Astrološka simbolika planeta Neptun in povezava z zasvojenostjo

Predviden čas branja: 4 minute

Iz astrološkega vidika so odvisnosti večinoma povezane z Neptunom, vendar je njihov vzrok lahko povezan tudi s katerim koli planetom ali ostalimi dejavniki. Odvisni smo lahko od najrazličnejših stvari, Neptun pa je tisti planet, preko katerega lahko vidimo, vsaj približno, od česa smo lahko bolj odvisni. Zasvojenost se lahko razvije zaradi pomanjkanja materialne varnosti ali pomanjkanja ljubezni, občutljivosti na zunanje vplive ali pomanjkanja vere, zaradi težkih okoliščin ali slabe družbe.

Astrološka simbolika planeta Neptun in povezava z zasvojenostjo

Vsekakor je za odvisnost preveč vzrokov, da bi bil samo Neptun odgovoren za vse, vendar je priporočljivo, da ga proučimo, da lažje osebnostno zrastemo.

Znotraj energijske strukture je Neptun povezan z auro, zunanjo lupino, ki nas obdaja in varuje pred vplivi okolja. Vloga Neptuna je izjemno pomembna. Neptun vlada alkoholu, drogam, zasvojenosti, iluzijam, trpljenju, zavajanju in duhovnemu razsvetljenju. Na žalost lahko mnogi posamezniki z močnim Neptunom v svoji natalni karti podležejo negativni energiji Neptuna.

Planet Neptun vlada znamenju rib, ki je prav tako povezano z odvisnostmi in opojnimi substancami. Mnogi posamezniki, ki se borijo z zasvojenostjo imajo v svoji karti močno poudarjeno energijo Neptuna ali rib.

Astrološka simbolika planeta Neptun in povezava z zasvojenostjo

Temno plat Neptuna okusijo tudi tisti, ki napačno ocenjujejo lastno dojemanje in dvomijo vase. Pretirano uživanje hrane je v primeru odvisnosti nekakšno udobje in začasno izbriše neprijetna, boleča čustva. Proces se nadaljuje znova in znova, ker osnovna čustvena bolečina ni zaceljena. Odvisnosti izpolnjujejo potrebo posameznikov, da pobegnejo pred svojimi čustvi, bolečino in življenjskimi okoliščinami. Soočanje z energijo Neptuna je lahko boleč proces, vendar se z njegovo pomočjo učimo sprejemati moč, ter se povzpenjamo k višji zavesti.

Neptun je planet iluzije in trpljenja, ki vas na zabaven način zmede, medtem ko se igra z vašim sistemom prepričanj.

Njegova energija vas prisili, da se vprašate, zakaj ste tukaj, kaj se zgodi po smrti in kakšen je vaš namen na zemlji. Z njegovo pomočjo lažje razumete samega sebe v zvezi s povezavo z vesoljem. Pogosto ne iščemo povezave z višjimi vibracijami, dokler nas v to ne prisilijo grozne okoliščine. Tudi ko govorimo o odvisnostih, mora marsikdo doseči dno, preden si prizna, da ima resne težave, da je odvisen. Neptun nas drži zaklenjene v tem zanikanju, vendar nas tudi osvobaja, tako da nas osvobodi lastne sužnosti. Z njegovo pomočjo lahko pridete do spoznanja, da ste s trpljenjem našli tisto, kar ste dolgo iskali.

Astrološka simbolika planeta Neptun in povezava z zasvojenostjo

Ko boste predelali svojo pozicijo Neptuna ob rojstvu, se boste začeli zavedati, da če ne bi trpeli, se borili, potem se tudi ne bi intenzivno prebudili.

Blagoslov planeta Neptun in zasvojenost v rojstni karti je težko zaznati, podobno kot je težko zaznati zasvojenost pri osebi, ki je zraven vas ves čas, dokler ne postane očitna.

Dejanski kazalniki zasvojenosti astrološko delujejo enostavni. Neptun vlada zasvojenostim in blodnjam, kar pa ne pomeni, da nakazuje na vse odvisnosti. Pomembno je v katerem znamenju nastopa in s katerim planetom se povezuje.

Tako kot pri mnogih drugih stvareh v življenju se izkaže, da tudi astrologija ne more popolnoma predvideti, ali se bo posameznik v življenju soočal z odvisnostmi na težji ali lažji način. Odvisnost je simbolično kraj, kjer se najbolj udobno počutimo in se skrivamo pred realnim potekom življenja. Neptun pa je tisti, ki nas opozarja, da bi bilo dobro ta kraj morda zamenjati in se preseliti v bolj resničnega, brez blodenj in iluzij.

Kaj simbolizira Neptun, na duhovni in telesni ravni?

Neptun simbolizira duhoven ter nematerialen svet, tesno je povezan z umetnostjo, vsem nejasnim, ter z vsemi vrstami odvisnosti, lažmi, prevarami in psihičnimi težavami. Na telesni ravni se povezuje s stopali, živčevjem in žlezami.

Kako vas v pozitivnem smislu navdihuje Neptun?

Nekako vas spodbuja, da prenehate živeti v zanikanju in prezrete strahovite strahove, ki vas le vlečejo navzdol. Navdihuje vašo domišljijo in vam prinaša upanje.

Pripravljeno za Elle.si