem se včasih znajdemo. Je darilo luči in ljubezni človeškemu rodu. Duhovni, materialni, čustveni in fizični potenciali posameznika, se lahko ob rednem delu z njegovo pomočjo razvijejo v mogočne darove.

Exodus: omogoča vam prehod v bolj polno in srečno življenje

Zgodovina razvoja

1994 se je pojavil kot hologram/lik v meditaciji (med čiščenjem kristalov v Kamniški Bistrici). Pet let se je v materialnem svetu prečiščeval, iskal in dograjeval svojo dvodimenzionalno podobo ter preko različnih, vendar zelo učinkovitih in močnih energijskih in takoj nato fizičnih sprememb opozarjal na svoje jasno in močno delovanje na telo in prostor posameznika.

1999 je jasno zagledal luč našega sveta kot slika (Energogram), s pomočjo katere očistimo energijske zastoje in istočasno polnimo telo ali prostor s svežo energijo univerzuma.

2003 se je faza razvoja končala, exodusi so jasni in močni v poti, ki jo odpirajo. Zaradi različnih energijskih kvalitet našem telesu in prostoru (tako čistih fluidnih, kot energij v zastoju), so različni – nekateri so usmerjeni za širjenje in čiščenje mentalnega in emocionalnega telesa, drugi fizičnega, tretji nas usmerjajo v blagoslove, naše talente, ki smo jih prejeli, četrti najhitrejše spremembe prinesejo v prostor in naše okolje.

Delovanje Exodusa

 • splošno delovanje na fizični, čustveni, mentalni in duhovni ravni
 • v telesu aktivira samo zdravilno delovanje
 • razgrajevanje in čiščenje energijskih zastojev in sočasno polnjenje (telesa, vodo, kristale, hrano…)
 • učinek je usklajen z maksimalno zmotnostjo človeka – ne preseže njegove zmožnosti delovanja
 • zelo primeren kot pripomoček v meditaciji
 • podpira pozitiven pogled na življenje in nas vodi preko naših pomanjkljivosti z delom iz srca
 • ščiti pred zemeljskimi sevanji (40 – 70 %) in deluje v območju 30 m, če nanj položimo kristalni prstan
 • kot pripomoček povečuje učinek terapij različnih komplementarnih tehnik (pransko zdravljenje, reiki, kristalo terapije. različne bioenergetske tehnike, feng-shui, vastu….)
 • karmično varno delovanje – ne deluje proti svobodni volji posameznika, zato se ga ne da zlorabiti
 • deblokira zastalo energijo in izravnava prisotnost štirih elementov (zemlja, zrak, voda, ogenj)
Exodus: omogoča vam prehod v bolj polno in srečno življenje

Priporočena uporaba Exodusa

 • pri celjenju in regeneraciji tkiv in kosti po poškodbah
 • pri žolčnih, ledvičnih kamnih, prebavnih težavah, težavami z mehurjem
 • pri menstrualnih težavah ali nerednemu ciklusu
 • simptome akutnih obolenj pozdravi zelo hitro
 • pomaga odkrili vzrok obolenja
 • pri aktiviranju simbolov, tibetanskih mandal, manter…
 • pri energijskem čiščenju daril, simbolov
 • povečuje delovanje aromatičnih olj in različnih energijskih teles (npr. piramid)
 • pri čiščenju in polnjenju kristalov – jim omogoča, da vibrirajo v svoji lastni frekvenci

Delo z Exodusom je enostavno in primerno za vsakogar.

Stran s simboli obrnemo v smeri, v kateri želimo da Exodus deluje: z njim lahko čistimo/polnimo telo, kristale, vodo, prostor.. Za delo na fizičnem telesu v kombinaciji s kristali priporočamo kameno strelo, roževec oziroma kristale čim večje prosojnosti. Obleka ni ovira, saj vsi Exodusi delujejo na fizično telo preko elektromagnetnega polja, ki se nahaja okoli telesa.

