POGOSTE TEŽAVE Z LASMI IN REŠITVE

Pogoste težave z lasmi ter lasiščem in nasveti kaj storiti
Pogoste težave z lasmi ter lasiščem in nasveti kaj storiti

Pogoste težave z lasmi ter lasiščem in nasveti kaj storiti

Ni lahko se boriti proti težavam z lasmi. Kakršno koli že je zdravilo, ga morate redno uporabljati, da odpravite težavo. Težave z lasmi so najpogostejše težave, s katerimi se je večina nas v življenju že srečala. Obstajajo različne vrste težav z lasmi.

Izguba las

Včasih je bil ta problem povezan le z moškimi, zdaj pa je to zelo pogost problem tudi pri ženskah. Na splošno izguba las pri moških vodi do plešavosti. Ženske se s to težavo soočajo zaradi stresa, zdravil, hormonskega neravnovesja, menopavze itd. K tej težavi lahko prispeva tudi uporaba različnih izdelkov za oblikovanje las.

Kaj storiti: Nehajte uporabljati izdelke za oblikovanje in toplotno obdelavo las. Uporabite lahek zeliščni šampon in poskrbite predvsem za zdravo prehrano.

Pogoste težave z lasmi ter lasiščem in nasveti kaj storiti

Prhljaj

Majhni beli delci, ki se držijo korenine las so še ena pogosta težava, ki jo opažamo tako pri moških kot pri ženskah. Prhljaj je lahko posledica slabe prehrane, šibkega metabolizma in okužbe.

Kaj storiti: Lahko uporabite šampon proti prhljaju, vendar lahko to povzroči prekomerno suhost las. Bodite previdni pri tem. Če težava še vedno obstaja, se takoj posvetujte s svojim zdravnikom.

Suhi lasje

Če prepogosto uporabljate šampon za lase, bodo vaši lasje zagotovo suhi. Če pogosto umivate lase, odstranite naravno olje z las, kar povzroči suhost las. Torej, lase lahko operete dvakrat ali trikrat na teden.

Kaj storiti: Uporabite blag šampon, ki ima pH ravnovesje med 5 in 6. Negovalno olje ali balzam uporabite čez noč, da zadržite nivo vlage na laseh. Začnite uživati omega maščobne kisline.

Razcepljene konice

Pretirano ščetkanje las, dodajanje odvečne toplote in neuporaba balzama lahko povzroči razcepljene konice. To se zgodi tudi, če dlje časa ne strižete las.

Kaj storiti: Ostrizite konice lase vsake tri do štiri mesece in uporabljajte balzam in ostale preparate, da preprečite cepljenje konic.

Mastni lasje

Ko naše lasišče začne proizvajati odvečni loj iz žlez lojnic, postane izredno mastno. To lahko privede do številnih drugih težav z lasmi.

Kaj storiti: Poskusite uporabiti šampon, ki lahko po posvetu z dermatologom uravnava stanje.

Pogoste težave z lasmi ter lasiščem in nasveti kaj storiti

Dolgočasni lasje

Lasje, ki so dolgočasni in brez leska lahko nastanejo zaradi prekomerne uporabe toplote in izdelkov za oblikovanje. Zaradi odvečne umazanije, prahu in onesnaženja lahko vaši lasje izgledajo brez življenja.

Kaj storiti: Uporabite hladno vodo za umivanje las po šamponiranju, ker naredi lase bolj gladke in sijoče.

Barvanje poškodovanih las

Škodljive kemikalije barvil škodujejo kakovosti las, zaradi česar so nagnjeni k lomljenju.

Kaj storiti: izberite barvo, ki je zasnovana s posebno vlažilno kremo.

Sivi lasje

Včasih so bili sivi lasje namenjeni samo starejšim, zdaj pa so pogosta težava tudi med mladimi.

Kaj storiti: lase lahko barvate, vendar se ne odločite za trajno barvo las. To bo poškodovalo vaše lase. Sicer pa so sivi odtenki v modi, tako da razmislite.

Kakšna hrana je priporočljiva, če vam lasje izpadajo?

Če vam lasje izpadajo bi morali jesti hrano, ki ima visoko vsebnost beljakovin, predvsem rdeče meso, školjke, perutnina, morski sadeži.

Kakšna hrana je priporočljiva, če vam so vaši lasje suhi?

Če so vaši lasje suhi obogatite svoj jedilnik z lososom, orehi, chia in lanenimi semeni.