DomovSvetovanjeLara svetujeZasvojenost je lahko uničujoča za razmerje

Zasvojenost je lahko uničujoča za razmerje

Zasvojenost – Kako uničujoča je lahko za razmerje?

Zasvojenost – Nekaj let sem v razmerju s fantom, ob katerem se počutim ljubljeno in zaželeno. Zadnje čase opažam, da ima on težave sam s seboj. Vsaki dan posega po marihuani, pravi da ga to sprošča. Pravi, da lažje razmišlja in da je pri svojem delu bolj kreativen. Ker deluje na področju umetnosti, sem to najprej jemala kot nekaj samoumevnega. Zadnje čase me je pa to začelo zelo motiti.

Ko sem mu to omenila, me je napadel, da ga spreminjam in da ga ne sprejemam takšnega kot je. Prijateljice mi svetujejo, naj odidem vstran od njega. Sama pa sem zelo zmedena in neodločna. Po vseh propadlih vezah je to prvi moški, ob katerem se res počutim kot prava ženska. Najina spolnost je odlična, problem pa je, da želi, da tudi jaz kdaj zaužijem marihuano. Kaj naj storim?

Zasvojenost – Magdalena svetuje.

Draga bralka, zasvojenost, takšna ali drugačna je resen problem, ki lahko ogrozi posameznika in njegovo okolje. Vsekakor pa je veliko odvisno tudi od posameznikovega psihičnega stanja. Čeprav vaš fant zatrjuje, da je zelo stabilen in samozavesten ter odločen, temu verjetno ni tako, saj potem ne bi bežal v svet opojnih substanc. Razložite mu, da je to početje za vas enostavno nesprejemljivo in da tako žal ne morete več funkcionirati. Nikar tudi sami ne začnite uživati marihuane samo iz razloga, da bi mu ustregli, saj se boste le tako našli še v večjem breznu težav.

Predlagajte mu, da naj poskusi uživanje najprej omejiti in kasneje tudi končati.

Seveda pa bo verjetno težko, saj vam zatrjuje, da brez opojnih substanc ni sposoben ustvarjati na svojem poslovnem področju. Problem ni marihuana, ampak fantovo psihično stanje, ki mu enostavno preprečuje živeti v normalnem, treznem svetu. Če boste postavila konkreten pogoj, boste verjetno naletela na dejstvo, da on takšen pač je. Razložite mu, da se vam njegovo početje ne zdi več normalno, ter da niste pripravljena vsega tega dolgoročno sprejemati.

Poskusite spremeniti določene zadeve v vajinem razmerju in več časa z njim preživite aktivno. Če vse to ne bo dovolj, da razmisli o spremembi, potem ste se znašli v labirintu, ki bi ga morala, če želite biti srečna, čim prej zapustiti. Nikakor pa se ne oklepajte mnenja, da ne boste več nikogar spoznala, ki bi vas ljubil in spoštoval. Verjemite da tudi početje vašega partnerja ni ravno prispodoba spoštovanja. Morda pa si zaslužite, še kaj boljšega!

Članek je bil objavljen v reviji Lady/Magdalena svetuje

Če imate tudi vi težavo, pokličite za individualen nasvet.

 

 

PRIPOROČAMO

error: