DOVOLITE, DA VAS CILJI VODIJO SKOZI ŽIVLJENJE

Naj vas cilji, ki morajo biti v harmoniji vodijo skozi življenje
Naj vas cilji, ki morajo biti v harmoniji vodijo skozi življenje

Naj vas cilji, ki morajo biti v harmoniji vodijo skozi življenje

Človek brez cilja je kot ladja brez krmila. V človeški naravi je, da si postavljamo cilje. Ni toliko pomembno kakšen je cilj, pomembneje je, da ga imamo. Pomikamo se proti tistemu, na kar največ mislimo. Če imate pred seboj določene cilje, potem z njimi povezujete tudi svoje misli. Naj vas cilji vodijo skozi življenje. Naj vas izzovejo, ne smejo pa vas poraziti. Predstavljajo naj vam premikajočo se tarčo, ki zahteva veliko potrpljenja in vztrajati, da jo zadenete. Ni zagotovljeno, da boste cilje dosegli v točno določenem času, gotovo pa je to, da ciljev, ki jih niste določili, nikoli ne boste dosegli. S tem ko ste si določili svoje cilje, si ustvarili vizije, ste izpolnili vse zahteve.

Cilji so naloge, načrti in nameni.

Cilji niso želje, ampak žive sanje, ki jih postopno in premišljeno uresničujemo. So smernice, na podlagi katerih se odločamo za dejanja. Sposobnost postavljanja cilje in načrtovanje svojega dosežka je mojstrska sposobnost uspeha. Če razvijete to sposobnost, vam bo z gotovostjo zagotovil a uspeh. Uspeh je enak ciljem in vse drugo so malenkosti.

Na poti do cilja moramo imeti ves čas pred očmi svojo vizijo.

Svojo pozornost moramo usmerjati naprej in ne na tisto, kar je ostalo za nami. Veliko dragocenega časa bomo izgubili, če se bomo ubadali s preteklimi slabimi izkušnjami in napakami. Iz izkušenj potegnimo nauk, nato pa optimistično nadaljujmo pot proti svojemu cilju.

Zakaj si nekateri ljudje ne postavljajo ciljev?

Enostavno niso resni, niso prevzeli odgovornosti za svoje življenje, globoko v koreninjen občutek krivde in manjvrednosti, ne poznajo pomembnosti postavljanja ciljev, ne vedo, kako postaviti cilje, preprosto strah pred zavrnitvijo in strah pred kritiko.

Pravila postavljanja ciljev

Cilji morajo biti med seboj v harmoniji in si ne smejo nasprotovati, cilji morajo biti izzivalni, imeti morate tako oprijemljive kot neoprijemljive cilje, količinske in kakovostne, potrebujete dolgoročne in kratkoročne cilje. V igri življenja boste odkrili, da si morate ob določanju ciljev odkleniti svoje mišljenje in svet bo odklenil svoje zaklade ter vas nagradil z njimi. Večin zaklenjenih vrat je v vaši glavi. Sami si postavljate svoje omejitve. Ljudje, ki imajo malo, se vidijo le take, kot so sedaj. Ne vidijo prihodnosti, temveč le siromašno sedanjost. Znanje in izkušnje sta tesno povezana. Izkušnje potrjujejo znanje. Znanje povečuje razumevanje, razumevanje pa povečuje modrost.

Če hočete biti uspešni, potem morate videti sebe kot člana tima. Zelo pomemben vidik nadgrajevanja znanja je tudi, da se družite z ljudmi, ki se zanimajo za iste stvari kot vi. Med druženjem z ljudmi istega mišljenja, si lahko delite ideje, sanje in cilje. Postali boste močnejši. Ena glava je dovolj, toda če se skupaj usedejo dve, tri ali štiri, lahko dosežejo ogromno. Gre za moč skupinskega mišljenja. Nagradite si svoje znanje in investirajte vase. To je investicija, ki se vam bo obrestovala vse življenje.