RETROGRADNO OBDOBJE NEPTUNA V RIBAH

Nastopi retrogradno obdobje Neptuna v ribah. Kaj vam prinaša?
Kaj vam prinaša retrogradni Neptun?

Nastopi retrogradno obdobje Neptuna v ribah. Kaj vam prinaša?

Predviden čas branja: 3 minute

Neptun je planet sanj in iluzij, ki vlada fantazijam ter mističnimi izkušnjam. Njegovo retrogradno obdobje, ki nastopi danes, 25. junija in traja do 1. decembra 2021 ni zelo intenzivno. Vendar lahko kljub temu vpliva na vaše počutje in pogled na življenje. Retrogradnost Neptuna poudarja duhovno naravnano energijo ter pomemben čas, ko lahko na resničnost življenja, ter sistema prepričanj in svojih sanj predelate na bolj intenziven način.

Ugoden čas za globoko notranjo refleksijo in rast, ter priložnost za raziskovanje čustvene in duhovne narave z bolj kritičnega vidika.

Nastopi retrogradno obdobje Neptuna v ribah. Kaj vam prinaša?

Vpliv Neptuna je lahko precej subtilen, zato morda ne boste opazili njegovih učinkov, razen če je njegovo delovanje v vaši astrološki karti v danem letu pomembno. Ker je Neptun astrološko gledano zelo duhoven planet, je njegovo retrogradno obdobje čas, ko lahko v sebi poiščemo smisel o duhovnosti, namesto da bi ga iskali zunaj. Zmeda, ki jo včasih širijo Neptunove energije, se ponavadi razblini. Rezultat pa je lahko budnica, ki je dobrodošla.

Neptunova energija je lahko v negativnem smislu varljiva, izmuzljiva in manipulativna.

Pričakujete lahko zmedo, romantiko, ustvarjalnost, senco in spokojnost, ter številne vibracije, za katere boste morali sami poiskati razlago. Neptunova moč in energija se povečata do skrajnosti, zato bo vaš sanjski svet postal bolj aktiven in živ. Morda se boste počutili tudi bolj psihično občutljive ali ustvarjalne. Zato poskrbite, da boste našli načine, kako ostati prizemljeni in osredotočeni.

Prihajajo soočenja z občutki krivde

Neptunova retrogradnost zahteva, da stopite v resnico, četudi to pomeni, da se soočite s težko realnostjo o sebi in tistih, s katerimi se družite. Bodite previdni pri sprejemanju ponudb, ki se zdijo predobre, da bi bile resnične. Njegovo delovanje lahko zamegli samozavedanje ali še huje samozavest. V tem času poskušajte biti nežni do sebe in ne počutite se slabo, če morate odpovedati načrte. Sedaj boste lažje odstranili nekatere bolj negativne asociacije. Na primer krivdo, zato lahko jasneje analizirate svoje pretekle travme, karmo in psihološke slabosti.

Nastopi retrogradno obdobje Neptuna v ribah. Kaj vam prinaša?

Kaj je smiselno v tem obdobju nadgraditi?

V astrologiji je Neptunovo retrogradno obdobje tudi čas, ko so sanje in psihični vzgibi močnejši. Zato je to dobro obdobje, da se poglobite v analizo sanj, meditacijo, jasnovidnost ali telepatijo. Ker se boste bolj zavedali svoje božanske narave, je to tudi čudovit čas za pisanje dnevnika hvaležnosti. Ali pa se osredotočite na opazovanje medsebojne povezanosti vseh stvari na zemlji.

Nesebičnost in sočutje prihajata na plano. Sedaj boste lažje spoznali, kje je bila vaša prijaznost zapravljena, kje vas je nekdo izkoristil. Namesto da bi umaknili prijaznost, ki ste jo pokazali, je boljša možnost, da svoje sočutje preprosto usmerite predvsem nase.