POŠTENO DELOVANJE, RADOST IN ISKANJE RESNICE

Izberite pošteno delovanje in poiščite resnico
Izberite pošteno delovanje in poiščite resnico

Izberite pošteno delovanje in poiščite resnico

Predviden čas branja: 4 minute

Z naravnanostjo na čisto in pravično življenje in z iskanjem tega, kar je prav, se usklajujemo s popolnim vzorcem razvoja, ki poganja kolesje življenja. Ko najdeno v njem svoje mesto, smo maksimalno ustvarjalni in srečni.  Lotimo se pravih stvari, ki nam gredo dobro od rok. Usklajeni smo s svojo življenjsko nalogo in smislom svojega bivanja, kar je maksimalno izpolnjujoč občutek. Velikokrat ne vemo, kaj je tisto univerzalno prav. Ne vemo, kaj je resnica.

Morda sebično vidimo sebe kot oškodovanega in se razburjamo.

Tako se običajno počutijo vsi udeleženci v sporih, a vsak na svoj način. Ko stvar celovito premislimo in se poglobimo v argumente vseh, je dobro prisluhniti intuiciji. To je tihi glas vesti, ki nezmotljivo oznanja pravico in resnico ter nas vodi. V vsaki, še tako težki in kočljivi situaciji obstaja pravilna rešitev, ki jo najdemo, če smo vesten iskalec resnice in tega, kar je prav. Če ugotovimo, da moramo sami stisniti zobe pri kaki stvari in potrpeti, je prav, da to brez izmotavanja tudi storimo.

Izberite pošteno delovanje in poiščite resnico

Intuicija se najmočneje oglaša tistim, ki iščejo njeno vodstvo in ga dosledno tudi uresničujejo.

Nevtralen premislek situacije je možen, če se poskusimo vživeti v tujo kožo in razumeti pravi vzrok določene težave, ki je velikokrat zelo skrit in smešno preprost. S tem damo nasprotni strani občutek razumevanja in s tem tudi realno možnost odpravljanja slabih navad, vsaj po majhnih korakih. Večinoma se mnogi radi izboljšajo, če jih z ljubeznijo in potrpežljivostjo vodimo z majhnimi koraki, ki so jih sposobni opraviti sproti. Ne pretiravajmo v nobeni smeri, potrudimo se, živimo zmerno ter vzemimo življenje, kot je.

Poskrbimo tudi za veselje in zdravo razvedrilo. Odnosi postanejo znosnejši, čeprav slabe navade še niso in morda nikoli ne bodo stoodstotno odpravljene. Obe strani rasteta in se razvijata in imata občutek notranje polnosti in smisla življenja kljub vsem tegobam, ki stalno nastopajo. Ta trud v medsebojnih razmerjih tudi v težkih trenutkih je tista prava ljubezen, pa naj je to med partnerji, starši, otroci, prijatelji, sodelavci, znanci. Kjer se potrudimo, se preliva obilo življenjske energije.

Trud in pozornost sta življenjska energija, katere prelivanje občutimo kot radost in ljubezen.

Vsekakor se je vredno potruditi vsestransko. Glas vesti oziroma intuicije nam lahko nakaže tudi, da je potrebno kakšno naše lastno ravnanje prilagoditi, spremeniti, izboljšati ali celo uvesti nove elemente. Vsestranski trud lahko zahteva spremembe  tudi od nas samih. Biti moramo tudi toliko pošteni, da jih storimo. Bodimo pozorni in ne preglasimo svoje vesti s kakšnim premetenim opravičilom ali izgovorom za svojo lenost ter zaprtost, da se nam ni potrebno razvijati.

Izberite pošteno delovanje in poiščite resnico

Z raznimi izgovori se samo oddaljujemo od samih sebe in od svojega najbolj skladnega in izpolnjujočega mesta, ki prinaša maksimalne dobrobiti v življenju.

Le s poštenim ravnanjem in vlaganjem truda prejmemo notranjo moč, da lahko zahtevamo in dosežemo to tudi pri drugih. Z vsem srcem, dušo in telesom se je potrebno potruditi. Premagati je potrebno lenost ter razne izgovore in opravičila pred samim seboj, ki izkrivljajo naš pogled na svet ter opravičujejo lenost. Lenost je greh, ki jemlje življenju vsebino. Je greh in vleče razvoj navzdol k vedno slabše  organiziranim in neurejenim oblikam bivanja. Lenost in sovraštvo delujeta torej uničevalno v smeri nadzora in sile k nižjim in manj organiziranim oblikam bivanja, univerzalna ljubezen in duhovna rast pa v smeri vse boljše organiziranosti ter večje sreče in k višjim oblikam bivanja.