Rak, najbolj nežno in občutljivo znamenje

Rak, nežno vodno znamenje je oseba, ki ima povečano potrebo po toplini in varnosti. Čeprav so zasanjani, so zaradi kardinalnosti ambiciozno usmerjeni k svojim ciljem. Slovijo tudi po neverjetni vztrajnosti, še posebej takrat, ko vsi ostali obupajo.

Rakov vladar je Luna, ki je tista, ki skrbi za čustveno dojemanje in delovanje.

V določenih situacijah zaradi teh energij rak večkrat postane nekoliko osamljen, še posebej, če je čustveno razočaran, osamljen ali preobremenjen. Rak je zodiakalno znamenja, ki izvira iz vode, ter ustvarja prijetno bližino in močno čustveno vez.

Rak, najbolj nežno in občutljivo znamenje

Rak življenje doživlja kot valove čustev in vtisov.

Zna izkoristiti simbole svojih sanj in z umetniško noto si ustvarja topel dom. Če se znajde v težavah ali konfliktih valovi postanejo nočna mora, ki raka popeljejo v ogromen ocean občutkov, kjer se lahko celo izgubi, če nima prave podpore.

Rake spremlja močna čustvena navezanost na preteklost, na družino, na otroštvo, na kraje, povezane z vašim občutkom varnosti. Zanje je zelo pomembno, da ostanejo v stiku z družinsko in kulturno preteklostjo, da okrepijo družinske temelje. Slovijo se po svoji predanosti, naklonjenosti, sentimentalnosti, ter odgovornosti za vse, kar jim je pri srcu.

Rak je dober učitelj, saj z ljudmi ravna sočutno, vedno pripravljen pomagati, tako materialno kot duhovno.

Všeč mu je, da ga ljudje potrebujejo. Bolj ga skrbijo ljudje in njihovi občutki kot pa moč, kariera ali položaj v družbi.  Rakova stališča bolj verjetno določajo osebni občutki in subjektivna izkušnja, ne pa razum, logika in abstraktna načela.

Življenje rak zaznava zelo osebno in včasih zgradi zid okoli sebe, da se zaščitite pred bolečo situacijo ali pred možnostjo, da bi ga kdo zavrnil. Globoko v srcu je sramežljiv in ​​ranljiv, nagnjen k spremembam razpoloženja.

Rak ima nežno srce, vendar ga sprva morda ne boste videli, saj ga skriva za hladno zunanjostjo. Ko boste vstopili v njihov krog zaupanja, boste razumeli, zakaj se jih drži fraza, da so mati zodiaka.

Rak, najbolj nežno in občutljivo znamenje

Rak in ljubezen

Rak se želi prepričati v ljubezni in potrebuje potrditev tistih, ki so mu najbližje. Včasih je njegovo dojemanje ljubezni tako intenzivno da ga popelje v žalost. Takrat raki pokažejo svojo ranljivost. Skrbi jih za ljubljeno osebo, zato so v razmerju med najbolj skrbnimi.  Rak je zelo topel in prilagodljiv, vendar tudi surov, ko je ogrožen njegov ponos. Mnogi raki so tesno povezani z materjo, kar lahko vpliva na njihovo delovanje v partnerskem razmerju.

Čeprav so čustveno najbolj ranljivi, premorejo odlično zunanjo obrambo.

Dokler ne vzpostavijo popolnega zaupanja se v odnosu ne bodo popolnoma predali. Zaljubljeni rak je sentimentalen, enostavno ga je napeljevati in zna se hitro umakniti v čustveno varne prostore. Ko raki najdejo pravo ljubezen, sej ji popolnoma predajo. Za svojo ljubljeno osebo so vedno pripravljeni veliko žrtvovati.

Rak je znan tudi po svojih lastnostih, kot so zvestoba, čustvena globina in starševski nagon.

Ima skoraj nadnaravni občutek za intuicijo. Rojeni v znamenju raka vedo, kaj mislite, in vedo, kaj ste počeli. Ne poskušajte se jim lagati, ali z njimi manipulirati, ker lahko hitro uporabijo svoje klešče. Če raku rečete, da nečesa ne zmore, vam bo trmasto dokazal, da se motite.

Preberite tudi [Horoskop rak 2020] : Vas zanima napoved, osebna rast in zdravje?