VRSTE EXODUSOV

Do sedaj je bilo po približni oceni narejeno okrog tisoč različnih Exodusov. Od tega je dvajset (20) takšnih, s katerimi lahko delajo samo terapevti. Šest (6) pa je primernih za tiste, ki si z njimi želijo pomagati sami. In sicer so to:

Protibolečinski Exodus

S polaganjem rdeče strani na obolela mesta se uporablja za odpravo vseh vrst bolečin. V večini primerov že po 5-10 minutah bolečine popustijo ali pa docela izginejo. Izkušnje so pokazale, da rdeča stran ustavi napad astme. Položen na trtico-energizira celo hrbtenico. Priporočeno je, da se Exodus tudi drži med dlanmi in naj bo rdeča stran obrnjena proti desni roki.

Pri težavah z lenim črevesjem se le-tega aktivira, če je rdeča stran položena v višini popka. Omili bolečine pri napadu žolča vse do prihoda k zdravniku. Pri bolečinah v križu (išijas) in kolkih odpravi bolečine samo za toliko časa, dokler ga držimo na telesu.

Modra stran je predvsem namenjena za čiščenje in energiziranje kristalov, pitne vode, dišavnih olj, čajev, tinktur, krem, Uporablja se tudi pri čiščenju glavnih in stranskih čaker.

Zlato-rumen Exodus

Po izkušnjah deluje na celo telo, predvsem na območje sončnega pleteža (popek), na notranje organe (jetra, vranica in ledvica) ter na spolne organe. Zelo ugodne izkušnje imajo z njim ženske, ki imajo močne in boleče menstruacije. Odlično se obnese pri bolečinah v trebuhu. Preko vranične čakre (na levi strani pod rebri) pa polni ostale čakre. Exodus, položen na trebuh v višini popka, nam učinkovito pomaga, da zopet dobimo voljo do dela in učenja.

Vijolični Exodus

Odpira srčno čakro zadaj, prečiščuje točko volje, ki leži med lopaticama, oddaljena 35 cm od telesa. Najboljše deluje v oddaljenosti cca. 35 cm od lopatic. Med spanjem, položen pod vzglavje, prikliče negativne miselne vzorce, ki smo jih nasledili od prednikov ter jih pomaga preseči. Primeren pa je tudi za delo s tehniko vijoličnega plamena, ki prečisti celotno auro. Delo z vijoličnim Exodusom odsvetujem ljudem, ki niso psihično stabilni ali pa so pod zdravniškim nadzorom.

Exodus: omogoča vam prehod v bolj polno in srečno življenje

Exodus Razmerja

Sestavljata ga Čustveni in Mentalni Exodus. Čustveni Exodus ima v vogalih vrisane simbole, mentalni je brez vrisanih simbolov. Pomaga pri strahovih, stresu in depresivnih stanjih. Čustvena stran, položena na vranico, vrača veselje, položena na jetra odpravlja jezo, na timusu in popku pa preganja strahove. Položen za cca. 10 minut na vranico, nato jetra, sledi popek in nazadnje na timus (skupno cca. 40 min.), postopno zmanjša potrebo po insulinu. Predpisanega odmerka ne zmanjšujte brez zdravniškega nadzora! Tudi o načinu polaganja Exodusa se prej posvetujte z avtorjem Exodusa. Mentalna stran položena na ledvico (levo ali desno) nam vrača življenjsko moč, odpravlja bojazni in povrne vitalnost.

Exodus Ravnovesje

Položen pod popek (cca. 2 cm), na grlo in na čelo (vsakič po 5 min.) uravnoveša hormonsko delovanje ter uravnava Jin in Jang energije. Pitje vode, ki je bila položena na Exodus 10 minut in več, pripomore k postopnemu zmanjševanju telesne teže (po izkušnjah 3 kg mesečno).

Exodus Zaščita in Lotosov cvet

je sestavljen iz Exodusa za zaščito, ki preprečuje dotok slabih energij ter Exodusa Lotosov cvet, ki je namenjan na delovanju na našo notranjost. V nas prekinja nepotrebne vezi, ki nas vežejo in utesnjujejo. Reflektira visoke vibracije platinasto-bele svetlobe in je zelo uspešen pri odpravljanju bolečin in pritiska npr. v glavi in drugih delih telesa (podrobnejša navodila so posebej priložena Exodusu).

Mnenje terapevtke po uporabi Exodusa

Glede na povezavo s planeti menim, da bi se lahko Exsodus uporabljal na vseh nivojih za celostno zdravljenje z odmikom (meni je najimenitnejša razdalja 1 m). Ker Candrini (Lunini) kraki zvezd prepletajo kompleten spekter barv Exsodusa, fascinantno delujejo in zavzemajo bliskovito celostno energije vseh barv ter planetov na vseh nivojih. Jaz sem v svojem primeru zato uporabila žarke. Poskušala vam bom na kratko opisati moje čutenje, mišljenje in opazovanje Exsodusa.

V veliko veselje mi je bilo testirati in preizkušati ter opazovati Exsodus, saj sem ga resnično začutila.

Exodus: omogoča vam prehod v bolj polno in srečno življenje

Energiji Mangala in Chandre v kombinaciji osvežujoče hitro z spremenljivi, močnimi energijami aktivirata sposobnosti, našo energijo, ambicije, ter vse v zvezi s tem povezanimi lastnostmi. Ker Mangal absolutno predstavlja moč, ambicijo, napredek, energijo in vse kar se dogaja v naših glavah, Chandra pa pooseblja dušo in čustva, lahko, sem želela z njuno primerno uskladitvijo povezati čustva z energijo uma in sicer z hitrostjo Chandre in močjo Mangala. To tudi prepreči, da se utapljamo v upadajočih težavah, ki so prav v vsaki situaciji napredka prisotni.

Mangal vedno hoče gorivo in če ga nima dovolj, ga posrka najbliže sebi.

Zato sem imela občutek, da izgoreva v rožnati, čeprav sicer označuje načelo velike moči in energije vendar moramo biti pozorni, da gorivo ne bo naša lastna energija ali energija drugih, temveč ga ojačamo z zlato, da črpa iz Surye (Sonca). Skupaj z Gurujem (rumena) daje izredne dosežke, Chandra pa upravlja s hitrostjo prilagoditve potrebnim spremembam. Istočasno Chandra blaži morebitno Mangalovo agresivnost/krutost, da ne prihaja do trdih rezev, pa vendar do močnih in do prave moči volje. Chandra nam istočasno da informacijo, saj z bliskovito hitrostjo prečekira čustveno raven in praznino ali zaostanke zastaranih energij in blokad.

Zelo dobro vpliva tudi na razvoj intuicije. Chandra se vam čudovito vklaplja proti koncu barvnega kroga z blago belino, ki prehaja v umirjeno spremembo trajnosti Šanija (Saturna). Ker pa Chandra fizično predstavlja jedro (maternico), prsi (čustva), krvni obtok (naša celota ), žleze, limfo, pljuča, levo oko in obraz, je to v resnici naše jedro.

Če izvira iz jedra exsodusa Chandre/belo, ki že samo po sebi ponazarja globino, vodo, prodornost, osvežitev in čiščenje (rekla bi ji kar konica laserja), potemtakem Suryina rumena energija kipi iz čistih prozornih globin beline Chandre.

Ker Surya ponazarja desno oko (s Chandro celota), glavo, možgane, žolč, krvne žile, glasilke, je to bistvo našega  individualnega zdravja. V vsakem primeru krasno proti glavobolu. Prav tako Surya ponazarja JAZ, kar pomeni da vsebuje v sebi brez izgorevanja moč, da nadvlada in prodre v globino tkiva.

Seveda je pri izbiri pomembno, da se osredotočite na tisti Exodus, ki je za vas v danem trenutku potreben. Povežite se z njim in s trdim delom na sebi lahko z njegovo pomočjo pričakujete rezultate.

Avtor: Jože Ulčar

S hvaležnostjo in Jožetovim blagoslovom nadaljujem njegovo poslanstvo in delo. Zora Di
Informacije o Exodusih in naročila na 031 369 147

Preberite tudi OSEBNOSTNI TIP: LASTNOSTI IN VEDENJSKI VZORCI